Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Candostum köpek çiftliğinden uzak durun..


phebus

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhaba,

Çok isteyerek aldığımız toy poodlelardan bir tanesini alerjisi var diye iğne yaparak bize verdiler ve bizde alıp eve getirdik. Arkadaşımız veterinere kontrol için götürdüğümüz de kennel cough (Barınak hastalığı) teşhisi kondu ve depo vitamin verildi. 5 gün sonra sabah kalktığım da köpeğim çişinin üzerin de komaya girmiş ve tir tir titriyor halde buldum hemen ılık suda yıkayıp kuruladık ve veterinere götürdük. Firma sahibini arayıp bundan bahsettiğimiz de kendi anlaşmalı oldukları veterinere götürmemizi söyledi ve hipotermiye girmiş köpeğimizi Kadıköy'den silivriye götürmemiz gerektiği üzerne kavga ettik. Her şey sakinleşince köpek stabil olduktan sonra kendi veterinerlerine götürmemiz üzerine anlaştık ve ertesi gün götürüp teslim ettik. Bir sonra ki gün köpeğimizin ölüm haberi geldi ve hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar üzerine kavga ediyorlar hala bizi suçluyorlar. Dalga geçer gibi de 2000 lira daha verirsek yeni bir tanesini getirteceklerini söylüyolar. Biz paramızı bile alamıyoruz bu tüccarlardan herkese ulaştırın lütfen hem acımız var hem böyle insanlarla muhattap olmak zorunda kaldık. Yardım edin lütfen.. Herkesi bilgilendirin..
Silivri CanDostum Köpek üretim çifliğinden kesinlikle hayvan almayın..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

phebus said:

Dalga geçer gibi de 2000 lira daha verirsek yeni bir tanesini getirteceklerini söylüyolar. Biz paramızı bile alamıyoruz bu tüccarlardan herkese ulaştırın lütfen hem acımız var hem böyle insanlarla muhattap olmak zorunda kaldık. Yardım edin lütfen.. Herkesi bilgilendirin..

Silivri CanDostum Köpek üretim çifliğinden kesinlikle hayvan almayın..


Hangi çiftliklerden alalım mesela? Bir de bunların piyasası kaçadır, kazıklanmayalım yani. Bence Ekşi'ye rezalet topiği de açın, sonra yenisi bedavaya gelince de silersiniz. Bu aralar o moda.

Tüccardan canlı satın alıp sonra tüccar olmakla suçlamak neyin kafası ya, dalga mı geçiyorsunuz?

µh said:

gidip parayla cins kopek alip sonra herifleri tuccar diye asagilamaya calismak


Şu mesajdan sonra kilitlense tamammış bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Yenisini getirelim çok acayipmiş. Önceki işi mobilya veya oto galeri falanmış herhalde adamların.


Napsinlar abi , parasini verin resurrect scroll satalim mi deselerdi?

Ölmüs yenisini verelim ya da paranizi iade edelim demeleri lazimdi, sadece yenisini verelim demeleri sikinti olmus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tr'de olsa 6-7 jenerasyondur iyi huylu, sağlıklı, düzgün köpek yetiştiren birileri alırsın bilmemkaç para verip, yurtdışında bolca bulunabiliyor dediğim gibi yetiştiriciler. tr'de ama kime güveneceksin yani...

o yüzden canlı parayla alınmaz mantığına çok katılmıyorum.

sahipleneyim desen, sokaktan/barınaktan alayım desen, o köpek dövüldü mü, saldırgan mı, genlerinde ne gibi sağlık problemleri var bunları hiç bilmiyorsun. yavru olarak sahiplensen anası babası belli olmadığı için ne kadar büyüyecek nası bişi olacak bilmiyorsun... zor iş yani.

arkadaşım daschund istiyordu ama parayla almam dedi sahiplendi. ilk 2 ay sokakta falan bi sürü köpeğe hırlayan falan bi köpekti, neyse 2 ay sonunda daha cana yakın hale geldi. bir de ortaya çıktı ki hamileymiş!! 2-3 güne doğuracak, onunla uğraşıyorlar şimdi. o bebeklere 2 ay bakacaklar sonra sahiplendirmeye çalışacaklar falan. pehey....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boktan bi durumu elestirirken dogru yerinden elestirin.

Hayvan yetistirme sartlari cok boktan diyin mesela, ilgililer hayvanlara iskence ediyorlar diyin.

Ama olunce yenisini verelim denmesine ne gibi bir elestiri getirebilirsiniz?

Daha dogrusu ona getirecegin elestiri aslinda kendini elestirmek olur. Bir can satin alinabiliyorsa, elinde patladigi zaman baska bir canla takas edilebilir duruma geliyor. Buna yok acan para ile hayvani almak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...