Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tamamen yalama olmuş vida çıkarmaca


PrudenT

Öne çıkan mesajlar

olay: PSU'm bozulduğu için arkadaşımın kullanmadığı güç kaynağını aldim. alet şu: http://www.xigmatek.com/product_detail.php?item=95

bu arkadaşın fanının yağlanması veya değişmesi lazım. zira tam olarak bunun introsundaki gibi sesler çıkarıyor: http://youtube.com/watch?v=s57FtD2HKLw

bu da beni çileden çıkarıyor. sıkıntı şu ki çok zeki arkadaşım da muhtemelen bu sesi duyup çıkarmak istemiş ve bütün vidaları tanınmayacak hale getirmiş. nedenini sorduğumda elinde buna uygun tornavida olmadığını ama yine de şansını denemek istediğini söyledi. bunu niye dört vidaya birden yaptığını sorduğumdaysa telefonu kapattı.

vidalar epey küçük ve şu an yuvarlak birer delikten ibaretler, hani orijinal şeklini anlamak bile imkansız. kutu başka bi yerden açılamıyor, ya kesilecek ya da o vidalar çıkacak. penseyle tutabileceğim veya başının altına ince bir şey sokabileceğim bir durum yok. kırılır veya diş atar umuduyla zorladım, hatta etrafını göçerteyim diye çivi/çekiç denedim ama adamantium sanırım vidalar, yüzeyle birlikte hareket ediyorlar.

ben bunları nasıl çıkarıcam? biraz arattım ama hep geri zekalı öneriler çıktı karşıma. çoğunluğu da tahtadan vida çıkarmak içindi. şu an tek uygun çözüm kuvvetli bir yapıştırıcı gibi duruyor ama demiri demire yapıştırınca çevirebilecegim kadar kuvvetli olur mu, onu bilemiyorum. belki bi yaşayan olmuştur diye duvara fırlatmadan önce size sorayım dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok görünmüyor, sadece bir tanesinden altıgen olduğunu anlayabildim, onun da iki dişi kalmış zaten tutmuyor sdfgh. ben yarın elektrikçiden havya ödünç alıp videodaki gibi açayım en iyisi. bazı modüler olmayan kablolarını radyatörlerin altından falan bağladım çünkü. onları söküp elektrikçiye götüreceğime adama "abi gelip vida açar mısın" deme utancını yaşamayı yeğlerim, o derece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

o da çok iyiymiş de, speed out diye de bir şey varmış, hani küçük vidalara olur mu bilemem de ben ona da hayran kaldım.

iki uçlu matkap ucu var, bir tarafıyla deliyorsun aşınmış yeri, ters tarafıyla söküyorsun.


ters diş açmak deniyor ona. sanayilerde yada fabrikalarda falan mekanikçiler çok kullanırlar civatalar için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en rahatı dremel ya. ince metal testeresi varsa yüzeyi uygunsa o da olur. düz tornavida için kesik açıcan yüzeye

Pordakal said:

Biz o vida yuvasına tornavidayı iyice bastırıp etrafına lehim atıyoduk, lehim-vida-tornavida hepsi bi bütün oluyodu, sonra rahatça çeviriyoduk.


şu da çok güzelmiş ilk bozulan vidada bunu deniycem fdsagagh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...