Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör tavsiyesi vol. 0.5


applev0dka

Öne çıkan mesajlar

serjuhan said:

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824009769&utm_medium=Email&utm_source=IGNEFL102017&cm_mmc=EMC-IGNEFL102017-_-EMC-102017-Index-_-LCDLEDMonitors-_-24009769-S0C&ignorebbr=1

Şu nasıl 1840a geliyor herşey dahil?


Bu freesync değil mi? senin g-sync bakman lazım?

https://www.newegg.com/global/tr/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=monitor&N=100714291%20600417886%20601115272%20600559797&isNodeId=1

şu mesela uygun gibi :)

https://www.newegg.com/global/tr/Product/Product.aspx?Item=N82E16824009908&cm_re=monitor-_-24-009-908-_-Product
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

IPS'ler çok dolgun ve güzel görüntü açısı veriyor ama en düşük tepki süresi 4ms, fiyatlarıda daha pahalı.

Gync önemli değil diyorsan IPS/VA panelleri zorlayabilirsin :)

Bütçe kısıtı varsa mecburen TN ve türevi gitmek gerekiyor.

Şu buda olsun diyince fiyat katlanıyor, o yüzden öncelikleri belirlemek lazım.

Senin için önemli olan kısımlar

144-165hz
1920x1080 Gsync

TN lerin çoğu zaten 1ms veriyor.

Amazon/newegg den alacağım diyorsan black friday de iyi birşey kapatabilme şansın var bence. Ama işte aldığında sorun çıkarsa sıkıntı olabilir :( Buradan alacaksan Vatan'dan gidip bizzat deneyip al veya invantus gibi bir yerden getirt. Hepsiburada gibi sitelerden uzak dur :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İade almıyoruz diyorlar ama yalan, senin sorgusuz sualsiz mağazadan aldığın ürünleri 1 hafta, web den aldığın ürünleri 2 hafta içerisinde iade etme özgürlüğün var. Haklarınızı iyi bilin. Malda ve ambalajlarda hasar yoksa hiçbir bahanesi yok, o yüzden pakedi açarken dikkatli açın.

Hepsiburada gibi dandik sitelerden almayın, hemen işi yokuşa sürüyorlar.

Buradan alacaksan Vatan'dan deneyerek al, veya inventus dan alıp test ettir. Bir önceki monitorumu vatandan, bu seferkini inventusdan aldım. Aradaki fark güvenilirliğe değiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vatan iade konusunda en çok sıkıntı çıkartan firma, özellikle ölü piksel için.

Bu arada kanun değişmediyse mağazadan aldığın ürünü ambalajı açılmış ise sorgusuz sualsiz iade hakkın yok diye biliyorum. Sebep belirtmek zorundasın, ona rağmen mağaza iade almayabilir. İnternetten alınan ürün için ise 5 iş günü hakkın var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vatan'nın her mağazası farklı muamele yapıyor. Gözünüzün önünde test eden çok fazla firma yok. Adamlar tenezzül etmiyor. Bizim aldığımız beylikdüzü ve bahçeşehir vatan mesela hiç sorun etmeden değiştiriyor, hatta kendileri diyor isterseniz bir deneyin olmazsa değiştiririz diye.


iade için netten 14 gün bahanesiz süre var.


Mesafeli sözleşme, satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik olarak oluşturulmuş bir sistem çerçevesinde, taraflar arasında sözleşmenin kurulduğu ana kadar ve kurulduğu an da dâhil olmak üzere uzaktan iletişim araçlarının kullanılması suretiyle kurulan sözleşmelerdir.

Kanunda internet üzerinden alınan ürünler mesafeli sözleşme kapsamına alındığı için bu ürünleri sebepsiz yere hiçbir cezai şart ödemeden pişmanlık dolayısıyla iade edilebilmektedir. Kısacası internet üzerinden alınan ürünlerde cayma hakkı kanunen zorunlu olarak tanınmaktadır.

Kanuna göre Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

Burada önemli olan husus cayma hakkının kullanılacağını Mağazaya yasal süresi içinde fax veya posta benzeri iletişim araçları ile bildirilmesidir. Tüketici 14 gün içinde satın almış olduğu ürünü açıkça belirterek bu ürünü iade etmek istediğini yazı ile mağazaya bildirmelidir.

Elektronik ürünlerin "Cayma Hakkı" dahilinde iade alınabilmesi için satın alınan ürünün, orijinal kutusuna zarar verilmemiş olması, faturasının ve tüm tamamlayıcı aksesuarlarının ürünle birlikte gönderilmesi gerekir. Gönderilmemesi halinde iade talebi reddedilecektir.
Kurulumu servis tarafından yapılan ürünler için servis haricinde kutunun açılması veya kurulumunun servis haricinde yapılması durumunda iade alınmaz.
Satın alınan cep telefonuna Sim kart takılması, WiFi ile network bağlantı kurulması halinde cihaz 2’nci el statüsüne geçer. İlgili mevzuat gereği Cayma Hakkı kapsamında ""ürünün satılabilir özelliğinin kaybolmaması"" gerekmektedir. Bu nedenle de Sim kart takılan veya WiFi ile bağlantı kurulan ürünler Cayma Hakkı kapsamında iade alınamamaktadır. Ayıplı vs. ürün olması halinde mağaza ile irtibata geçilmelidir. Mağaza, teknik servis raporu talep edebilir.
Cayma Hakkı dışında kalan 6 ila 14 ay arasındaki iade talepleri için, ürünün teknik servise gitmesi ve servis tarafından iade kararı verilmiş olması gerekir.


Fiziksel alım ile net burada ayrılıyormuş, cayma hakkı görerek mağazadan aldığınız ürünlerde olmuyormuş.

6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda Mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Bu bakımdan kulaktan dolma bilgi olarak duymuş bulunduğumuz kanuna göre “Bir gün” veya “Yedi gün” gibi sürelerde sebepsiz yere alınan ürün iade edilmelidir gibi sözler gerçeği yansıtmamaktadır. Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Veya işte değişik Vatan şubelerinden (muhtemelen merkezi olmayan) gözünüzün önünde deneme şartıyla alırsınız. Ben bir önceki monitörü beylikdüzünde deneyerek aldım. Bahçeşehirden (daha sonra açıldı) aldığım ürünlerde de çok yardımcı oluyorlar. Monitörlerin yorumlara bakarsanız bazılarında yardımcı olan personele teşekkür ettikleride var. Mediamakt vs gibi yerler kendi politikası gereği sorgusuz sualsiz 7 gün içerisinde geri alıyor mesela, öyle yerlere bakılabilir.

İnternet kısmı bence daha riskli, HB'den ekran kartı aldım hakem heyetine gitmek zorunda kaldım , hasarlı ürünü geri almadılar. Fiyat farkı fazla yoksa inventusdan alın tavsiye ederim, kesinlikle rahat olmaya değiyor. İnternette yollanılan ürünü kargo şirketleri açtırmadan kaçıyor, açtığınızda hasar görürseniz ayvayı yiyorsunuz. Kesinlikle hb gibi siteler banane kullanıcı sorunu diyerekten kırık ürünü kucağınıza bırakıveriyor.

Hepsinde esas olan kutu ve içeriği dahil mala hasar gelmemiş olması. Sonrasında geri verebiliyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Abi şimdi ben Vatan'dan bir monitor almıştım. Denettiler ama ben ödemeyi yapmıştım çoktan ve açıp denedik. Ölü piksel çıksa değiştirirler miydi yoksa yokuş mu yaparlardı bilmiyorum. Bu açıdan Webden almak daha mantıklı sanki.


Onda da işte kutudan hasarsız çıkmasına dua etmen lazım. Daha yeni monitör aldım, kutusu bayağı güzel korumalıydı mesela ama bu işler bellide olmuyor. Herifler üzerine öküz gibi eşyada koyabiliyor. Kesinlikle kargo geldiğinde orada olup kutuda hasar varsa yan çizmek gerekiyor. Yoksa değiştirme şansı dahi olmaz. Ya da güvenilir yerden alacaksın adamlar kontrol edip gönderecek :) Şimdi bir kaç sene en azından kafam rahat :p

Vatan ölü piksel çıkarsa başka bir ürünü açarız demişti bana. Tamam para iadesi almıyorduda değiştirmeye birşey dememişti. Sonuçta amacım zaten o monitörü kullanmak :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Ortalama bir oyuncu bile olsanız QHD, 4K, 27" bilmemne alana kadar 144Hz alın. Gerekiyorsa 1080p TN 24" alın ama yine 144Hz (mümkünse kartınıza göre GSync-FreeSync) alın. Gerçekten büyük devrim, SSD gibi bir atlayış.

HİÇ oyun oynamıyorsanız eh, o kadar gerekmeyebilir. Yine de gözler için büyük rahatlık ama şart değil yani.

Jeeztro said:

vatanın battığını da görebilsem keşke ölmeden.

hem müşteri hem satıcı olarak en çirkin firmalardan bir tanes. hasan vatan kadar sinir bozucu bir adam olamaz herhalde ya.


34 VTN 34 (veya 43) Ferrari'sini -rush hour bile olsa- mağazanın önüne üç park yeri birden bloklayacak şekilde park edip başına da dedike iki güvenlik görevlisi diken, "Bimeks'i satın alacakmışsınız" sorusuna "üstüne para versinler xDDD" diyen görgüsüzlük timsali adamdan yılda bir bile alışveriş yapmıyorum sanırım artık. Hepsiburada bile daha iyi, mümkünse N11.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

IPS gereksiz renk cümbüşünden başka bir şey değil, backlight bleed'e de davetiye. Bütçe kısıtı ciddiyse bilemem yapacak bir şey yok tabii de, casual bile olsa baya game changer. İlla "pro değilim ki 144 FPS isteyeyim" mevzusu değil yani, doğrudan akışkanlıktan gelen bir keyif ve göz rahatlaması oluyor. Denesen anlardın, varsa sağda solda arkadaşında tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

144 fps masaüstünde mouse'u alıp gezdirirken bile fark ediyor. hani 30fps'den 60'a çıkınca yaşanan aydınlanma gibi bir şey. once you go 144, you can never go back.

yağ gibi akıyor yağ!


şu doğru. ve kullanmadan farkı anlayamıyorsun. 60'a geçince sanki bilgisayar stutter ediyo gibi geliyo desktopta mouse kullanırken bile. büyük saçmalık ama durum bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...