Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıfır Araba önerisi vol. bilmem kaç


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

paramecium said:

Selam,

1.0TSI motor için yapılan şikayetler:
[list]
[*]3 silindirden dolayı titreşim
[*]Tork değeri her ne kadar 1.2TSI'a göre daha yüksek de olsa daha dar ve yüksek başlangıçlı bir devir aralığına sahip.
[/list]
1.4TSI veya 1.5TSI motorlu bir araç seçmek bence daha mantıklı.

Saygılar.


o zaman en mantıklısı otomatik vites'den ödün verip, 1.4 125 hp fr leon almak. 86.700 onun fiyatı. advanced paket ile falan da uğraşmam.

umarım vardır ellerinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet, finale yaklaşıyor gibiyiz.

bizim eve çok yakın bir seat bayisi var, orada hem desire kırmızı hem mystery mavi renk varmış 1.4 125 bg için. fr modeli. fiyat da 58.000 gibi bir şeye geliyor.

cumartesi gidip konuşucaz, duruma göre 1000 lira kapora vericem. annemin raporlarından birinin daha onayını bekliyoruz.

aracın manual olması dışında her şeyi içime sindi. otomatik başka bahara kaldı artık, zaten başından beri hep manual kullanıyordum, bir süre daha devam edicez artık.

gelişme oldu mu bilgilendiririm.

yardımcı olan herkese teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

demin araca da bindim, bizim eve 5 dk uzaklıkta zaten. mavi yoktu, desire kırmızıya baktım.

içi dışı gerçekten etkiledi beni. hele hele joy sınıfı clio kullanan biri olarak, gözüm boş donanıma alıştığı için hepten uçak kokpiti gibi geldi her şey. aradığım tüm özellikler mevcut araçta. içime oldukça sindi.

test sürüşü yapmadım, çünkü türkiye genelinde hiçbir yerde fr'ın test aracı bulunmuyormuş. 1.0 motor style deneyebilirsiniz ama çok başka araçlardır dedi, genel bir fikir verse de aynı araca biniyor olmayacaksınız dedi kadın. ben de neyse o zaman dedim, alacağım zaman en kötü denerim bi 15 dk fikir verir. zaten her şekilde alışacağımı düşünüyorum, eskiden 1 - 2 sene ibiza kullanmıştım babamın.

şimdi rapor işi ve benim aracı kaça alacakları kaldı. olmadı cts 1000 tl kapora da verip 10 gün ayırtıcam arabayı kendime.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
dün teslim aldım aracı sonunda. her yeni araba aldığımda yağmur yağıyor lan, bu bir işaret midir?

neyse, arabayı çok sevdim. FR 1.4 - tsi - 125 hp modelini aldım. daha önce sadece içini dışını görmüştüm tabi, şimdi kısa mesafe de olsa sürüş deneyimi de yaşadım. boş clio'dan sonra bambaşka geldi tabi her şey. uçak kokpiti zaar.

sürüşü daha sert tabi, eski ibiza'dan hatırlıyorum babamın. sürüş modlarını vs. denemedim daha, iç donanımı kurcaladım daha çok. bir önceki doludan etkilenmemiştim ama bu ara gene yağmur/dolu durumları olabilir diye herhalde arabayı birkaç gün çıkarmicam.

hayırlı olsun ne diyim, güzel günlerde kullanmak nasip olsun. ilk sıfır aracım oldu, güzel oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de yeni başlık açmayayım;

30 yaşında, direksiyon pratiği çok az biriyim. Artık evlilik sonrası şart oldu derken bir de iş yerinin oturduğum eve oldukça uzaklaşma ihtimali baş gösterince işleri biraz hızlandırmak gerekti. Aksi bir durum olmadıkça en az 3-5 sene kullanırım, belki ileride hanım da kullanır.

Olmazsa olmaz; otomatik olsun, sınıfının ortalamasına göre ekstra fazladan yakmasın, bir de dizelin karlı hale geçeceği senelik kilometreleri yapmayacağım için benzinli olması mantıklı geliyor sadece.

Kafada bir kaç araç var ve kendimce ilk akla gelen artıları da yazayım ama sizden ricam; fiyat farklarına direkt olarak bakmaksızın bildiğiniz artı eksilerini, fikirlerinizi paylaşmanız...

V40 momentum (dizaynı güzel bence ve şu aralar güzel bi kampanyası var)

Golf 1.4 TSI Comfortline DSG (VW'de çalışan hastam var, 104.500 civarına bile alınabilecek düzeyde, ikinci elinin gücü, sınıfında rakibi yok vs gibisinden yorumlar da var tabii)

Astra HB 1.4 Dynamic ( Fiyata göre artı donanımlar olması, bunun da ikinci eli çok zayıf değil sanki)

Olum deli misin, direksiyon tecrüben az, nabıcan sıfır arabayı, temizini bulursan şu şu şu araçlara da bak diyen olursa da memnuniyetle değerlendirilir :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi günde ortalama 50 km yol yapacak gibiyim. Bankadaki paramın x de biriyle alıp geçeceğim gibi bir durum da yok, kredi vs olacak elbette. Benzin parası dert değil diyebileceğim bir durum yok. Civic hatchback tasarım olarak çok hoşuma gidiyor ama hem tüketimi fazla hem de ikinci eli bi golf değil. Hani beklenmeyen bir durum olsa golf ü piyasasının 1k altına koy, ertesi gün gider gibi sanki asdgfdj

Edit: Abi kafa gitmiş, günlük 50 değil 25-30 km ortalama yapacağım yol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...