Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Konu: Süper Lig 6. Hafta | Fenerbahçe - Beşiktaş | 23.09.2017 - 19.30 {110}


Llama

Öne çıkan mesajlar

Sotto said:

Senin mantiginla Neto ya Ismaile filan sari vermesi lazimdi. Bu kadar da abartmayin ya tetikci vs diyerekten. Surada adamin kacirdigi tek pozisyon var bana gore o da karambol hafif. O dandirik twitter gorus acisindan gordu mu gormedi mi bilemeyecegim.


öyle olmuyor işte şerbeti ayarlıyor derken onu demek istedim. bir tarafa 2-3 kırmızı verip gol iptal ederse olmaz. maça ortak ettirmeyecek şekilde ayarlıyor.
medel'in penaltısı da öyle mesela. "ceza sahasında faul penaltı ehe" tayfası var ama o pozisyonlar başka maçlarda önceden çalınmadı bundan sonra da çalınmayacak hepimiz gayet iyi biliyoruz. tetikçi yakaladı mı affetmiyor bunları mesela benzeri 2-1'den sonra bjk'ye olsa asla çalmayacaktı vs. ki net olan penaltı çok daha açığını çalmadı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Ayni pozisyon icin gorusler bu kadar farkli olmamali ya. Maalesef su futbol kararlarinda sikinti bu, ayni pozisyon icin mesela Subzero ne dusunuyor, atiyorum Baggio ne dusunuyor. Baktigin zaman ayni goruntu ayni aci, yorumlar tam zitti.


Abi bütün maç Beşiktaş'lısı Fenerbahçe'lisi herkesin en sorunsuz kabul ettiği kararlar Ozan'ınkinin penaltı olmaması ve Atiba'nınkinin penaltı olmasıdır herhalde, Neto'nun kırmızı bir de. Adam gelmiş ikisine de hata demiş, bir de "insanlar kuralı bilmiyor" falan demiş, ne diyim ben daha eheh. Farklı marklı düzeltmek zorundayım yani.

Dediğim gibi hadi Ozan'a penaltı diyen adamı (özellikle Beşiktaş'lıysa) bir nebze anlamaya çalışabilirim de, "Atiba'nınki penaltı değil" diyebilenle futbol tartışmadan önce bir düşünmek gerek, o derece.

Bununla ilgili direkt yazılı ve detaylı bir kural da yok aslında ama hakemler genel olarak ellerin duruşunun doğallığına ve kastiliğine bakıyor, yani "arkamı dönüyordum ben ama ay kolum açık kalmış pardon ihi ihi" diye kesit alanını genişletip topun çarpma ihtimalini yükseltiyorsan da kasti oynama sayıyorlar. Atiba'ya da bu yorumu yaptı doğal olarak, öyle bir dönüş, öyle bir kol açıklığı mı var. Belki elli tane pozisyon görmüşüzdür ortaya zıplarken elini kolunu açık bırakıp penaltıya sebep olan defans, ya da penaltı verilmeyince edilen itirazlar falan.

Şu "diğer maçlarda çalınmıyor" tatavasını da geçin lütfen ya, öyle alıştınız diye adam penaltıyı mı vermesin? Diğer maçlarda neden çalınmıyor, sizinki neden çalınmadı istediğiniz kadar konuşalım eyvallah da, "normalde..." diye düzgün verilmiş kararı bozmaya çalışmayın, abesle iştigal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok zaten senin goruslerin daha dogruydu genel olarak, ben sadece orada baska birseye dikkat etmek istedim - yani FB taraftari da olsan BJK de olsan acik pozisyonlara fauldur penaltidir degildir vs demek cok zor olmamali.

Ben her pozisyonu goremedim dedigim gibi ama gorduklerim arasinda tek hata penaltiydi. Onu da iyi niyetle gormemistir gorse verirdir diyorum artik. Bilemeyecegim daha fazlasini.

Bence ilk pozisyon penalti bunun sebebi de Janssen in zaten pozisyon almis olmasi. Medel pozisyonla alakasiz arkadan yukleniyor, kafa topunu engellemek degil bu. Cikarsin vurursun kafayi, veya beraber cikarsin temas olur fiziksel onlar faul olmaz. Ama zaten pozisyon almis adam kafaya cikacakken arkadan yuklenirsen bence bu penalti.

El konusuna gelirsek 12410492 defa yazdim hep yazarim futboldaki en gri alan bu konu.

Simdi bir intention olayi var, bir de engellemek var. Intention olmadan da engelleyebilirsin o zaman full kollarini acarak bunu zaten gecen haftalarda konustuk, artik burada hakem takdiri on plana cikiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

video hakem uygulamasında hakeme kulübeden ceza sahası içinde bir pozisyon için itiraz geldi mesela, ama diğer takım kontraya çıktı o pozisyondan hemen sonra ve yardır yardır gidiyorlar, nasıl bi uygulama yapılıyor orada? atağı durdurup pozisyona mı bakıyorlar? böyleyse pozisyonda bişi yoksa kontra mı yenmiş oluyor? oyunu devam ettirse ve kontra gol olsa, sonradan izleseler pozisyon penaltıysa golü de mi iptal ediyorlar?


herhalde top durunca o itiraz hakkını kullanmaya olanak sağlarlar.

Sotto said:

Ha su maca Cuneyt Cakir verilse eyyam kelimesi 1231414 defa yazilmis olurdu heralde su topikte. O yuzden gecin abi TR'deki hakem havuzundan kim gelse hata muhtemelen olurdu, birileri de ayni laflari ederdi.


aynen öyle olacaktı, belli başlı tipler var daha maç başlamadan eyyam, tetikçi, fenerasyon diye ağlamaya başlıyorlar o yüzden cüneyt gelmiş o gitmiş hiç farketmezdi. istediğin topic'e gir bak hep aynı muhabbetler, hakem belli olduğu gibi tetikçi bilmem ne muhabbetleri dönüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Şu "diğer maçlarda çalınmıyor" tatavasını da geçin lütfen ya, öyle alıştınız diye adam penaltıyı mı vermesin? Diğer maçlarda neden çalınmıyor, sizinki neden çalınmadı istediğiniz kadar konuşalım eyvallah da, "normalde..." diye düzgün verilmiş kararı bozmaya çalışmayın, abesle iştigal.


ya bırak allah aşkına kendi takımına çalınınca herkes böyle penaltı mı olur deyip geçiyor hep. şurada kazanınca bilge üstad kaybedince ağlak oluyor herkes sanki bilmiyoruz ortamı sdfds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto yazmış gerekeni. Adam arkasına bakarak tam hız koşup bir de pozisyon almaya uğraşıyor, 1 saniye sonra da hava topuna çıkacak. Güçlü bir itmeye bile gerek yok, dokunsan düşer, düşmese de pozisyonunu haksız şekilde kaybeder. Ya nizami hava topuna çık, ya da dokunma, yoksa penaltı.

Verilen kırmızı kart ve penaltıları kimse tartışmıyordu bile zaten, oraya nereden geldiniz anlamadım. Şenol bile laf etmez herhalde verilenlere. Sorun verilmeyenlerde ve hatalı ofsaytta dünkü maçta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adil hakem yönetiminde 5-0 yenilsek helal olsun Fener'e der, gider ellerini sıkar, self zaaa çekerim.

Adamların anlamak istemediği şey şu.

Medel'in penaltıya, Quaresma'nın kırmızısına, Atiba'nın penaltısına ve ikinci sarıya, Ozan'ın çalınmayan koluna itiraz yok..

1 metre ofsayt olmayan pozisyona ve verilmeyen penaltıya sinir oluyoruz.

VAR gelsin diyeceğim ama Aziz onu da bağlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sezon sonu Fenerin bitireceği sıra ile ilgili tahmin yapan Beşiktaşlıları, Vizontele'deki "Seninle görüşeceğiz Fikri Bey" diyen Deli Emin'e benzetiyorum.

Ağlamaktan göz pınarları kuruyan bu arkadaşları, salı günkü ikinci darbeyi atlatmaları için şimdiden anti-depresan stoklamaya davet ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Futbol bilmeyen , kural bilmeyen adamla konuşmak ne zor ya.

bu gözler futbolda hava topuna çıkarken rakibe dokunma diyenleri de gördü.

Baggio said:

Güçlü bir itmeye bile gerek yok, dokunsan düşer, düşmese de pozisyonunu haksız şekilde kaybeder. Ya nizami hava topuna çık, ya da dokunma, yoksa penaltı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Borlach said:

S-H said:

hakem kötüydü, fazla söylenecek bişey yok ama oluyor böyle şeyler ilk kez olmadı son da olmayacak.

https://twitter.com/Qarik85fb/status/911925287386001410


Ooo ben bu maçı unutmuştum. Apple bu maçtan sonra neler yazmış bulabilecek delikanlı var mı? :p

Hahahahah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


Baggio said:

Pozisyonlar açık, kısaca özetleyip geçmek istedim.

- Quaresma'nın ikinci veya üçüncü kırmızıyı görmesi gerekirken bir zahmet ikinci sarıdan kırmızı gördü. Bu adam iki maçın birini böyle oynuyor zaten, genelde kartsız veya bir sarı ile yırtıyor, Kadıköy'de Fenerbahçe derbisi olunca sahip çıkılmadı sadece. Karar doğru.

- Pepe'nin net, Medel'in muhtemel kırmızıları atlandı.

- Ofsayt diye "iptal edilen bir gol" yok, net gol pozisyonu var. Ofsayt olduğunu anlayınca ciddiye alınmıyor pozisyon, kaleci atlamıyor, gol oluyor. Evet %70 yine gol olurdu ama bilemeyiz. Fifa'da cutscene girmeden topa vurup "aha golüm sayılmadı" demek gibi bir pozisyon.

- Cenk açık penaltı.

- Neto'nun kartı doğru ama İsmail'inki ağır, açık şekilde eyyamdan.

Özet: Hakem kötüydü, bu Beşiktaş'a daha gol odaklı yansıdığı için daha çok göze batsa da aslında iki tarafa da kötüydü. Quaresma'yı zamanında atsa, Pepe'yi affetmese belki de ilk yarı 3 olacaktı maç, ha yok belki de 1-4 bitecekti, bilemeyiz bunları, hepsi kelebek etkisi. Hakem seçimi doğrudan kötüydü zaten baştan, daha formda, daha güven veren bir hakem gelebilirdi. Yine de derbide elini korkak alıştırmadan 5 oyuncu + teknik direktörü atmak ve maçın kontrolünü kaybetmemek açısından iyiydi. Bunları yapamayınca maç daha beter çığrından çıkıyor.

Beşiktaş'ın Caner ve Şenol Güneş'e ceza verip vermemesine göre Efendi mi, Kazanınca Efendi mi bir kez daha göreceğiz. Maç bittikten sonra görülen kartı ve düdükten sonra vurulmuş topu "3 kırmızı 1 gol iptal" diye sunuyorlar her yerde, o da Beşiktaş Duruşu gerçekten.

Fenerbahçe'ye kıyak yaptırdığını iddia ettiğiniz yayıncı kuruluşun özetinde Şenol'un küfürü ve Caner'in centilmenliği yerle bir eden şutu yok bu arada, bilginize. Küfür önce varmış, sonra çıkarılmış hatta. O kadar da profesyonel editlenmiş ki, merak eden girip izlesin.

suBzer0 said:

-Ozan Tufan'ın elle oynaması bariz penaltı

-Atiba pozisyonu bence penaltı değil , arkasını dönerken savrulan eline "çarpıyor" top. Kural açık , ceza sahası içerisinde el ile oynama,eli top götürme ,topu taşıma penaltı. Topun ele çarpması penaltı değil , büyük yanlış var bu kural bilgisi ile alakalı. El açık ve kaleye gitmesini engelliyor şeklinde , eğer futbolcu elini topun geçisini engellemek için açtıysa penaltı , yoksa açık eline çarpan top penaltı olmaz.


Büyük yanlış sende var şu ikisini aynı anda söyleyebildiğine göre. Elini kolunu uygun adım yürür gibi sallarsan ve gole giden top senin o sahip çıkmadığın ele çarparsa penaltıdır. Kolun vücuduna yapışıkken çarparsa da penaltı değildir.

Ozan'ınkine penaltı diyecek kadar bilgisiz olmak neyse de, Ozan'a çarpan topa BİLE penaltı dedikten sonra Atiba'nınkine penaltı değil demeyi başarmışsın, bir allahın objektif BJK'lisi de çıkıp düzeltmemiş. Herkes öz eleştiriyi, objektifliği başkasından bekliyor ama kendi hiç yapmıyor maşallah.

Ekleme: Bir de sahamız kapanmalı, Caner tribünleri o şekilde provoke etmek için elinden gelen itliği yaptı ama olsun, biz yine etmemeliydik. Bir maç Passolig ban paklar.

Caner'in maçtan önce gidip diz çöktüğü, pek sevdiği, saydığı, alkışladığı Beşiktaş taraftarına maç bitince götünü dönüp Ferrari'sine koşması bütün provokatifliğini ve samimiyetsizliğini özetliyor zaten.


Hangi takımlı olduğunu bilmiyorum ama objektif bakmışsın gerçekten olaylara. Tebrik ederim.
Sadece İsmail hareketi net kırmızı. Doğru karar.
Baya baya saçmalamış orda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...