Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Age of Empires 4


Aceace

Öne çıkan mesajlar

  • Konu başlığı Sam tarafından Age of Empires 4 olarak değiştirildi
  • 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...

ben de indirdim, 2 el attım, çocuğu da koydfum sdfgk

keyif aldım ya güzel olmuş bence. çağ atlarken kurulan binaların olayını tam anlamadım yalnız. sanki oralardan bütün üniteler üretilebiliyo gibi bi hal vardı. öleyse biraz saçma olmuş o kısım.

 

bi de farmlar tükenmiyor mu artık, ya da direk kendi otomatik mi inşa ediyor orasını çözemedim.

ama 300 lira vermem hayatta sdfg

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi ya güzel ya, ayılıp bayılmadım ama. alacağım keyif bunda yeni şeyler var diye bir tık üzeri ama zamanla ne olur bilmem.

 

bi de population limit çok sıkıntı ya, 99'daki gibi oyuncak gibi ordularla savaşıyoz. hatta daha beter, üstüne siege birimleri 3, gemiler ise 4-6 pop slot yiyor. 33 tane warship yapıyosun pop full. ai da naval'da fail yine baya.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

siege unit olmadan duvarları yıkamıyoz lan ahah. adam wonder yapmış ama yemişim ordularını, dalmaya taa haritanın öbür ucuna kadar hayvan ordularla gittim kapıda kaldım, wonder'ın süresi bitti kazandı ya ben topçu getirinceye kadar sdsfs.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Çok ön yargılıydım ama baya güzel gameplayi olan bi oyun olmuş. COH tarzı bir iki mekanik eklenmiş, sacred site ele geçirmek gibi, ünitelerin görece daha yavaş üretilmesi gibi.

Onun dışında AoE2'deki oktan kaçma, mangonelden kaçma microları, bina spamlama microlarının olmaması da cok büyük artı. Simdilik tek gamey taktik "The Mongol Douche", moğol olup TC rush yapmak, ama o da patchlenecek gibi duruyor. TC haritada ferrrai gibi ordan oraya gidiyor.

İşin doğrusu hala bitmiş oyundan çok open beta hissiyatı var. Özellikle replay izleme fonksyonları çok basic ve ranked play hala yok. Ama pro AoE2 cilerın büyük kısmı oyuna ısınmış ve gelecek için umut verici.

Gimli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 dakika önce, Gimli dedi ki:

Onun dışında AoE2'deki oktan kaçma, mangonelden kaçma microları, bina spamlama microlarının olmaması da cok büyük artı.

İşte 40 yaşında casual rts oyuncusu...

Anlaşmadan önce saldırmak da yasaklansın sdfsdf...

Pro AoE2'ciler, pro AoE3'çüler, Total War'cular, SC2'ciler hep AoE4'e geçti. Çünkü piyasada competitive rts kalmadı. Bir de bütün bu prolar oyundan acayip şikayetçi. Oyunun skill flooru yüksek ama skill ceilingi saydığımız oyunlara göre düşük. Yetmezmiş gibi hot key ayarlanmıyor oyunda. Mouse 4 ve 5'e komut atayamıyorum. Tech tree ve oyundaki görünmeyen saçmalıklar çok fazla. Mesela HRE ile:

Mace upgrade açıklamasında +6 heavy damage yazıyor.
Two handed açıklamasında +2 damage yazıyor. Ama görünmeyen +15 hp bonusu da var.
Bu 2 upgradei birden alınca heavy olan bir üniteye +8 vuracağını sanıyosun. Ama bu 2 upgradei birden alınca mace upgradei +3 heavy vurmaya başlıyor.

DAFUQ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...