Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yavru Kedi Arka Bacaginda Kangren


cicibeybe

Öne çıkan mesajlar

Degerli patidaslar,

Gecen cuma gunu tem uzerinde arabalar tarafindan ezilmis bir kedi gordum. Yavrusu da yanindaydi ama annesinin bedeninin yanindan ayrilmiyordu. Neyse ufak capta bir operasyonla yavruyu aldik annesinin yanindan ve veterinere goturduk.

2,5 aylik oldugunu, her yerinin saglikli oldugunu yalnizca ayaginda bir odem oldugunu soylediler. Neyse antibiyotik ile basladik hizli bir sekilde iltihabin yokolmasi icin. Iki gunluk antibiyotik tedavisinden sonra veteriner olu deriyi ufak bir operasyonla aldi ve iceride kalan tum iltihabi akitti. Sonra da sarildi yavrucagizin ayagi. Bugun sargilar acildi ve iltihaptan eser kalmamisti. Ama sorun su ki, yeni deri ve tuyler olu olarak cikiyor, veteriner tuyleri cekiyor elinde kaliyor falan yer yer. Ayni zamanda patisinin ucundan sonuna kadar falan cesitli yerlerde mavilikler var.

Veterinerin suanki olu doku durumundan dolayi kangren gelismeye baslamasinin olasi oldugunu soyledi. Sonuc olarak bugun itibariyla gunde 2 kere veterinere goturuyorum yavruyu. Ayagina doku uyarici diye birsey dokuyorlar ve ayrica ekstra olarak oksijensiz ortamdaki bakterilere yonelik flagyl adinda bir antibiyotik kullanmaya basladik. Benim de kan dolasimini artirmak adina kipirdamasina imkan saglamam istendi, islak mama ve oyuncaklar yardimiyla 1-1,5 saat kosturdum yaramazi. Simdi ise uyuyor.

Ben bu yavrucagin oncelikle yasamini ve sonrasinda da bacagini kurtarmasi icin elimden gelen herseyi yapmak istiyorum ama ilk defa boyle bir durumla karsilastim bir kedide. O yuzden her turlu tavsiyenize acigim. Tesekkurler simdiden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar güvensen de veterinerine, ikinci bi veterinere götür derim. ama söyle yani ben bunu kurtarmak istiyorum amacım sadece teşhisi teyit etmek, sizce de bu tedaviler mi uygulanmalı diye.

ikisi de aynı şeyleri söylerlerse direk onların dediklerini yap. her hastalık her sıkıntı her kedi farklı. burada birinin kedisi kangren olsa bile onun yaptıkları ile seninki aynı sonuca gitmeyebilir.

ayrıca helal olsun, iyi olur inşallah ufaklık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eline-yüreğine-cebine-vicdanına sağlık dostum


http://sweetanniesjewelry.files.wordpress.com/2012/10/emotional-pain.jpg



Tedavi sürecini yürüten veterinere güvenmekte fayda var, teşhis sürecinde farklı görüşler elbet önemli ama şu an tedavi baya ilerlemiş. İmkan varsa gösterirsin tabii yine de şu anki veteriner iyi ilgilenmişe benziyor, çok da şey etme bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten 1 saate fln sargiyi acip tekrar bakacaklar. Fotosunu cekerim ayagin durumunun. Sonra gotururum avcilara da. Eger farkli bir dusunceleri vs varsa zaten soylerler acar bakariz en olmadi. Zaten dedigim gibi veterinerden memnunum baya normal kosullarda. Ama ikinci bir gozden zarar gelmez sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu konularda ben çok pimpirikliyim aslında. bana da bakma yani. benimkini 7 farklı veterinere götürmüşlüğüm var. büyük olmayan ama çözülemeyen bir sıkıntı için. ama benim o kadar dolaşmamın sebebi 2 tanesinin bile aynı şeyi söylememesiydi. her biri farklı şeyler söyledi. hala da devam ediyor sorun bu arada yani..

bir yandan da büyük bi sorun olduğu zaman teşhis koymaları çok daha kolay ve rahat. o yüzden sanmıyorum farklı şeyler diyeceklerini pek. ama madem bu kadar önemsemişsin, götürmekten zarar da gelmez pek, sonuçta ilerlerse olay, bacağın kesilmesinden bahsediyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni veterinere goturdum iste aksam. Actilar baktilar, moraran yerler kizarmaya baslamis kan gidiyor. Umutlandi herkes bir neselendi. Ben fotolarini cektim ayagin, tanidik bir veteriner vardi gonderdim. Ondan da olumlu yorum geldi simdi, kesilecek gibi durmuyor dedi. Eger aksi bir sey olursa, farkli bir yone ilerlerse olay direk avcilardaki fakulteye goturecegim, 16:30a kadar aciklarmis. Tesekkurler simdiye kadar yardimci olanlara :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen yapilacagi yapmissin ama sen hollandaya donmicen mi abi eninde sonunda. Yavru ayaklandiktan sonrasini ayarlamak lazim anasini tekrar bulmak sikinti bulsak bile almayabilir. Ben suan yurtdisindayim sen gitmeden donersem bizim ofisin arkasinda yarali ac kedilere bakiyorlar sonra dagitiyorlar oraya alalim sonra bir yer bulabiliriz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oldun said:

Sen yapilacagi yapmissin ama sen hollandaya donmicen mi abi eninde sonunda. Yavru ayaklandiktan sonrasini ayarlamak lazim anasini tekrar bulmak sikinti bulsak bile almayabilir. Ben suan yurtdisindayim sen gitmeden donersem bizim ofisin arkasinda yarali ac kedilere bakiyorlar sonra dagitiyorlar oraya alalim sonra bir yer bulabiliriz.



Abi ben hollandaya döneceğimde, yavruyu da yanımda götüreceğim. Bırakır mıyım bebeyi burada, ilahi bir işaret gibi resmen cenaze dönüşü çıktı karşıma.

Ne yazık ki Ocak başını bulacak pasaportun ve aşıların tam olması ama arada 2 aylığına falan burada amarigalı bir kız var o gönüllü oldu bakmak için.

Veteriner olayı da şöyle oldu, dün akşam ve bu sabah gittim işte. Kangrenden döndü bacak, mor olan yerlere tekrar kan gitmeye başladı çok şükür, kırmızı kırmızı oldu. Baya bi sinir kaybı falan olacak gibi duruyor ama bacağı kurtulacak çok şükür. İki tane daha farklı veterinere bacağın fotoğraflarını gönderdim, o bacak kurtulur, kes derlerse şu şu veterinere götür onların da fikrini al dediler. Ama görünen o ki kurtulacak :)

Resim istenmiş 3-5 resmini atayım tatlışın madem:


Bu ilk eve geldikten sonraki hali, yanağı falan yoktu resmen.



Sonrasında göbek yaptı tabi hanımefendi :)





Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sırada paranoyak oldum iyice. Bu sabah bir kadınla konuşuyorduk veterinerde beklerken, kedisi gençlik hastalığına yakalanmış ben uzak durayım sizinkinden dedi. Derken angusun teki içeri bir köpekle daldı tutamıyorda köpek benim kucaktaki kediye doğru atıldı. Ben kediyi çektim ama kafesine uzanamadım, kadın gayri ihtiyarı yardımcı olmak için kafesin üstünden tuttu bana uzattı. Kafayı yedim resmen sonra, kafesi tuttuğum elimle kediye dokunmadım zaten, sonra çıkarken veterinerden kafesin üstünü veterinere sildirdim dezenfektan ile. O elimle dokunduğum poşeti çöpe attım falan sdf. Hayır Oldun bilir hijyenik pimpirikli bir tip falan da değilimdir. Resmen dengemi bozdu yavru, yakında beni hastaneye kapatacaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Yalnız yurtdışına pet çıkartma mevzuatını iyice bir araştır. Kolay değil özellikle Avrupa Birliği'ne hayvan sokmak, bayağı belge istiyorlar. Bir an önce başla işlemlere.

Büyük geçmiş olsun bu arada, insanlık namına ben de teşekkür edeyim. Üzerine titremen de çok normal, 3.5 yaşında benim eşşeoğlusu, gece bazen uyanıp nefes alıyor mu diye bakıyorum beraber yatarken falan sdjfn
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ydisina daha once iki kedi cikardim. Simdi asilar vs basladi iste, araligin sonunda gelecek yanimiza herhalde :)

Bu sirada bacagi kurtuldu :)) eklem yerinin cevresinde acik deri var suan sadece, onun da kapanmasini bekliyoruz. Ama ben bunu yerim yani cok tatli :) Birde acliktan susuzluktan gelisememis resmen hayvan. Yemegini suyunu verdik resmen boy atti.

He son bi ekliym, ydisina kedi cikarmanin belgesi boku pusuru bol da, kimse kontrol etmiyor sonra o belgeleri. Ben aslinda duzenegi kurdum kaciracaktim, sonra dedim ya bu sefer hollanda taarafinda ederlerse ya karantinaya alirlarsa kizimi. Gotum yemedi prosedure devam ediyoruz iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...