Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa'dan Futbol [17/18]


Natanyal

Öne çıkan mesajlar

TheGreatWall said:


DarKRideR said:

Ibra'yı ben de ayrı yere koyarım, çok klas adam ama tahminen MLS'in gördüğü en büyük yıldız; Messi veya Ronaldo'dan biri gitmediği sürece şuan ki havuzu da katarsak geçmişe hep Beckham olacak.

Beckham eğer sosyal medyanın bu kadar zirve olduğu bir dönemde MLS'te oynuyor olsaydı o lig maks 5 sene önce bu seviyelere çıkardı.

Beckham'ın ne kadar imba bir adam olduğunu unutuyoruz bazen sosyal medyada iliklerimize kadar işlenmediği için sfsa

Ha keza böyle birkaç adma daha var avrupa'da da konumuz MLS sadece :(


Abi gene uzun uzun yazmışsın ama Beckhamın kendi açıklaması var ben dünya yıldızı bir topçu değildim diye. Sir, Ronaldo vs. gibi dünya yıldızı değil dedi Beckham için. Adam da evet doğru değildim dedi. Zlatan Barcaya gitmiş en iyi adamken, Ronaldolar hariç, rica ediyorum Mls i hiç tartışmayalım.


Beckham ve Ferguson arasındaki olaylar Arda Terim'den kat kat beter. Sırf tek bir olayda devre arasında Ferguson'un Beckham'ın suratına krampon fırlatıp kaşını yardığını, Beckham'ın da önce onu dövmeye kalkıp diğerleri engel olunca tüm takımın önünde Ferguson'un anasına küredip kapıyı vurup çıktığını hatırlıyorum, manşet olmuştu her yere. Sonrasında da ayrıldı zaten takımdan, hatta Real'e kendi söyledi beni alın diye.

Hatta google'ladım:
https://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/sir-alex-ferguson-autobiography-what-really-happened-in-the-dressing-room-between-me-a-flying-boot-8897245.html

Buna rağmen bahsettiğin olay tam öyle değil. Ferguson Beckham için "mükemmel oyuncu, iyi de bir kariyeri vardı ama bu onun elinden alındı, hem kendisi yanlış kararlar verdiu" gibi bir şey demişti. Beckham da ona doğru dedi. Adamın yeteneğinden değil kariyerinin baltalanmasından bahsediyor yani orada. Ayrıca bunu anlatırken bile Ferguson "Beckham kendisinin bu takım için fazla iyi olduğunu düşünüyordu" diyor (ki bahsettiğimiz takım dönemin ManU'su, bugünün ManU'sundan çok çok daha prestijli bir takım). Adam gitti spice girl'le evlendi, sonra da para için la galaxy'e gitti, hep kariyerini kötü yönetti diyor, ama yeteneğine toz kondurmuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=tjwf0xKkREg

Kaynak: https://www.theguardian.com/books/2013/nov/22/alex-ferguson-autobiography-david-beckham-reviews

Beckham'ın Ferguson'a hak verdiği konu da kendi yeteneğini azımsama falan değil, Ferguson'la ilişkisinde kendisinin de hatalı olduğu:

http://www.skysports.com/football/news/11667/10747416/david-beckham-admits-he-made-mistakes-in-relationship-with-sir-alex-ferguson
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Juventus: Buffon; De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah; Douglas Costa, Khedira, Bentancur, Alex Sandro; Dybala, Higuain

Juventus bench: Szczesny, Cuadrado, Marchisio, Matuidi, Mandzukic, Rugani, Lichtsteiner

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modric; Isco, Benzema, Cristiano Ronaldo

Real Madrid bench: Casilla, Vallejo, Bale, Theo Hernandez, Lucas Vazquez, Asensio, Kovacic

Ref: Cakir (TUR)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

k1nJo said:

bu sene de alsak bari şu kupayı. bu turu rahat geçeriz herhalde, juve lige odaklı.
o kadar derin bir kadroya sahipler ki hem ŞLyi hem ligi bir arada rahatlıkla götürebilecek kapasitede juve bu yıl. yedek kadrosu bile ligin kalanını götürür. kulübeye bakmak bile yeterli ki bir de pjanic, bernardeschi gibi isimleri de düşününce insan gerçekten hayret ediyor

zaten sıradaki maçları benevento ile, 9 kişi çıksa 3 puanı alacağı bir maç. diğer maçtan sonra da içeride formsuz samp ile oynayacaklar

buffon'un ŞL alamazsa son yılı olacak yüksek ihtimalle, çünkü ŞL alınırsa dünya kulüpler kupasını da almış olmak için bir yıl daha oynarım demişti. onun kattığı ekstra bir motivasyon muhakkak vardır diye düşünüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Real ligi salınca zayıf gözüktü bu sene ama yine de CL'yi onlar götürür gibi. Hem PSG hem de Juve gibi finalist adaylarını top diye oynadılar resmen.

CL formatına geçildiğinden beri 2 kez üstüste alan tek takım onlardı, şimdi üstüste üçüncü şampiyonluğa gidiyorlar. En azgın döneminde Barcelona bile üstüste kazanamadı bu kupayı, ayrıca Real bu sene alırsa son 5 senede 4. title olacak, inanılmaz gerçekten. CL'nin güzelliği 25 yıllık tarihinde büyük rekabetin olması ve 12 farklı takımın şampiyon olmasıydı, fakat araya Bayern girmeye çalışsa da Barça-Real arası gidiyor artık bu döngü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Real eski Real değil derken, 6 ay önceki Real mi değil?
Genel olarak bu yıl ciddi bir düşüş olduğu ortada ama adamlar net bir şekilde dünyanın en iyi topunu oynuyor hala. Problem bence doygunluk. Mental olarak çok düşüklerdi bi ara. Çok rezalet oynadıkları lig maçları oldu. Yada inanılmaz motive rakiplere karşı oynadılar. Sezon başında Valencia ile oynadıkları maç buna örnek olabilir.

Madrid mental olarak salmış olmasına rağmen dünyanın en iyi oyuncu grubu. Kadro olarak her mevkii de fantastikler. Belki Benzema ve Navas haricinde. Özellikle ortasaha göbeği ve defans olarak dünyanın en iyi kadrosu. Modric-Kross-Casemiro 3lüsü oynayınca gerçekten diğer takımlara haksızlık oluyor. Bide İsco-Asensio gibi hem birden fazla pozisyonda oynayabilen hemde çok ekstra özelliklere sahip yetenekleri var. İleride de Cr 7 olunca dominasyon kaçınılmaz oluyor. Oyun olarakta Barca hariç herkese fersah fersah fark atmış durumdalar. Bence Barcanın oyun felsefesinin antitezi denebilecek bir oyun anlayışı ürettiler ve Zidane ın gelişiyle birlikte çok efektif oynuyorlar bu oyunu.
Topa istedikleri zaman yüksek oranla sahip olabiliyorlar. Zaten çok becerikli bir kadro. Ama aynı zamanda topluca topun arkasına geçip, inanılmaz hızlı ve doğru bir şekilde alan daraltarak rakibi hataya zorluyorlar ve kaptıkları toplarla çok hızlı kontraya çıkabiliyorlar. Bir nevi "counter-attack" taktiği uyguluyorlar ama bunu çok teknik, organize ve doğru yapıyorlar. Ayrıca bunu sahanın her yerinde yapıyorlar. Sadece kendi sahalarında yada defansın önünde değil.
Tam olarak ne zaman böyle bir mantıkla oynamaya başladı Madrid bilmiyorum. Sanırım Barcanın topa sahip olma oyununu çok farklı bir seviyeye getirmesinden sonra bu tarz bir oyun anlayışına evrildiler. Yanılmıyorsam 2016 yılında oynadıkları Celta maçında farketmiştim bunu ilk defa. Celta 60-70 dakika Barca gibi top oynadı, 7-1 yenildiler. Madrid sen topla oynamak istersen topu sana bırakabilir. Topa sahip olmak madrid için kesinlikle öncelik değil. Zaten Madrid şu an oyun anlayışı olarak çok farklı bi yerde. Fakat bu oyunu dünyanın en iyi kadrosuyla oynuyor adamlar. Bununda oynadıkları oyuna katkısı çok büyük.

Madride en yakın takım Barca hem kadro hem "oyun gücü" olarak. Fakat onlarda son yıllarda izlenen yanlış transfer politikaları yüzünden baya kan kaybettiler. Altyapıdan da beklenen kalitede adam çıkartamayınca son yıllarda kadro kalitesi farkı özellikle orta saha ve defansta iyice büyüdü. Mesela Countinhoyu ileri üçlüden ziyade İniestanın yerine monte etmek için aldıklarını düşünüyorum. Sağ bek olarak hala Barca kalitesinde bir bekleri var mı benim için soru işareti. Defansın göbeğinde Umtiti-Pique, Madrid - Bayern gibi rakiplerinin defans göbekleri yanında sönük kalıyor. Ama oyun olarak hala oynadıkları oyunu bir numara oynayan takım Barca dünyada. Gerçek bir ekol. Bu yılda ligi erkenden koparmaları bunu gösteriyor zaten.
Genede ciddi bir transfer atağı bekliyorum, özellikle CL kupası gelmezse, yaz aylarında. Çünkü Madrid şu an gerçekten Los Galacticos. Madrid pozisyon pozisyon baktığın zaman, ya pozisyonlarının en iyileriyle oynuyorlar yada en iyiye yakın olanlarıyla. Geçen seneden bu seneye değişen tek şey mental olabilir. Çünkü hem kadro, hem direkt futbol oyun anlayışı aynı. Zidane nın Fransaya gitme ihtimali, CR7 nin Manu dedikoduları ve son yıllarda ki büyük dominasyonla birlikte gelen başarılar takımı olumsuz yönde etkilemiş olabilir kısa vadede. Milan, Arsenal, Çelsi vs. takımlara eski gücünden uzak diyebilirsin ama Madrid için konuşmak hem biraz erken hemde biraz abes olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...