Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eve 2. bir kedi daha ?


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

evde papyon cinsi kısır dişi var. 3 yaşında yaklaşık olarak. doğduğundan beri annem ve benle beraber yaşıyor haliyle tekir cinslerinden olduğundan hıpır hıpır bir şey. evide sahiplenmiş durumda bir iki defa hem yavru hem kendi yaşlarında kedi getirmişliğim var. fakat bizimki sürekli uuu uu diip durdu.

şimdi bi kedi bakınmaya başladık ama cinsiyeti nolmalı, yaş önemli mi bilemedik. varsa bunu yaşayan bize tavsiye lazım. napalım nedelim ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde tersi bir hikaye var. Yoda (erkek kısır kedi) özellikle eve geç gelinin günlerde aşırı hırçın oluyordu. Bizim oğlanın canını yakıyor bize falan sarıyordu. Hele gece geç gelelim kağıt havlu tuvalet kağıdı v.b. parçalanmış buluyorduk.

Sonra ikinci kediyi aldık, Obi Wan'ın ilk haftası çok kötü geçti. Yoda köşe bucak kovaladı dövdü Obi Wan'ı Obi de kısırlaştırıldıktan sonra iki erkek bir kanka oldu, bir mutlu ikisi de.

Vet bize 10 gün dedi. 10 günde alıştı alıştı alışmazsa ömür boyu hırpalarlar birbirlerini demişti. İyi ki ikinci kediyi almışız diyoruz ama şimdi. Özellikle Yoda'nın ruh sağlığına çok iyi geldi.

https://i.hizliresim.com/vpDNoD.jpg
Sarı olan Yoda diğeri Obi Wan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Disi kediyi bilmiyorum ama bizim de usttekine benzer tecrubemiz oldu iki erkek kediyle.

Onceden evde olan biraz bolge sahiplenme durtusuyle 2-3 gun sorun yapacak gibi oldu ama alistirdik biz youtube'dan falan nasil yapilacagini ogrenip.

Onemli olan ikinci kediyi bi anda evin ortasina hurraa diye salmamak. Mumkunse ikinci kedi icin bi odayi ayarlayin onceden, mamasi suyu kumu falan orda olsun, eve gelince ilk gun orda yasasin. Sonra diger kediyle yavas yavas sosyallestirin. Gidip yeni gelenin kafasini falan elinize gecirdiginiz temiz bi corapla sevin, sonra bu corabi goturup diger kediyi de sevin kokusuna alissin.
Adim adim birbirlerini uzaktan gormelerine izin verin, birbirlerini gorduklerinde odul mamasi falan verin ikisine de, boylece iyi bi olay oldugunu anlasinlar. Sonra imkan varsa tel arkasindan surekli gorusturun, ara sira siz baslarindayken yanyana getirin falan.

Sonra bi gun bi bakiyorsunuz birbirlerini yaliyorlar, sarilip uyumuslar falan. Guzel bisey iki kedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biz de sokaktan kapımıza dayanan bir yavru kedi almıştık, yaklaşık 3 yıl beraber takıldılar tam bir abi kardeş ilişkisi modunda takıldılar ilk günden itibaren
büyük çok sessiz, kendi halinde düzeni olan bir kedi
ufaklık bildiğin psikopat susmayan sürekli dırdır eden bir tip

o derece birbirine zıt 2 tane kedi işte. en son geçen yaz ufaklık evi terk etti bi daha dönmedi bu yaz otobüs durağının orada bankta otururken gördüm bildiğin kedi irisi olmuş tip tip baktı sallamadı ama.

geçen 3 yılın tecrübesi dersen. canımız çıktı :D ciddi manada birbirlerini gazlayıp yaramazlık yapmalar, sinirlenip kavga etmeler abinin dellenip gelişine falsolu patiyi yapıştırması vs. her türlü aksiyon vardı en az 3 kere dişi kediye grup yapmaya kalkıştıklarını gördük ki ikisi de kısır. ve ilk taşındığımızda evin bahçesinde bi sokak kedisi vardı burası benim mekan diye gezen. teke tekte ikisini de dövünce teamplay yapıp aynı anda girip kovdular kediyi.
velhasıl alışınca iyi bir takım olabiliyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 kedi iyidir. Bende 1 tane tekir 1 tanede siyam var. O kadar güzel anlaşıyorlar ki anlatamam. Tekir olan biraz hiperaktif diğerine rahat vermiyor ama biraz büyüyünce düzelecek diye tahmin ediyorum :D

Çift kedinin tek derdi mama olayı, kedilerden biri aç gözlü ayı çıkarsa diğerinin mamasını da yiyebilir. Bir de tabi 2 katı bok temizleme durumu var :D

Dün de kız arkadaşım sokakta 1,5 aylık bir kedi bulmuş. Onu da eve getirdik geçici. Şu an yeni gelen küçüğe alışamadılar biraz sıkıntılardayım ama elbet alışırlar :D Hepsi minnoş minnoş takılır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xwhiplashx said:

arkadasimdan bir tane scottish alacagim demek ki zaman gerekiyor bizimkinin alismasi icin evde. herkesin kedisi alismis arkadas bizimkide kedi illa alisir yeni gelene.


Yalan soylemene gerek yok. Parasi neyse verip alacagini biliyoruz. Seni gidi petshop sever iki yuzlu kapitalist.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Biyik said:

en iyisi 2 kardeş yavruyu aynı anda sahipleneceksin


Güzel oluyor böyle. Benim kedim 4 tane yavrulamıştı, 3'ünü sahiplendirir birini de anasına yaver yaparız evde sıkılmaz diyorduk, bir tane fazladan kaldı elimizde. Sonra boşandık, hatun ana kediyi aldı, ben bu model iki kardeş yavruyla kalmış oldum.

Alıştılar birbirlerine baya çete gibiler, yalaşıyorlar sürekli falan, iyi yani. Sadece kum ve tüy konusu bariz daha yorucu, bir de spesifik gramajla yemek veremiyorsunuz iki tane olunca, birinin öbürünü aç bırakması riski oluyor. Mecbur free feeding.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizimkiler bu arada hem kardeş hem karı koca :D
5 yavru gelmişti zamanında beşi de erkek, beş kardeş dizisi gibi
beşini de tabi sahiplendirmiştik

ikisinin de huyu farklı ama birbirlerine aşırı düşkünler
erkeği sıkıştırınca erkek ses çıkarmıyor ama dişiyi sıkıştırınca yardım çağrısı yapıyordu
bi gün öyle bi durumda erkek kedi bekledi bekledi bacağıma bir saldırdı, ninja hızıyla
inanılmaz bi cesaretti takdir ettim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aga topiğe denk geldiğim süper oldu. bizde bir scottish var 2 yaşında, yanına bir de chincilla aldık yavru. ikisi de dişi. abartısız 6 aydır evde çiş yapılmayan yer kalmadı ve kesinlikle anlaşamıyorlar. özellikle yeni gelen diğerini sindirdi, onun da psikolojisini bozdu. hayvan bi odaya giriyor, küçüğü odanın kapısında bekliyor, çıkartmıyor kapıdan. ikisi de evin belirli köşelerinde öyle pıstılar, sürekli hıslayıp duruyorlar maalesef. o yüzden benim anladığım dişi-erkek değil de aynı cinsiyettense asla almamak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

normalde eve yabancı kedi geldiğinde şu taktik uygulanmıyor mu?
yeni aldığınla evdekini karşılaştırmadan 1 hafta 10 gün ayrı odalarda tut
değiştir, kokularını alsınlar, sonra karşılaştır, kokularını alıştıkları için anlaşmaya başlarlar

buna rağmen mi saldırıyorlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...