Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hellblade: Senua's Sacrifice


Cokomantis

Öne çıkan mesajlar

-

-rune bulmak. sonra biraz daha rune bulmak. sonra biraz daha ve BİRAZ DAHA rune bulmak.
-bazı puzzle fikirleri çok güzel. ama "hadi şimdi aynı şeyin biraz daha kompleksini yap" diye tekrarlıyor 2-3 kez.
-lineer. ama hani öyle böyle lineer değil.
-bazen gameplay'le de yapılabilecek şeyleri cutscene koyup "al izle" demişler. şu an aklıma başka örnek gelmiyor ama mesela en baştaki nehir sahnesi gameplay'le de yapılabilirdi. brothers: a tale of two sons diyorum, mgs3 diyorum.
-combat'ı basit. dodge var, block var (son anda basınca parry) light ve heavy attack var. bi de kick var, en sevdiğim.
-oyun kısa. 4 saat oynadım, yarısı falan bitti sanırım.
-seslendirmeyle altyazılar bire bir değil. aynı anda hızlı hızlı konuşan birden fazla ses olduğu zamanki kaymaları falan es geçiyorum, bazen tek ses olduğu zaman alt yazı geç/erken geliyor. text'le söylenenin de tutmadığı yerler var. çok önemli değil ama polish polish'tir. peçlerler umarım.
-bir de meşaleli falan bi puzzle bölümü varmış, save'i komple bozup ilerlenemez hale getirmek mümkün deniyor. daha oraya gelmediğim için bilemiyorum. merak eden varsa jim sterling'in review'unda varmış.



+

+güzel lore dökmüşler oyunun üstüne.
+dat atmosfer. gameplay olarak bi tehlike olmadığını bildiğim halde gerilip 1'er saatlik session'lar şeklinde oynayabiliyorum.
+dat animation. facial expression'lara ve senua'nın hareketlerine çok özen göstermişler. yürümesi koşması hikayeyle paralel gidiyor. cutscene'de dayak yedikten sonraki gameplay kısımlarında sendeliyor vs. ha tabi ki çok teknolojik veya devrimsel bir şey değil ama atmosferi boost'luyor. zaten oyunun %80'i falan atmosfer. keşke sadece cutscene'de yenen özel dayaklardan sonra değil de arada yediğim normal dayaklardan sonra da olsaymış biraz.
+dat seslendirme
+combat mekanikler bakımından basit olsa da atmosferin (özellikle seslendirmenin) etkisiyle bittiği zaman bi rahatlama geliyor. zorlandığını hissettiriyor. (tabi ki bi dark souls rahatlaması değil)
+dat müzik
https://www.youtube.com/watch?v=ONbsa01-FJU



tldr, gameplay zayıf, atmosfer çogyi. özene bezene yapmışlar. pre-order bastıydım, pişman değilim. dev diaries'ten falan biliyordum az çok nasıl bir şey olacağını (yine de bu kadar rune bulmayı beklemiyordum :P). viking'li değil de mısır'lı falan olsa "ya iyi yapmışsınız elinize sağlık da biraz daha oyun koyaydınız içine" derdim.

8/10 verdim ama taraflıyım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben dayanamadım bıraktım. İşten gelince 2 yaşında bebek gibi ağaçtan M harfi eşleştirmek falan çok sıktı. 3 kez mi 4 kez mi ne arka arkaya "haritada 2 harf bul sonra kapının arkasından ateş totemi çıksın sonra herkes çığlık atarken diğer rune kapısının bulunduğu yere yürü" döngüsüne girdim. Eah yeter ulan dedim çıktım. Bir daha da hiç giresim gelmedi :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Fin said:

Fin said:

ben hiç beğenmedim bunu çok eblek duruyor heroine.


demişim hala beğenmedim nesine bu kadar ödül verdiler anlamadım

women empowerment bok püsürüyse konu zero dawn vardı bi şans daha vereyim bakayım ama gerçekten içim baydı oynarken.


benim bildiğim best performance (mocap/vo) ve games for impact ödülünü aldı ki o da delilik şizofreni vb konuları içerdiği için. hurr durr feminazi olayı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...