Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ANNO 1800


Yabgu

Öne çıkan mesajlar

https://www.anno-union.com/en/ubisoft-is-partnering-with-epic-games-store-for-anno-1800/

Müjde! PC oyunculuğunun gelişimi için büyük bir adım daha atıldı. Developerlar yaşadı, çok güzel şeyler olacak. Oyun çıktıktan sonra Steam'den kalkıyor satışı. 

Bizi de düşünmüşler tabii, fiyatı 309 liraya çıkmış. Yaşasın Epic!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, eldar dedi ki:

Hep pahalıydı diyorsunuz da oyun 209 liraydı kaç aydır, deluxe da 229. Şimdi 309'a 359 lira olmuş. 

Oyunlar hep ayni fiyattı.  Dolar guncellemesi yapmadigi icin steam bize ucuz gibi geliyordu. 

 

Epic yeni store olduğu için guncel dolar kuru üstünden fiyattan geçiyor. 

Sony 1- 1.5 senede 2 fiyat güncellemesi yaptı falan.

Alışalım artik 3. Dunya ulkesi olmaya

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun fiyatı Epic anlaşmasının duyurulduğu gün steam'de %50 zamlanarak Epic'de satılacağı fiyata geliyor. Zaten oyun çıkınca steam'de satılmayacak. Burada hiç bir ilişki yok mu sizce?

Bölgesel fiyatlandırma diye bir şey var, dolar fiyatını belirli bir kurla çarparak elde edilmiyor fiyatlar.

Zaten pahalı %50 zamdan n'olacak mantığını da kabul etmem mümkün değil maalesef.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arka sayfada belirtildiği gibi publisher'ın kendi store'unda fiyat 309 tl iken steam fiyatının düşük kalmasında anormallik vardı. steam'in regional pricing çok daha iyi bu net, saçma fiyatlardan verebiliyor bazen. ama egs'de bir kaç başka exclusive title'a baktım. normal gibi, ama steamde olsa muhtemelen 20 lira daha ucuz olurdu oyun başı.

world war z 35 usd - 119 tl

phoenix point 40 usd - 139 tl

sinking city 60 usd - 209 tl

yani burdaki epic'in yaptığı bi durum değil. fiyatları muhtemelen publisherdan alıyorlar. publisher'ın kendi sitesindeki fiyatına matchliyordur. epic başlığında vampires'ı 209'dan 92'e çekmiş diye biri kızıyordu. eee bu iyi bişi değil mi abi demek ki piyasada en düşük fiyatı verene matchlemişler. gidip yükselt bunun fiyatını diye steam'e diretmemiş. farkında degilsiniz herhalde ama vampires 60$/€ gavura. origin gibi euro zone'a alsaydı bizi daha mı iyiydi. ben de anlamıyorum mevzuyu, oyun bu abi. her oyunu oynamak istiyorsanız, korsanlayın yani dert oluyorsa fiyatı.

dip not: ben zaten hep 50 liralık alıyorum zaten.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi hayda ya....daha geçen gün baktım ubinin sitesinde 309 steam 209 a satıyor hayret demiştim hemen içine etmişler. Teşekürrler epicstore.

Anlaşıldı bu oyunu da oynamayacağız.

Steam db ye baktım, sırf bizim satış fiyatımız oynamış diğer ülkelerin hiç birinde değişim yok.

https://steamdb.info/app/916440/

birde kardeş bizim ülkenin fiyatlarını karşılaştıracaksanız dengimiz olan ülkeler ile karşılaştırsanız nasıl olur? 

Darksun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ubisoft biliyor ya ne yaptığını gayet. Uplayden sattıklarının parasının tamamı ubiye gidiyo işte. Hem Epic'ten para alıyorlar onlara exc olsun diye sonra millet nası olsa ordan değilde Uplayden aldığı için Ubiye koyan yok sdf. Steamden çektiler diye lafı da Ubi değil Epic yiyor hep. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi yarın tl patlasa, steam/psn vs. tl'i eskisi gibi usd'e çevirse, baba olmadı şimdi demekten başka çare var mı? hezeyan çok garip yani. oyun sanattır!!??!! falan diyenler vardı, geçen discorda yazılmıştı, o zaman adam 1000 derse 1000'i vereceksin yani. (ki böyle bişi yok 60$'sa yine 60$ endüstri standardı) wow 2, gw 3, swg reloaded, ultima reloaded falan üst üste patlattılar 60$ dediler almayacak mısınız? alsanız bunlara ayıracak zamanı bulamayacaksınız ki. çocukca şımarıklık şu yapılan bence 60$'dan hala ucuzken, YA KIYAK FİYATTAN SATMIYOR BUNLAR diye ağlamak bence. kaygılanıyorsanız korsanlayın yani yapıcak bişi yok. ps4'te aral tekel çünkü ps4 kırılamıyor kaygının bi esprisi var, burada yok.

bi de hırsızın hiç suçu mu yoktaki gibi publisher'ın hiç mi suçu yok parayı kabul etmesinde?

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Regional var mı var? peki o zaman niye demeyeyim ki uygun fiyattan bana satmıyor diye anlamadım? zaten fiyatlar dolar bazında olsa almazdık adamlarda kazanamazdı bu kadar basit. Region ın olayı o bölgeye özgü fiyattan satarak gelir elde etmek değil mi nasılsa kilitde var. 

https://steamdb.info/app/916440/  çatır çatır buradaki ülkelere satıyor, ne yani ben oh iyi bare 60 dolar vermiyorum diye mi sevineceğim? Kaldıki steam inki tavsiye edilen fiyat üzerinden, bu sebeple bizde bazı oyunlar 89-130 lara çıkarken diğerleri 399 a kadar çıkıyor. Bunları çevirdiğin zaman brezilya,rusya tarzı ülkelerin yakınında kalamıyorsak o zaman bölge bazlı fiyatlandırmada problem var oluyor.

DMC yi herifler 399 a çıkardılar https://steamdb.info/app/601150/ oyun israilden sonra dünyanın en pahalı oyunuydu TR için, yaşasın bölge kazığı diye sevinmem mi gerekiyor yapmayın ya.

Darksun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Parali mmo niye alalim bu saatten sonra lel 1 dolar vermem sahsen,  zaten bir kere ciktigim oyunun hesabini sildirip kapatiyorum ben komple.  r. garriott bizzat kek yapip eve getirse gene almam.

Herhangi bir AAA oyun icin $ 20-25 otesine %75 sale disinda tiklamiyorum ben, gayet guzel almiyoruz istedigimiz fiyattan satmiyorlarsa cok kolay dsf

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ee epic explusiveler dışında da gayet steamin aral yüzünden (veya değil) yüksek fiyat çektiği oyunlar var işte. aynı drama steam için niye dönmüyor? ha pardon ona baklava gönderilecekti. not yazarsınız artık üstüne bölge kazığı için teşekkürler diye.

-Bonesoul- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam cekmiyor fiyatlari, oyunu yapanlar kendi giriyor o fiyati, steamin default onerdigi yerel fiyatlari sallamiyorlar. onceden nasil originden, microsoft storedan vs exclusive almadiysak tencent storedan da almiyoruz iste basit ehuh

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ee sonuç? developer yüksek fiyat çekmek isterse çekiyor yahut daha çok para için exclusivity deal'lar imzalıyor. ama ilginç bir şekilde konu steam olduğunda sadece developerı suçlayıp konu epic'e geldiğinde tek suçlu epic ? 

-Bonesoul- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...