Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

haksızım


tunca

Öne çıkan mesajlar

Çomarland etkisi, lavuklar bizim pc aldığımız paraya ilk arabasını alıyo lül, sende ne çalışma isteği kalır ne bişey abi şunu bildikten sonra ahaha, neyle motive etçen kendini, yıllarca it gibi çalışıp ömrünün son 15-20 yılını iyi geçirmek için bütün hayatını piç etmekmi. Evli adam için daha da zordur, saatlerin yolda geçiyo akşam bide eve geliyosun kendine ayırcak vaktin yok kadın boşamasın diye oda ayrı dert olsa gerek. Anca götyalayan bi çevren olcakta alavere dalavere iyi yaşarsın şu devirde, gerisi de yaptığı işin karşılığını alamaz, alsada zaten değerini haketmeyen insani ihtiyaçlara - eşyalara ıvıra zıvıra değerinin 3-4 katını vererek eritiyosun, yine aynı bok. Aileden beleş bi ev kaldıysa bi nebze kafan rahat, osuda olmayan adamların hayatı eziyet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu kısım man up abi.
Tabiki böyle olacaktı, ne bekliodun ki?
2 opsiyonun var aslında görünen,
- onların istediği yoldan git, onbinliraları yağdır ama alttan alttan kendi kafana göre takıl. Günün birinde yeteri kadar güçlü olduğunda ayrıl. Kimse sana dur diyemez burda zaten
- direk baştan ayrıl, 50 lirayı düşünme ve daha zorlu bir yoldan biraz daha özgürce ama bu seferde başkalarına ezilerek devam et.

Hayat zor, ama bu bahsettiklerin yapılabilir şeyler. Bi plan yap ve devam et.

Allah sağlık sorunu vermesin yeterki, gerisi çözülür.
Ben mesela, 2. doğum günümü işe başladığım gün olarak kutlarım,
çünkü o güne kadar "RP" yaptım resmen.
tunca said:


hoşlarına gitmeyen durumlarda onların ittirdiği yolda yürümezsem desteğin elimden alınacağını,
hiç bir gücümün olmadığı parasız bir yolda yürümek zorunda kalacağımı,
onların ittirdiği tarafa kayınca havadan onbinlerce liralar yağarken,
kendi yolumda yürümek isteyince 50 liranın fazla görülüp,
babamın benim onu enayi yerine koyduğumu düşüneceğini,
ikisininde beni evlerinde istemeyeceği bir gün olacağını,
psikolojik hesabıma katmadım.

bonus

Children of divorced parents are fifty percent more likely to develop health problems than children in two parent families. (Angel, Worobey, -Single Motherhood and Children's Health -)
Children that are living with both biological parents are 20 to 35 percent physically healthier than children from broken homes. (Dawson,-Family Structure and Children's Health and Well-being -Journal of Marriage and the Family-)
In 1991 a study was done of children from which the parents were divorced six years earlier. The study found that even after all that time, these children tended to be lonely, unhappy, anxious and insecure. (Wallerstein - The Long-Term Effects of Divorce on Children -Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry 1991)
Seventy percent of long-term prison inmates grew up in broken homes. (Horn, Bush, -Fathers, Marriage and Welfare Reform-)
Children divorce statistics indicate that children of divorced parents are four times more likely to report relational problems with peers and friends than children whose parents have kept their marriages intact. (Tysse, Burnett, -Moral Dilemmas of Early Adolescents of Divorced and Intact Families-. Journal of Early Adolescence 1993)
Children of divorce tend to be more aggressive toward others. This is especially the case for boys. (Emery, Marriage, Divorce and Children's Adjustment, 1988)
(Adult) children of divorce are almost twice as likely to attempt suicide than children from normal homes. (Velez-Cohen, - Suicidal Behavior and Ideation in a Community Sample of Children -Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry 1988)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tunca said:

insanoğlu kendini bir yere zincirlemeden dünyada geçirdiği vakti dertsiz tasasız mutluluğu kovalayarak geçirme hakkına sahip olmalı


bu mümkün değil. insanların binlerce yıldır cennet diye hayal edilen şey de senin gibilerin günümüzde tasvir ettiği bu hayat aslında...

doğada her hayvan, hayatta kalabilmek için götünü yırtmak zorunda kalıyor. her an tetikte, her an endişeli yaşıyor.

bazı hayvanlar, hayatta kalabilmek için topluluk oluşturmanın farkında oluyor. insanlar da bu bilinçle birbirleriyle yaşayarak iş bölümüne başlıyor.

günümüzde geldiğimiz düzen, bu iş bölümünün uzantısı olan devlet'in varlığını sürdürebilmek. bunun için çalışmak zorundasın. cebi rahat olanlar, atadan kalma parayı ticaret üstünden işletiyor. o kadar rahat olmayanlar, maaşlı işlerde gün geçirmek zorunda kalıyor.

elde ettiğimiz klima, ısıtma, marketten gıda alma gibi imkanlar, hep para sayesinde elde edilen imkanlar, para da iş yerinde çalışarak geliyor.

eğer bugünkü sistemi sevmiyorsan,
köye gidebilirsin. dört duvar bir ev inşaa edersin. bahçende ekip ürettiklerinle yetinmeye çabalarsın.

yok eğer bunu da "kendini zincirlemek" olarak görüyorsan, dağa çıkarsın, ormana gidersin. kendini zincirlemeden, bir hayvan gibi yaşarsın. ama bu sefer de dertsiz tasasız olmayacaksın. mecburen her gün hayatta kalma mücadelesi vereceksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...