Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Havasu Şelaleleri - Grand Canyon Miamiden san franciscoya


Komodo

Öne çıkan mesajlar

Grand canyon bi nebze kolay da, havasu şelalelerine giden oldu mu hiç? 20 güne miami de inip san francisco ya kadar araba kullanıcam da, güzergah çiziyorum kendime. Havasu falls baya güzel biyermiş. Buraya gitmek için 20 kilometre yürümek gerektiği doğru mudur? Bilen varsa süper olur.

Ayrıca yol güzergahında mutlaka uğra diyebileceğiniz yerler varmıdır?

Güzergah:

miami - new orleans - houston - austin (Hamilton Pool için) - san antonio - carlsbad caverns - el paso - phoenix - oradan flagstaff - grand canyon - havasu falls - los angeles - san francisco.

Amma velakin havasu falls olayı çok sıkıntılı gözüküyor haritada. Okuduğum kadarıyla da dediğim gibi 15-20 km yürümek gerekiyor. Gerçekte de böyle midir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı road trip bu yaz yaptım. Havasu selalesine gitmedim ama orasi tribal bölgede. Genellikle tribal bolgelerdeki atraksiyonlardan uzak durmani tavsiye ederim. Turist tuzagi ve hizmet falan alamazsın. Buna grand canyon dahil (grand canyonun tribal kismi) o skybridge falan hic heveslenip gireyim deme. Aynisi antelope canyon icin de gecerli.

Tavsiye olarak ise mutlaka yosemite ve sequioa national parklarina git. Batiya seyahat ederken ozellikle Houston sonrasi kucuk kasabalardaki mexican restoranlara gir. Austinde yarasalari seyret, brisket ye. Bi de yolda mutlaka cekici hizmeti gibi biseyin olsun AAA falan, ne olur ne olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yosemite ve seqoya ya gittiydim ama tekrardan gidicem ablam görmedi oraları. 2 önceki rotam oralardı :)

san francisco lasvegas los angeles olarak. Seqoyalar gayet güzel ama yol boyu şişmedik yeri kalmıyor insanın, sinekler sağolsun.

Grand canyonda dediğin gibi çok içerlere girmem o zamansa arabayla giderek ve az yol yürüyerek görülecek şeyler çok gibi duruyor. Teşekkür ettim. Başka tavsiyen olursa lütfen yaz.

edit:

antelope canyon çok iyi biyermiş yahu. toyota 4runner kiraladım, kendi arabamızla girebiliyor muyuz oraya yoksa turist düdüklemek için kendi arabalarıyla mı sokuyolar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Antelopa kendi arabanla giremiyorsun malesef. Arabani parkedip kisi basi 60-70$ veriyorsun ustune de en az 40dk yuruyorsun. Bi de kafile olarak goturuyorlar. Antelope yerine horseshoe bend var cok yakininda orayi gormeni tavsiye ederim.

Simdi aklima geldi, el pasonun kuzeyinde 1-2 saat mesafede white sands national monument var. Beyaz çöl, gitmisken onu da görmenizi tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Florida, Gainesville-Orlando civarinda cok guzel springler var, 1 gununu ayirmani tavsiye ederim. Benim Florida'daki favorim kamp mekanim direk

Lazy river adinda bir olayi var, tube un uzerine atlayip yavas yavas akinti ile suzuluyorsun. .

Ayrica dalis yapabiliyorsan cok fantastik 3-4 tane magarasi var. Ama magara dalisi yapabildigini gosteren sertifika istiyorlar diye biliyorum. Ama dalis icin gitmesen gene de suyun berrakligini gormek icin bile o magaralarin oldugu alana gidilir. Magaralarin bir guzelligi de suyun kaynak yerleri olmasi ve bundan dolayi su sicakliginin yil boyunca 16-18 derece civarinda olmasini sagliyor.

Google'a Ginnie Springs diye aratabilirsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar şey yazdım, göndermemişim meğersem.

Çok güzel yerler söylüyorsunuz valla, hepsini ekliyorum. Amaacım buraya kadar gitmişken niye buraya gittim dememek. Ancak bu mümkün olmayacak sanırım. O kadar çok güzel yer var ki.

White sand te tam yol üstü gibi duruyor. Sadece 40-50 km içeri gireceğim, onu da ekledim rotaya. Springlerin resimlerine baka baka ekliyeceğim :) Oralarda baya var sanırım.


Bu ara dediğiniz gibi bi tuto hazırlamak lazım. Bende seve seve yardımcı olurum. Tekrardan teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen, gerçi okuduğum kadarıyla öyle.

Gerçekte kuşkuya düştüm ben, çünkü:

Gece yarısı bi alışveriş mekanının otoparkında bagajı açmış bavulu toparlıyordum. Şerif geldi. Ne ayaksın sen dedi. Dedim böyle böyle. Ehliyetin var mı dedi, aha dedim. Bu benim için bişey ifade etmiyor dedi. Dedim, etmesi lazım. İngilizcesi falan yazıyo üstünde. Neyse neyse tamam dedi gülüştük gitti.

Büyük ihtimal yanındaduran komiser ablaya artizlik yaptı eleman ama. Bilemiyeceğim.

Bir kere de emniyet şeridindeki şerifin yanından geçtim diye peşime takıldı durdurdu beni asdadas :D Bi arabayı durdurmuşsa polis veya şerif. Sol şeride geçip adama yakın geçmememiz gerekiyormuş.
Onda ehliyet sormamıştı. Bilmiyodum çok üzgünüm dedim. Babayiğit adam çıktı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turist vizesiyle 6 ay boyunca ehliyetinizi kullanabiliyorsunuz tek sarti var o da yaninizda pasaportunuz olmak zorunda.

Bir de polis tarafindan durdurulunca sakin ola oyle evrak falan arama telasina girmeyin. Eller direksiyonda ve cam kapali bir sekilde beklemeniz gerekiyor. Yoksa benim gibi hay aq nerde bu sigorta die torpido gozune dogru egilirseniz kafaniza silah dayiyorlar :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...