Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde boza yapmayi deneyen?


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Heves ettim yapmaya kalktim.
Nasil yaptim bilmiyorum ama fermantasyon cok hizli gerceklesti, surekli kopurerek siseden cikmaya basladi boza ve hic bitmedi bu kopurme, en son sisenin 3'te biri kadar sivi hala kopurerek tasmayi basariyordu.

1 litreye nerdeyse 1 bardak seker koymustum, 2 saat icinde yedi bitirdi bakteri sekeri, ben boyle is gormedim. Hayir ben sarap yapmaya calisirken neredeydi acaba bu bakteriler. Tadina baktim, alkol tadi da almadim. E sekeri yiyip neye cevirdi bunlar, o kadar kopuk nerden geldi anlamadim.

Bilenler varsa puf noktalarini paylasabilirler mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Nigger_of_the_sand said:

E sekeri yiyip neye cevirdi bunlar, o kadar kopuk nerden geldi anlamadim.

laktik asit?

Haklisin aptalligima gelmis orasi. Yas maya kullanmistim zaten, nedense alkol olmayacagini akil edemedim.

Bi dahakine sarap mayasi deniycem, belki fermantasyon daha yavas olur ve de bu kadar gaz ve kopuk meydana gelmez.

Fermente olmadan da boza tadina benzer bi tad yakalamayi basardim ama daha gercekci olsun diye mayalansin istedim, heba oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
2 gun once basladim. Bugun baya oturmus efsane oldu.

Pek icime sinmedi internetteki tarifler.(ozellikle su yukaridaki vidyo baya soguttu bozadan. Ekmek ne abi...) Bende kafama gore yaptim ama oldu ^^

Sadece bulgur ve azicik pirinc kullandim. Suzup sogumasini bekledikten sonra kuru mayayi iki kasik sekerle eritip karistirdim. Mayalanma sirasinda kontrol ettim arada karistirdim falan. Yaklasik 1 gun kadar bekledim mayalanmasini. Sonra istedigim miktarda sekerini ekledim 1 kasik vanilya da koydum karistirdim. Bu sekilde de biraz buzdolabinda dinlendi. Sonuc cogzel <3
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 gun olayi baya yalanmis. 4 gun simdi mantikli geldi cunku hala kabariyor boza. siselere doldurmustum bi baktim buzdolabinin ici rezil olmus. Bulguru mayaladiktan sonra 4 gun bekleyin, arada kontrol edip karistirin.

Yapim asamasi suzme islemi haricinde baya basit aslinda. Sonrasinda beklemek lazim 4-5 gun =/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu basligi actiktan sonra 4-5 kere daha denedim. Kuru maya, yas maya, bira mayasi; hepsinde de fermentasyon esnasinda tarif edemeyecegim, cok igrenc bir tat cikti. O tadi hakkaten tarif edemiyorum zira yedigimiz hicbirseyde olan, dogal bir tat degil. Bazi Litvanya biralarindaki o igrenc after tastein cok daha yogunlastirilmis hali.

Artik hijyen yuzunden falan da diyemiyorum, baya dikkat ettim hijyene yani ev kadini yapiyosa benim de yapabilmem gerekirdi. Ama olmadi bir turlu, bilmiyorum artik.

Farkli olarak ben gercekten daridan yapiyorum, acaba o mu bozuluyo. Belkide bulgur tarifini aynen dariya uyguladigim icindir, belki dariyla yaparken farkli bisey yapmak gerekiyodur bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...