Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hurricane Irma


manve

Öne çıkan mesajlar

abi iyi ki bir yavas yavas ilerliyor demisim :)

Bu arada cidden yavas ilerliyor 15-20mph arasinda hizi, ama ruzgar hizi 185mph civarinda tabi o ayri konu :/

Beklenildigi gibi karayi vurursa cok buyuk zarar bekleniyor, dogu yakasindaki tanidiklarimin hemen hepsi kuzeye kactilar. Yarin gelecek veriler gore ben de gidip gitmeme karar alacagim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Büyük denizlerin heryerinde olmuyor tabi ki. Sıcaklık faktöründen dolayı ekvator cevresinde goruluyor iste. Bu kadar buyuk ve yıkıcı kasırgaların olusmasının en buyuk etkisi denizlerin genis yuzey alanı. Enerjisini absorb edecek land mass olmayınca devasa boyutlara cikiyor iste.

toggie said:

yanlis biliyosun o zaman. abd'nin bati yakasi da acik deniz/okyanus ama kasirga gorulmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu kasirgalarin olusma enlemi var, belli tropik enlemlerde olusuyor ve dunyanin donusuyle korolois kuvveti yardimiyla amerikanin dogu kiyisina vuruyor, avrupaya veya kanadaya tasinaacak kadar kuzeye cikmiyor. He dersen, sirf atlantikte mi olusuyor, niye pasifikte olusup, bati kiyisini vurmuyor amerikanin,,,onu bilmiyorum :)
Lopeth said:

sadece amerikada vs olmasının bir nedeni var mı bu manyak kasırgaların?

avrupada felan niye olmuyor mesela?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam arkadaslar;

Dun aksam miami'den donduk ailecek. 10 kisilik arkadas grubumuz ile miami beach e tarile gitmistik,pazar gunu aksam donecektik fakat thy nin persembe gunune ek sefer koymasi ile ve biraz sansimiz biraz da isi siki tutmamiz sayesinde yuzyilin afetinden kacabildik. Miami deki psikoloji ve yasananlar inanilmazdi. Insalarin gozlerindeki korku ve caresizlige bizzat sahit olduk. Heleki havalaninda overbook yuzunden ucaga aliayan,biletini erkene cekemeyen kisilerin sanki bilinmezi beklemeleri inanilmazdi. Hepsinin siginaara giderkenki caresizligi cok uzucuydu gercekten. Daha detayli anlatacagim orada olanlari fakat bizim de psikolojimiz iyi degil ,savastan cikmis gibiyiz. Ozellikle 2.5 yasindaki oglumun yanimizda olmasi ve onun gelecegi icin yasadigim endise ve korku beni cok sarsti. Deprem filan yine biranda geliyor ve olay gerceklestikten sonra cozum ariyorsun ,fakat kasirgada bu olacak olayi bekleyerek yasak gercekten cok farkli birsey.. Allah orada kalanlara yardim etsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...