Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şampiyonlar Ligi 2017/2018 Kura Çekimi


Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

ha bir de geçen senekinden zor grup bence ki napoli ayarında bi takım olmamasına rağmen bu sene grupta.

napoli'yi yendik ama ciddi anlamda bi kaos ortamında yakaladık adamları. hareketli forvet sistemine geçiş yaptıkları dönemde vs. büyük, müthiş başarıydı harbi deplasmanda 3 puan almak ki kimleri yendiler ne durumda adamlar içeride.

leipzig çok tehlikeli takım ama bence halen geçen seneki napoli kıvamında değiller, bu seneki napoli zaten inanılmaz üst seviye.

geçen seneki benfice = porto direkt. hatta bence anlık performans ile 1 tık gerisindeler geçen seneki benfica'ya göre. bayağı darbe aldı ffp'den porto. bence en kötü onları arkamıza alırız gibime geliyor. portekiz'de iş zor ama 1 puan alırsak, içeride 3'e bağlarsak 4 puan porto'dan gayet mantıklı beklenti ki onlara oynamamız şart grupta hedef maçları olarak.

monaco işte bozuyor işi. tamam geçen sene ulaştkları nokta harbi müthişti ama yarısı gitti kadronun.

eridiler ama halen çok tehlikeliler. bu sene izledim bütün maçlarını hemen hemen bahis aldığımdan da halen deli hücum ediyorlar. Mbappe gitse de bir şey değişmez çünkü çoğunlukla onsuz oynadılar. onsuz sistemde oturuyor hücumda.

aşırı iyi savunma performansı göstermek gerek. mümkün olduğunda puan vermemek.

monaco ve leipzig'den toplam 5 puan toplasan ki yat yat yat yaparak güzel, 4 puan porto'dan alırsan her şekilde çıkarsın.

Yani 8 puanla da çıktı gs balına bayağı ama bu grupta o zor.

neyse bakalı mgelsin de inşallah çıkalım. gruptan çıktığın sürece kim gelmiş önemi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

@Sotto

Abi cok yazmis ama bos yazmissin..

Zaten biz mevcut gruplarda F disinda bize yarayacak bir grup var demedik ki hic bir zaman...

Bunu ortaya atan da bunun ustunden sayfalarca yazan da sizsiniz..

4. Torba belli olmadan herkes F ten sonra en iyi kura dedi zaten hala neyin tatavasi...

4. Torbadan almanya 2.si cektik sanssiziz dedik 2 gundur bitmedi gitti ya...


4. torbadan kötü takım gelseydi de 8'de 1 şansla en kötü gruba düşseydik diye ağlanıyor
ama 8'de 6 daha kötü gruba girme şansımız vardı, tutmadı diye sevinilmiyor

eleştiri buna. anlamıyorsunuz, daha doğrusu işinize mi gelmiyor nedir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya beyler tamam güzel grup denk geldi gerçekten büyük bir şans da yani üçüncü torbaya çıktık diye sevinip dördüncü torbanın en güçlü takımını çekince biraz üzüldük haliyle.

bu kadar yani. gerisi şu grupta herkesten puan alma şansımız olduğu gibi sıfır puan falan şansı da var yani karışık bir grup işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi beğenmemek değil, bayağı şansa çıktı gs eleştirisiydi ki normal.

son 10 yılda o puanla gruptan çıkan totalde 2, hadi 3 takım yoktur asdasdfasd

7 puan ya, 7 puanla nasıl çıkabildi o gruptan GS cidden mucize ya ASDASDASD

gerçi gs'nin başarısı değil bu, juventus'un kekoluğu resmen. 3 beraberlik 1 galibiyet resmen 3. torba takımı performansı. gs direkt dört ayak üstüne düştü o sezon resmen müthiş şanstı ya.

Edit:

Şimdi baktım da hatırladım. Zenit o sezon 6 puanla gruptan çıkmıştı. Ama grup harbi onu kaldırabilecek saçmalıkta bir gruptu.

http://i.imgur.com/zFypgSw.png

Napoli 12 puan ile gruptan çıkamamış mesela o sezon, Ajax-Basel 8'er puan ile. Benfica 10 puan ile çıkamamış.

http://i.imgur.com/K0rIXw9.png

çok saçma grup ya asdasfsad

şu grup aslında bizim bu seneki grubun aynısı olabilir resmen.

marsilya'sı o grubun bjk sdsdfa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Orası çok karıştı ayrı post atayım dedim.

Zenit'in 6, GS'nin 7 puan ile gruptan çıkmasına kadar en düşük ŞL grup etabı puanları 98-99 da Juventus 8; 93-94'te yine 8 ile Milan'ınmış.

15 puanla grup ikincisi olan tek takım City, o sezon yine. Üstte yazdım Napoli'yi, ŞL tarihinde 12 puan ile gruptan çıkamayan tek takım yine o sezon.

Ne saçma sapan bi ŞL sezonuymuş ya sadfdsa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

98/99 demeyin ya :(

Sadece grup liderlerinin çıktığı yıllar... Bilbao ile berabere kalsak çeyrek final... Star'da haftasonları CL özel yayını vardı klasik. Juve:Rosenborg maçı bizim maçtan önce bitmiş Conte kulaklık ile radyodan bizim maçın bitmesini bekleyip seviniyordu... 15 yıl sonra aldık acısını Conte'sen ama ssfj.

Juve de çeyreği Olympiakos ile oynamıştı. 1 gol belki yarı final kapısı kaçtı...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Farkli gruplarda alinan puanlari karsilastirmak sacma degil mi? Diger gruplarda daha cok puan aliniyorsa demekki neredeyse 0 ceken bir takim var (ki goruldugu uzere var - Marsilya), o da grubu daha zor yapmiyor yani. Bizde ise son torba takimi Kopenhag 4 puan toplamis. Napoli 12 puan alip cikamadi diye otomatik daha zor grup olmuyor acikcasi. (Ha o grup yine zor tabii ki ama arguman puan uzerinden olmamali ki adamlar averajla cikamamis)

GS 7 puanla cikti bal demek oldukca sacma cunku 2. torbada gecmen gereken takim Conte'nin Juventus'u. Gecen gun koydum pot 2'yi oraya, cekebilecegin en zor pot 2 takimlarindan biri. Size de ciksin Pot 2'den guclu rakip, siz de gecin 7 puanla. Zaten benim grubun kolayligi acisindan argumanim o yondeydi - eger tek gecmen rakip kolay bir rakipse pot 2'den evet, o zaman bir tane uber takim, bir tane gecebilecegin pot 2 takimi, ve dandik pot 4 takimi en iyi grup. Bizim Manu-Cluj-Braga tarzi.

Ama 2'den gidip zor takimi cekiyorsan ki Besiktas hic gecemeyecegi takimlari cekebilirdi, grup otomatik olarak zor oluyor zaten istersen en dandik takimi ceksen bile sonda. O sadece puanlari inflate ediyor, herkese 6 ekliyorsun. Degisen birsey olmuyor yani. Yine cikamazsan X puanla cikamadik diyorsun, ama halbuki ikinci pot'taki takimi zaten gecememissin. Farketmiyor yani.

Puan ve grup kolayligi iliskisi o yuzden cok mantikli degil. Dunya kupasi elemelerinde San Marino gelince haneye 6 puan yaziveriyorsun puanlar yukseliyor, eger gruptan cikamazsan digerlerine gore daha mi zor olmus oluyor grup, hayir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kacinci pottan girdigine gore kolaylik zorluk degisir. Mesela suan besiktasin durumunda olan bir takim. En net istiyecegi durum su: Pot 1&2 den bir tane über güclü bir takim (bayern olur real olur vs.) digerinden de 16 takim icinde zayif olan bir takim. 4. pottanda olabileecek en zayif takim. Nedeni de basit. En guclu olan herkesi yensin en zayif olani da herkes yensin ben karsilikli vs atabileyim.Mesela gsin realli grubunu ele alalim real herkesi tokatladi gs'a 6 tane atti hic sans vermedi juveyi anca 2-1 yenebildi falan filan ama önemi var mi yok.
Suanda besiktas icin kuranin kötü olmasinin sebebi soyle de aciklanabilir. 3. pottan girmesine ragmen kadro degeri olarak genede en asagidaki takim muhtemelen.

Veya 1-2-3 pottaki takimlarin tamami leipzig kendi grubuna gelmesin istiyordur sebebi belli almanya ikincisi ve kendi potundaki her takima 7-8 tane atacak kadar guclu bence 3.pottaki napoliyi cikar alayini ikili elemede eler muhtemelen.

Besiktasin kurasi bu acilardan bakinca kolay olma kriterini pek saglamiyor ama zorda degil cunku 1-2den de acimasiz takimlar gelmedi. Gecen seneki performans bile yetebilir ki bence bu seneki kadro daha cok imkan veriyor. Senol gunesin performasi onemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tek tek elle ısmarlama kuraya göre tabi ki çıkan grup zor.

Elle çekiyorsun hop Moskova, Porto, BJK, Karabağ yazıyorsun bu gelebilecekken gelmedi diyorsun. Varsayım üzerinden gidiliyor.

Ama mevcut çekilen kurada Beşiktaş'ın grubu en kolay 2. Grup net yazılabileceği. Açın bakın bu grup yerine nereye yazardınız mesela?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pot 2'deki takimlara bakarsaniz zaten olasilik olarak istediginiz gruplarin zor oldugunu gorursunuz. Olmasi oldukca dusuk ihtimalli senaryolar uzerinden gitmenin bir anlami yok. Pot 2'de 2 tane nispeten kolay takim vardi, en kolayini Besiktas cekti zaten. Pot 1'den de nispeten iyi kura cekildi. Tum bunlarin ustune bir de dandik Pot 4 cekimi zaten dusuk bir ihtimal oluyor, olsaydi acik ara en kolay grup olacakti zaten ki diger gruplarla karsilastirildiginda yine en iyi 2 gruptan biri.

Olaylara relative degilde absolute bakmanizin sonucu bunlar. Yani gidipte 2014 yilinda GS'nin kurasina bakmak anlamsiz cunku oradaki Pot 2 takimlara bakarsaniz yine GS'nin relatively daha zor pot 2 takimini cektigini gorursunuz.

UEFA sampiyonlar Pot 1'den oynayacak dediginden beri Pot 2'de acayip guclu takimlar oluyor, haliyle ezberden 1'den uber gelsin 2'den kolay gelsin olasiligi da oldukca dusuyor ki 3-4 sayfa uzun uzun bunu anlatmaya calistim.

Ama gidip hep 3 yil onceki kuraya veya bugunku kuraya absolute olarak bakiyorsunuz, relative dusunmeden. Sartlar ayni degil artik.

Bir de Juve'yi anca 2-1 yenebildi ne demek onu anlamadim. Zaten onu yenmen butun olay orada gruptan cikabilmek icin, kac kac yenmesi gerekiyordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...