Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapay zeka gümbür gümbür geliyor


eldar

Öne çıkan mesajlar

Rewendor dedi ki:

 

Norak dedi ki:


vr bir mmo yazdirsinlar herkesi baglasinla.. oh wait..



Yapılmışı var:

https://developer.ibm.com/dwblog/2016/sword-art-online-vrmmo/


Burada olası teknolojiyi diziye çok iyi aktarmışlar.
 

https://www.youtube.com/watch?v=Oh0L8PVLzJ0

orc_lord tarafından düzenlendi
YouTube video link düzenleme
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

bu eski biraz, ai involment ne kadar onu da bilmiyorum da, mekanik bir aletin daha iyi olmasi normal degil bi abi insandan ama ?

potaya sut atma netwon 101 neticede, formulü cozupte degiskenleri degistirmessen (atis acisi, uyguladigin kuvvet, vs) her zaman sokarsin, e robotun da olayi o degiskenleri min sekilde degistiyor olmasi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...

Einride adında şöförsüz tırlar yollara çıkmış bile bazı pilot mekanlarda.

geleceğin şunlarda olduğunu göremeyenler tarafından yönetilmek çok üzüyor ya. gümbür gümbür geliyor değil gelmiş bile. hala insan gücüyle gelişeceğini sananlar var teknoloji çağında ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

soforsuz tir derken bunlarin last mile oldugunu belirtmek lazim. long-haul degil. long-haul icin amerikan ruyasini alip her yere uygulamaya calismak manasiz geliyor.

cunku hala long-haul icin demiryollarinin en verimli tasima olduguna inaniyorum. ancak last-mile icin insanlari kullanmamak dogru karar.

(gerci evet, bu issizligi arttirip, sermaye sahibinin daha da zenginlesmesine sebep olacak sadece. bunun yaratacagi sorunlara da hicbir devletin hazir oldugunu sanmiyorum. soyle anlatayim, amazon'un 250-300K civarinda delivery driver ya da 3rd part subcon'u var. bir sene icinde sadece 10% last-mile calisani isten cikartip benzeri sistemlere gecmis olsa bu issizlik puanini yarim puan arttirir. warehouse calisanlarini daha katmiyoruz... too big to fail geyiginin diger yuzu de bu ne yazik ki. o kadar buyukler ki kanat cirpmasi dahi etkiliyor.)

su var ki, yeni endustriyel cagin icindeyiz, bizimki gibi kalabalik ve tirt nufuslu ulkeler giderek degersizlesip, giderek "yapilmak istenilmeyen ve makine ile yapilamayan pis isler"in merkezi olarak kullanilacak uzunca bir sure.

(cop insan devleti olarak, dunyanin kalitesiz copunun kabul edildigi bir ulke olmamiz sasirtici gelmiyor)

her neyse, temiz bir 10 senemiz var aradaki farki bir nebze kapatmak icin, belki birileri gelir, durumun ne kadar korkutucu oldugunu, tr'nin ne kadar geride oldugunu anlar da, en azindan takip eden ulke konumuna geri doneriz. o bile iyiydi bugunku duruma gore.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...

bi haftadır bu tarz videolar düşmeye başladı önüme. bundan önce tek gördüğüm spagetti yiyen will smith ve LSD trip gibi müzik klipleriydi. 

https://www.reddit.com/r/oddlyterrifying/comments/1340oky/ai_generated_beer_commercial/

uzağım bu dünyadan merak ettim

yeni mi yapabilmeye başladı bu videoları? yoksa yapıyordu da ben mi görmüyodum. yeni yapabilmeye başladıysa bu teknoloji aşırı hızlı ilerlemiyor mu olm diye iyice merak edeyim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...