Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mindhunter (2017) - Netflix


Komutan

Öne çıkan mesajlar

Dizi çok iyi bence günde 1 tane izleyerek ilerliyorum, ertesi günü iple çekiyorum. 3. bölümde bir nebze düştü. Eşcinsel ve zenci temasına girme çalışmaları odağı hafif dağıttı. Hikayeye yedirebildilerse ne ala, yoksa geneli etkiler. Bu bölüm aynı zamanda bu sezon Fincher'ın yönettiği son bölümdü.

Dizinin kendi içinde temposu var ama bir aksiyon dizisine göre yavaş bulunabilir. İlk 2 bölüm 45 dakika nasıl geçti anlamıyordum bile, 3. bölüm dediğim gibi sürdü. Bence gayet tadında bir gerilim var, merakımı cezbediyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü değil ama ilk sezon çok daha iyiydi. Kemper dan sonra bayık geldi bana bu sezon. Uzattıkça uzattilar zenci mevzusunu. Ayrıca her netflix dizisi gibi sevilen dizide eşcinselliği arttıralım demişler. 1. Sezonda çok kısa iken bu sezon lezbiyen askı baydı. Atladım oraları. Manson da oldu bittiye geldi falan. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sezon iyi gidiyordu ama memnuniyetsiz bitti, artık gerçeğine sadık kaldıkları için mi bilmiyorum.

Spoiler

 

onca pattern vs şey öğrenip hiç bi boku kullanamadan olay çözmeye çalışıp çıldırttılar. hayır ordaki siyahi dedektif bile daha çok işe yaradı yani. ulan ne zaman çalışmaları işe yarayacak da adamı yakalayacaklar diye beklerken bitti sezon mal gibi. zaten aktif suçlu peşinden koşarlarken bi ara true detective'e döndü iyice. 

 

bir de her bölümün başında esas oğlan bu gibisinden gösterip gösterip, en sonunda işte bu adam da sonraki sezona artık dercesine laps diye kesip atmaları da üzdü (şu memeli logosu olan ağır sapkın).

 

onun dışında hadi bill'in kişisel olaylarını anladık birinci derecen ilgili gitti hikayeye (hikayenin uyumlu olsun diye biraz yoğrulmasına neden olsa da), diğer kadının olaylarını niye izledik allasen, toplasan bir bölüm öyle boşa gitti, hiç bi yere de bağlanmadı bu da. nese keyifliydi ama böyle memnuniyetsizliklerim oldu, sevişip orgazm olamamış gibi.

 

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk sezonun oldukca altinda kalmis bu sezon, 3 bolumluk olayin 9 a uzatilmasi arayi doldurmak icin bir yere varmayan ve manasiz lezbiyen olayi, hatta cocuk sorunu...

arti bir kemper de olmayinca ne aradiklari, ne bulduklari, ne de konustuklari tipler etkilemedi pek.

zaten ilk sezonun adami kemper muthis adam, hem oynayan hemde gercekten degisik bir tip olusu. (wikiden baktim)

gene de senenin izlenebilirlerinden.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Geçer not aldı benden ama ilk sezondan daha kötü olduğu da kesin.

Üçüncü sezon için Wendy karakterini tutalım demişler ama ona bu sezon senaryosunda işlev bulamamışlar. Wendy'nin kız arkadaşıyla olan ilişkisine oranla Holden'ın kız arkadaşıyla olan yan hikaye çok daha ilginçti bana göre (belki kadın gözüyle farklıdır), iki ilişki de bir anda kesilip atılıyor, Holden'ın ilişkisi karakteri tanımamız açısından bir işlevi vardı ama Wendy'ninki sonu hariç anlamsızdı.

Hele Bill'in oğlu üstünden kurulan yan hikaye çok absürttü. Yine aynı evlilik ve baba-oğul temasıyla sorunları hiç böyle dramatik bir olay olmadan da kurulurdu. 

Şimdi ilk bakışta sezonda çok bir şey yokmuş da o yüzden gereksiz şeyler doldurulmuş gibi geliyor oysa ki

Spoiler

Geçen sezonun bitişi, Holden'ın anksiyete atakları, değişen müdür, Bill'in oğlunun cinayete bulaşması, BTK'ya giriş, Manson falan derken bayağı bir konu vardı. Ki sezonun asıl konusu Atlanta Canavarı çok çok daha uzun işlenebilirdi, sırf adamlar işle ilgilenmeye başladıktan sonra 10 kişi falan ölüyor, 4 bölümde yaklaşık. Atlanta Canavarını güçlendirecek bir kurgu yapılamamış, annelere çok daha fazla odaklanılmış, tamam sebebini anlıyorum da bir dakika burada senaryonun asıl amacı izleyicinin ilgisini canlı tutmak olmalıydı. Hatta Atlanta canavarının çözümü çok karman çorman olmuş her şeyi boca yapıyor. Bu işi çözmek için geçen aylarda gayet bir gerilim kurulabilirdi. Son anda zenci çocuk fotoğraflarını saklamışlar diye kılçık atması da tüy dikti.

Ne Holden'ın anksiyete olması bir yere vardı, ne bunlara ihanet eden 4. eleman karakteri bir yere gitti, yeni müdür desen ne idüğü belirsiz, austin powers'daki kötü adama benziyor.

Özetle dizi oyunculuk, prodüksiyon ve yönetmenlik anlamında iyi olsa da, bu sezon senaryo vasat kaldı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 20.08.2019 at 20:07, razzRaziel dedi ki:

 

  İçeriği gizle

bir de her bölümün başında esas oğlan bu gibisinden gösterip gösterip, en sonunda işte bu adam da sonraki sezona artık dercesine laps diye kesip atmaları da üzdü (şu memeli logosu olan ağır sapkın).

 

O adamla ne yapmaya çalıştıklarını çok merak ediyorum, çünkü

Gerçekte ne olduğuna dair spoiler:

Spoiler

BTK'nın kim olduğu ancak 2005 yılında öğreniliyor. Yani dizide çok büyük bir zaman atlaması olmadığı sürece yakalandığını görmeyeceğiz.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...

yani sonuçta hikayeleri gerçekten aldıkları için her zaman drama olarak %100 tatmin etmeleri mümkün değil, kafadan sallamıyorlar sonuçta kimin nasıl yakalandığını. ben memnun kaldım ama ağır dizi, o ağır havaya girilmeden izlenmez yani. tam gene fincher'ın zodiac'ı ayarında. her takip ettiklerini de yakalayamamaları doğal olur aynı şekilde. wendy ve çocuk denmiş de dizideki en gereksiz karakter muhbir katolik, onu atıp atlanda'daki ajanı alsalar çok daha iyi olurdu.

https://springtribune.com/2021/11/09/mindhunter-season-3-cancelled-or-renewed/

Alıntı

Although Netflix hasn’t officially cancelled the series, the lead stars Jonathan Groff, Holt McCallany, and Anna Torv were released from their contracts, thus placing the show on hold indefinitely.

lakin görünüşe göre patlamış dizi, o yüzden boşu boşuna 2 sezon boyunca btk foreshadowing bence gerçekten en aptalca şeydi dizideki.

biraz dramatizasyon için normalliği sindirilmiş gibi ama iyi gene.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mindhunter'in zodiac havasina sahip olmasi buyuk sansti. algoritma dizisi yeterince var. o havayi tamamlayabilmek icin bir katalizor de uzun sure yakalanmamis bir katili icermek. bu hikaye yatirimini iptal sonrasi hindsight ile elestirmek kolay fakat alternatifinin haftanin katili formatinda procedural show'lar oldugunu unutmamak lazim. 

fincher 10 liralik isi 20 liraya yapan bir adam cunku yapabiliyor. oyle bir luksu var. fakat bu dizi formatinda kolay iptal demek. bilmiyorum baskasina emanet eder miydi ama adamin bayip birakmasi bir baska olasi senaryoydu. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...