Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Longboard, Kaykay vs.


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Aiko said:

ömrümün bir kaç senesini günde 15 saat kayarak geçirdim. ben kayarken longboard çükboard fln yoktu skatepark bile yoktu sadece kaykay vardı.

soruları alayım.

hızlanınca ayağımı yere sürterek fren yapıyodum ben.longboardda çok çok hızlanmadığın sürece uygulayabilirsin. bunun içinde tabii pratik lazım. alışınca zaten ayda 1 ayakkabı eritiyosun. long board hiç sürmedim. belli bir hızdan sonra dengeni kaybetmen kesin. ben onu şu şekilde tecrube etmiştim zamanında, hız yapacaksan acemiyken kesinlikle gaza gelmemeye çalış:

https://www.youtube.com/watch?v=vvtLbI1kz00

evet yukarıdaki videodaki kişi benim. kaykaya başladıktan 1 hafta sonra. üzerinde durmayı yeni öğrenmiştim asd.


AMK MALI HAHAHAHAHAHA
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ben de boyle zengin olmak istiyorum lan.

kafadan ilk girdigim yerden, piyasa arastirmasi yapmadan "kaca la bu?" diye sorup hemen almak istiyorum

hatta "470 tele mi? al 500 ustu kalsin" demek de istiyorum.

cok zengin olsam hep fakirlere yardim ederdim.

fakirlik cok kotu.


penny boardların en ucuzu oydu. internet sitelerinde yüzde 20 daha pahalı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Kırık kolla kayıyorum bir süredir, düz kayarım diye asimetrik aldıydım board'u ama şekil şukul hareketlere merak saldım. Bir kaç şey de öğrendim hatta sdfdsg, sanırım simetrik boardlardan falan alacağım bir tane de.

İnanılmaz bir keyifmiş, çocukken sıkılıp kenara kaldırmasaydım keşke 5 paralık kaykayımı...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bir de kayarken yere bakmayın diyen gavatın ben...

Kaykaya binince Türkiye'de olduğumu unuttum, asfalt delinmiş yolda, ön tekerler girdi çıkamadı. Rugby oynarken edindiğim düşme skillzlerim ilk kez işe yaradı. Gayet cool bir şekilde takla attım sağlam kolumun üzerinde, gerçi yavaştım yoksa kafa göz giderdi muhtemelen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Ahah bendeki de aynı deckin farklı marka ve 37" olanı. Bence başlangıç için bayağı iyi. Tek sıkıntısı şekil şukul hareketler yapmak için çok kötü olması. Onun haricinde bushing'leri biraz gevşetince tam böyle surf yapıyor hissi veriyor (hiç surf yapmadım sdf), böyle yanlaya yanlaya gitmek inanılmaz eğlenceli.

Sıcaktan ben de şikayetçiyim ama akşam üzeri, bazen de geceleri çıkıyorum. Kendime bir iki tane ara sokak belirledim evin etrafında, iki okul arası falan gören eden olmuyor sdfsdg. Bir de haftasonları ve azmedersem akşamları kampüs benim; inanılmaz keyifli oluyor. Yollar falan eşşek gibi geniş ve yokuş aşağı 2-3 km boyunca gitmek mümkün.

Bir de tavsiye ARABA YOLUNDA KULLANMA. 3-4 gün önce tam bir türk olarak longboard'la kerhane tatlısı yemeye gittim, bir elimde bozuklar var; öteki elim de kırık. Evin önünden tatlıcıya kadar 1.5km falan tatlı bir yokuş şeklinde devam ediyor. Tek sıkıntı işlek cadde olması. ABİ ADAMLAR ARABANIN AYNASINI BANA ÇARPTIRMAYA BİLE ÇALIŞTI ŞAHİNLE, yanımdan geçerken korna çalanı mı dersin, sıkıştırmak için 2 şerit bomboş yolda dibime giren mi... Annesiz dolu memleket. 5 metrede bir denk gelen asfalt deliklerini, yola inşaatlardan dökülen kum ve mıcırları, ağaçlardan düşen dalları, çöpleri falan saymıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Risk budur dedim.

Yalnız garip bir şekilde Kütahya'da kaykay, bmx vs. ile uğraşanlar, motor kulüpleri, off-road ekipleri, uzun yol bisikletçileri falan var. Hatta youtube'da üniversitede benden önce longboard'la kaymış bir adamın videoları mevcut eheh

DPÜ kampüsü Türkiye'de kayılabilecek en iyi yerlerden. Sınırsız yol var gıcır gıcır asfaltlı, geliş gidiş ayrı, üstüne bir de mesai saati dışında araç yok. Ekipmanları falan tamamlasam video çeker koyarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Turkiye'de misin peki? Downhill falan mi kayiyorsun?

Benim bu sene snowboard'a baslama hevesim vardi da, muhtemelen paralari Portekiz ucak biletlerine gomecegim icin yan yatti camura batti. Yoksa uludag 3 saat surmuyor, longboard pinmeye basladiktan sonra 4 senedir dibimdeki daga kaymaya neden gitmedigimi sorgular oldum.

Bir de hala kask ve eldivensiz kayiyorum, pekmez daha akmadi ama eli kulaginda kirarim kafayi yakinda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...