Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SATA harddisk sorunu


escape

Öne çıkan mesajlar

iyi akşamlar

bende 120 gb ssd var ve sistem ona kurulu
bir de 1tb sata hdd var. ben de 3. bir harddisk aldım 2tb lık ve bilgisayara taktım.

bilgisayar windows yazısından sonra dondu ve açılmadı. yeni taktığım diski çıkardığımda tekrar açıldı.

biostan bir şeyler mi yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bazen windows hiç biçimlendirilmemiş hddleri falan tanımakta sıkıntı yaşıyor bi live cd ile ya da başka bir pc de harddiski biçimlendir sonra tekrar dene. (Ayrıca bios üzerinde görünüyor mu taktığın yeni hdd kendisinin sorunlu ihtimalini de göz önünde tut)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fabrikasyon cihaz gayet de bozuk olabilir normal görülmemiş-yaşanmamış bir mevzu değil yani. Hiç anlamıyorsan live mevzusuna girme hali hazırda kullandığın hdd ve ssd yi sök. Sadece yeni hdd kalsın windows kurulum cd/usb neyse tak kurulumu başlat.



Bu ekranda hddyi nasıl kullanmak istiyorsan (tek bölüm, çoklu bölüm vs) ona göre bölümle. En son açtığın bölümleri formatla (biçimlendir) sonra apply (uygula) diyip makinayı kapat eski düzene geç. Yeni hdd biçimlenmiş olacak. Zaten böylelikle hdd sorunlumu orada da çözmüş olursun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi elimde 1 tane var 6 senedir kullanıyorum tık yok. Neden çalışırken sallanıyor onu da anlamadım? Masanın üstünde monitörün yanında duruyor. Usb çoğaltıcım var takıyorum yedekliyorum, kullanıyorum işim bitince de çekiyorum fişini. Çalışmadığı müddetçe bi sıkıntı olmaz darbe modunda olmadığı sürece. Aslında çalışırken de bişi olacağından değil de manyetik disc olduğu için önerilmez doğal olarak. Potansiyel zarar verici bir durum çünkü.
Bu arada düşürmüşlüğümde var 10 kez falan 3.5" disc ayrıca bi bok olmadı sdf (bu olmayacağı anlamına gelmiyor tabi)
Benim şahsi önerim bu yani hali hazırda ssd hdd olan sisteme tekrar hdd almak çok mantıklı değil bence. Hem ufak portatif lazım olunca da yanında götür daha mantıklı geliyor. Yine senin bileceğin iş...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...