Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formula E


Ozan

Öne çıkan mesajlar

Konusunu bulamadım, elektrikli araçların, şehir içi pistlerinde yarıştığı formula organizasyonu. Açıkcası henüz F1 ve türevleri kadar ilgi görmüyor. BMW, Mercedes ve Porsche takımları da katılınca (ne yazıkki BMW beşinci, diğerleri altıncı sezonda) daha da ilgi göreceğini düşünüyorum.

F1'den en büyük farkı, teker yerine direk olarak araç değiştirmeleri (enerji doldurma yok tabiki) ve tam gaz gitmek yerine enerjiyi iki araçta yarışı bitirecek şekilde hesaplı kullanma gerekliliği. F1 kadar da araçlar hızlı değil, gerçi daha yeni sayılır.

Yarışlarda F1 aksine bol geçiş, touring car yarışları tadında temas ve son zamanlarda süper dramalar var. Youtubeda formula e hesabından canlı izlenebiliyor. Gerçi 3. sezon yeni bitti ama formula e youtube sayfasından eski yarışları izleyebilirsiniz, tavsiye ederim.

Edit: Site http://www.fiaformulae.com/en
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
Elektrikli ve sürücüsüz araçlar artık her yana yayılsın. Bazen yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmek için beklerken önümden geçen araçların seyrine bakıyorum, istisanız 5 araçtan 3'ü şerit değiştirmeye çalışıyor durduk yere, artık alışkanlık olmuş. Yan yoldan gelen taksiler zaten küt diye şeride giriyor. Rezalet, kepazelik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...