Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Strat Elektro Gitar Tavsiye


Arondrin

Öne çıkan mesajlar

Sevdiğin parçaları çalmaya çalışarak öğrenmek en kaılıcı ve motive edici öğrenme yolu diye düşünüyorum. Çoğu insan gitar çalmaya başladığında hemen teoriye, egsersizlere giriyor ve bi anda gitar çalmak herhangi bir iş haline ve sorumluluk haline geldiği için baştan soğuyor. Onu yapma kendine. Metallica mı seviyorsun, aç tableri aç videoları çalmaya çalış. Yanlış gitar tekniği oturtmak diye bişey yok, bişeyi yanlış yapıyorsan düzeltirsin zamanla ki gitarda herkesin tekniği farklı gelişiyor. Parelelde veya sonradan eğer müzik teorisi ilgini çekiyorsa öğrenebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akustik halde parmak antremanı yaparken fark ettim; 1. telin 11 perdesi ile 2. telin 16. perdesinde garip bir cızırtı sesi geliyor, sanki saptan geliyormuş gibi. Bilgisayardaki amfi programından duyulmuyor. Gözardı edilebilecek bir şey midir acaba bir sorayım bilenelere :)

3. teli açık şekilde çalınca da sapta bayağı titreşim oluyor. Hatta gitarın gövdesinde bile hissediliyor, harmonik rezistans denilen bir fenomenmiş sanırsam. Ona takılmıyorum ama belki konuyla ilgisi olabilir diye bahsedeyim dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi luthiere götür olmadı gitarı bi ayarlasın yağlasın falan. Zaten dükkandan alınan gitar eve gelinip pek çalınmaz, sap ayarı tel ayarını yaptırıp daha stabil kullanabilirsin. Yaptırtmasan da görüş al olmadı. Tünelde rıfat türen.

ben 10-46 tel kullanıyorum teller inik çoğu çarpıyor haliyle :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevaplarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz şeylere baktım, gitarda bir sorun görünmüyor. Ben asıl saptan kaynaklı bir sorun var mıdır diye endişelenmiştim. Aldığım yerdeki yetkiliye ulaşamadım, ona da bir sorarım yine ulaşabilirsem. Tekrar teşekkürler, ufkum açıldı bu konuda biraz :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...