Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iş saati çalışma saati


tunca

Öne çıkan mesajlar

tunca said:

8 saatlik çalışma saatine anlaşıyoruz 16 saatlik iş veriyolar. nerde işe başladıysam bi noktadan sonra bu ne versek yapıyo diye dayamaya başladılar gına geldi komi olucam ben kafa rahat


Sen de her işinde aynı hatayı yapma "kendimi göstericem über olucam" diye o zaman, hadi 1-2 yaptın, sonrakilerde neden hala aynı duruma düşürüyorsun ki kendini?

Diğerleri 8 saatlik işi kaç saatte yapıyorsa sen %10-20 daha kısa sürede yap, milletin biraz önünde ol, performans olarak eleştiri getirebilecekleri bir yer olmasın yeter. Gerisinde de yay, yapmaya devam ediyormuş gibi başka şeylerle uğraş. Konum veya firewall gereği fazla geyik yapamıyorsan bile kendini geliştir, alakasız projelere bak, şahsi proje yap, Ar-Ge yap, eğitim dökümanı oku...

Ayrıca 8 saatte 16 saatlik iş verildi diye fazla mesai yapman gerekiyorsa da, normalde firmada "ödenmez" diye bir kural falan varsa bile itiraz et ve fazla mesai ücretini iste. "Kriz olur, deadline sarkar, hata yaparım vs. tabii ki kalırım ve ücret istemem ama siz 8 kişilik işi 5 kişiyle yürütüyorsunuz ve ekstra eleman almayacaksınız diye ben ekstra+bedava çalışıyorum, madem öyle yeni eleman almayıp tasarruf ettiğiniz paranın birazını bana mesai olarak ödemeniz gerekiyor" gibi bir şekilde söyleyebilirsin.

(Bu iki maddeyi de kendim uyguladım son 3-4 senede, işe yaradılar, accık daha mutluyum :p)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen bu saatten sonra kizil helga hangi dersleri aliyormus him him him.. okul cevresindeki sosyallesecek alanlar.. aa burada kizlar teklif ediyormus gencler basim bagli galiba..konstanz in gol manzarasi dorm room selfie ama yanimdakini soylemem hava sicakti ustumuzu cikarttik kusura bakmayin..


seklinde basliklara gebesin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...