Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook ve IOS Oyun yapabilecek developer aranıyor


Mithat

Öne çıkan mesajlar

"Bir arkadaşım için soruyorum" diyeceğim ama harbiden arkadaşım rica etti bu işlere en yakın sen varsın bir araştırır mısın ne kadar tutar ne yapmamız lazım diye, bende sorarım çevremde bu işten anlayan varsa dedim. O yüzden yazıyorum.

Bu okey oyunları falan var çanak vs hem facebookta oyun hemde telefondan oynayabiliyorsun.

Bu mantıkla bir batak oyunu yaptırmak istiyor, kuralları "kahve" kuralları falan olacakmış aklında öyle şeyler varmış. Ben batak oynamayı da bilmiyorum kahve kurallarınıda bataktan da anlamıyorum, e facebook oyunu yapmaktan da anlamıyorum ve tabii ki ios oyunu yapmaktan da anlamıyorum.

Bunların hepsi birleşince patiye bir soriim anlayan yapabilecek olan varsa arkadaşıma yönlendireyim sizi fiyat miyat konuşursunuz dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anladım abi olabilir, de çok farklı işler içinde şu anda arkadaşım ya. evleniyo falan hatta, sdf.

hani ben gördüğümden pay biçerek söyledim, belki kabaca yardımcı olur diye.


bir de hani ne istediğini belirtsin bence arkadaşın. mesela sadece kodlama mı istiyor, yoksa grafik falan da istiyor mu. online olacak mı, facebook, ios, android, hangileri olacak vs vs.

hepsi ayrı bir uğraş çünkü, mesela işin içine online girince baya bir uzuyor. ona göre de fiyat artar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadasinin ihtiyaci olan developer degil bildigin oyun studyosu ya. ayrica batagin ne ekmegi yendi be. 3 dev arkadasimdan birinin batak oyunu var storeda. emininm bir tek kahve kuralli olani eksiktir. gerci aralarindan bir tanesi saglam para basiyor su an =)

marketing butcesi ne kadar ayirmis? her gun yayinlanan binlerce oyun arasindan nasil siyrilcak? ayrica android niye yapmiyor? hayir ben de androidciyim de eminim gun boyu batak oynayacak bos vakti olan adamlarin yuzde 90i android kullaniyordur sdfhj. bence bir de kullanici arastirmasi yaptirsin baska bir ekibe de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lan ben ne biliim 2 bin mi verecek 100 bin mi. Ki bence 100 bin değildir ya harcı şu işin hadi diyelim 100 bin, en azından bir sorun adama.

Her zaman klişe bir "benim süper fikrim var sen yap kazancın %50si senin" geyikleri dönerdi eskiden, hadi onu geçtim artık parada beğenmiyor developerlar, lan çok fazla mı kazanıyosunuz siz napıyosunuz bari bir fiyat belirtseydiniz adama, kim bilir belki kabul edecekti?

Android demedi bana telefon dedi ben onu direk ios algıladım, android kullananları telefon kullanıyordan saymıyorum, ne o nokia 3310 kullanır gibi android mi kullanılır ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

%90 oyun unity de yazılacak. ios, android, facebook vs hepsine export veriyor. ama platforma özel şeyler de çok olduğundan ne kadar çok yere export istersen ona göre maliyeti şişer. multi olacaksa hele de cross platform olacaksa sunucu işi de büyük. tasarım vs gibi her şeyi dahil edeceksin fln. oyun piyasasında biri olarak şöyle söyleyebilirim junior adam en az 20-30k ister nasıl iş çıkarır allaha emanet. bilen adam 60-70k ister en az. öle 10k ya yaptırırım diye düşünüyorsa şimdiden vazgeçsin =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız 20-30k çok uygunmuş be, harbiden 20-30k ile yapacak adam bulsam 3 tane falan yaptırırım heralde :D

Ciddi ciddi bence arkadaşıma 40-50k civarı fiyat biçerseniz, itiraz edeceğini sanmam, etmemeli en azından, 50k benim tahmin ettiğim fiyattı zaten. He biraz üstü olur hem developer hemde marketing için falan harcama yaparsın totalde 100k'ya bağla işte onu.

Ama böyle gelmiyor insanlar, "yoook yeaa, ödeme yoktur, 2k falan öder ancae yae" diye uzak duruyorlar, sonra 3-5k maaşla çalış...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...