Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Online Pati D&D campaignine oyuncu


madcow

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Patiden bir kac kisi online D&D oynamak istediler, ben de onlara yeni bir campaign oynatacagım. Suan 3 oyuncumuz var ama buradan katılmak isteyenler olabilecegi icin bir sorayım istedim. Rahatlıkla 5 oyuncuya kadar cıkabiliriz. 5 kisinin ustune cıkarsak, sonra gelenleri dinlemeye davet ederiz ve zaman oldukca onlara da kısa oyunlar (one shot) oynatabilirim.

DnD deneyiminiz olup olmaması sıkıntı degil, baska dnd versiyonlarını biliyor ama bizim oynadıgımızı bilmiyor olmanız da sıkıntı degil. Biraz merak ve istek oyuna katılmanız icin yeterli. Ama nasıl/nerde oynanacagını, ne tip bir oyun olacagını merak edenler icin campaign ile ilgili bilgileri asagıda verecegim.

Setting: Full Sandbox. Oyuncular istedikleri herseyi yapmakta ozgurler ben sizlere hikayeler cıkartacagım
Edition: D&D 5e
Voice: Discord
Platform: Roll20 (haritalar/tokenlar/zar atımı icin kullanılacak site)
Deneyim: Yeni&Eski
Baslangıc saati: Buna oyuncular karar vericek. Hafta ici ya da hafta sonu belirledigimiz bir saatte duzenli olarak baslayabiliriz ya da her hafta bos bir saat arayabiliriz.
Session uzunlugu: 3-5 saat (oyunun buldugu durum ve oyuncuların ve benim serbest oldugum zaman dilimlerine baglı olarak degisir)
Slot: 3/5

Karakter Yaratım Bilgileri(Merak edenler icin)
Baslangıc Level: 1
Kaynaklar: PHB, SCAG, UA revised ranger (Bunlar hakkında bilginiz yoksa sorun degil katılanlara ve merak edenlere detaylı acıklarım)
Multi-Class: En fazla 2 class. Ve power gaming olmayan bir sebebi olmalı (background vs).
Evil Karakter: Tercihen yok. Oyun surecinde evil secimler yapabilirsiniz boyle bir kısıt koymayacagım ama hikayelerimi 'kahramanlar' icin yarattıgımdan evil oyuncu olmamasını tercih ediyorum.
Statlar: Matt Colville kurallarını kullanacagım. 4d6 atıp en dusugunu cıkartacagız ama statları sırayla yerlerine koyacaksınız yani ilk attıgınız stat strength ikinci attıgınız dex olacak. En az 2 statınız 15 degilse tekrar atacaksınız.

Hikaye: Dunyanın butun detaylarına karar vermedim suan ama bir kasabada baslayan bir adventure grubu olacaksınız. Herkes birbirini bir sekilde tanıyor olacak ve birbirinizi nasıl tandıgınıza karakterleri yarattırken karar verebiliriz.

Neyse uzun bir yazı olmus oldu. Katılmak isteyenler pm ya da burdan yazabilirler. Discord ve roll20 linkini yollarım. Sonrasında karakter yaratmak icin bir session yapıp oynamaya baslarız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR said:

Yedek olarak yazın beni de pls, gelemeyecek/bırakacak olursa gelirim.
Yedek listemiz neredeyse 2. oyun cıkacak kadar oldu =). Ama tabiki eger gelemeyecek birileri olursa sıradan bekleyenleri oyuna cagıracagım.


Grego said:

dm olarak seansları öyküleştirmek sana kalıyor yalnız. yaz ki heveslendirelim başka grupları da. 8-)


Ben normalde her session basında bir onceki session'ı oyunculardan birine ozetlettiririm cunku ben hikayenin dıs cizgilerini cizen kisiyim, oyuncu karakterlerinin dısında hikayede bulunan butun ogelerin amaclarını biliyorum. Benim olanları ozetlemem oyuncuların aslında farketmedigi, farklı turlu degerlendirdigi ya da o sırada umursamadıgı ogelerin algılanısının degismesine yol acabiliyor. Bunu genel olarak yapmayı sevmiyorum ve tercih etmiyorum (Tamamen yanlıs hatırlanan bir bilgiyi oyun icinde duzeltirim tabi).

Oyuncular ise benim yarattıgım dunyada yasayan kisiler, onların yasadıkları benim anlatmak istedigimden ya da anlattıgımı dusundugumden daha gercek ve onemli. Bu yuzden oynayanlar istedikleri zaman karakterlerinin gozunden yasananları anlatabilirler. Ben de arada bir yazabilirim ama ancak bitmis bir story-arc ile ilgili epilogue gibi olur.

dana22 said:

twich??


Twitch dusundum ama Roll20 kullandıgım icin attıgım zarlar falan gozukecek. Hem izleyicinin suspension of disbelief'i cok kırılır hem de oyuncuların dayanamayıp sayılara bakmalarını istemiyorum. Zarı fiziksel olarak atabilirim ama elimde sadece tek bir zar seti var onunla cok uzun surer zarları atmam. Bir ara bir kac set alırım ozaman tekrar bu konuya geri donerim. Ama dinlemek ve izlemek isteyenleri discord ve roll20 oyunumuza davet ederiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...