Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altcoin Genel


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

evet tatilden döndüm hazır market düzeliyorken 2 tane dikkatimi çeken coini koyayım.

eğer btc trendinde bozulma olmazsa

Synereo AMP
Henüz büyümekte ve fazla bilinmemekteler. Bu Cuma betaya geçiyolar.

20-22 arası alın, 19'a düşerse salın.
30'u geçer diye tahmin ediyorum

Stratis (STRAT)
İsmi gün geçtikçe daha da çok anılır oldu. Bu cuma'ya kadar wallet çıkartıyorlar breeze diye. bu baya değerlenir.

şu an 260 civarı, buralarda alabilirsiniz. 230 altına düşerse salın. bi parça 360'da, bi parça da 460'da satılabilir.

dediğim gibi btc trendine bakarak kafanıza göre şekillendirebilirsiniz. boka da sarabiliriz daha tam güven vermiyor btc, yaz sonuna kadar da böyle olacak. ama cuma'ya kadar bunlarda baya potansiyel görüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne güzel geyik çevirmişsiniz la, da önce bi bakaymışsınız dediğim coinler ne durumda. ikisi de buy zone'u aştı gidiyor.

strat'ı 260'a alın dedim 3-4 saat sonrasında artmaya başladı 285'e vurdu şu an da 278-275 arası correction yapıyor. yeterli enerjiyi toplayınca da bir sonraki seviyeye çıkacak muhtemelen.

amp'yi 20-22 arası alın dedim 3 saat sonra buy zone'u geçip yükselişe başladı 24k'ya vurdu şimdi 22-23 arası correction'da.

önceki sayfalarda sia'ya 850'de satın dedim 830'a kadar çıktı, lbc'ye 40k dedim 37'ye kadar çıktı. ki bunlar benim dediğim buy zone'lara kıyasla hayvan gibi yukarıda. bunlarda news kısmı erken çürüttü çünkü bekleneni vermedi evet eventlar.

xcp ise %10 falan arttı ama market crash'a denk geldi. zaten bu hafta sonu son zamanların en baba crash'ını yedik, coin'lerin %90'ı %15-20 çöktü. bunlar için yapabileceğim bişey yok zaten. ben de 4bin kaybettim mesela ama umrumda olmadı, çoktan topladım ve bir de market yükselicek kara geçicem.

şimdi şu olay pek anlaşılmamış gözüküyor.

AMP'den örnek verelim

buy zone giriş yapmanızın uygun olduğu alan tam olarak. 20-22 arasındayken girersin, üstündeyken girersen ve coin düşerse alt limite kadar daha çok kaybedersin.

alt limit, yani sell loss, bu fazla zararı önlemek için en düşük limittir. olur da 19'a düşerse satarsın demişim. yani 21'e aldıysan ve market crash veya downtrend olduğunda, biri geçenki eht dump'ı gibi hayvan gibi sattığında sen daha çok zarar yapma diye %10 civarı zarar olasılığı demek (ki bu çok ekstrem bi olay, bunun 19'a altına düşmesi, hem çok önceki tabanının bu olmasından, hem de en kötü crash'ta bile bunun altına düşmemesinden dolayı). ister otomatik satış emri koyarsın 19'a, sen bakmazken bile stop limit sayesinde 19'a düştüğü gibi satar; istersen de benim gibi bitcoin checker, tabtrader veya blockfolio gibi uygulamalarla anlık takip edip kendin karar verirsin. zira bazen bullish bi trend'de bile biri anlık bi dump yaparak bunun 19'a düşmesini, sonra da milletin kapışmasıyla tekrar yükselmesini sağlayabiliyor. bu arada sen otomatik talimat verirsen göt gibi zararla dışarda kalabiliyosun, nadir olacak bişi ama olduğunda moral bozucu.

sonra sell zone'a gelelim. bu da çıkacağını kendi tahmin ettiğim miktar, bu tamamen kişiye kalmış. eğer profit'ten memnunsan çıkarsın. çıktığı her miktardan sonra belli % ile yine stop limit koyabilir ve altına düştüğünde yine karla ayrılmasını da sağlayabilirsin. ya da sadece 3'te 1'ini çıkarsın devamı için bekler ve olası dumplarda kaybını minimuma indirirsin vs vs bir sürü yöntem var.

anladığım kadarıyla yaz aylarında btc bu şekilde dalgalanıyormuş, yani geçtiğimiz sene de böyle olmuş. bir de 1 ağustostaki segwit2x muhabbetleri falan baya haşin bi yaz dönemi geçiricez. dediğim tahminler tüm olası btc dalgalanmalarından etkilenecek dolayısıyla. ripple mesela, bir türlü yükselemedi çünkü ben yazdıktan sonra 2 defa market çöktü. o yüzden de bazı yazdıklarım beklenenden daha uzun sürebilir. ki zaten ripple'a temmuz ortasına kadar demiştim, temmuz'da mutlak artacaktır çökme vs engellemezse.

şunu belirteyim, kripto işi büyük risk işi, eğer çok stres ve heyecan yapıyorsan ya haddinden fazla para yatırıyorsundur ya da bu iş sana göre değildir. yüksek risk, yüksek kazanç sonuç olarak. 2 gün önce tüm market bloodbath iken tüm slack trading kanallarında millet ağlıyordu batıyoruz diye. her seferinde de aynı muhabbet. ama millet yine ucuza topladı coin'leri ve şimdi artışlara geçti, bütün market yeşil.

benim yazdıklarımda çok düşük ihtimalle %10 kaybetme riskine karşı, yüksek ihtimalle en az %15-50-60 kazanma ihtimalini barındırıyor genelde. bazen zaman alabilir, market sıçarsa da hızlı davranman gerekebilir. ha bir de son olarak, hiç biri yatırım tavsiyesi değildir. market analizi üzerine çalışma diyelim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gecen hafta DCR'den %13 karla ciktim.. bu sabah da strat'a 265'ten girdim.. su an 282-283'lerde.. gerci bayramdaki market crash durumu notrledi ama olsun.. razz'a laf yok.. adam deliverliyor :P..

bu arada strat'tan ben de %11 yaptim gecen hafta.. 270'ken girmistim.. 300'de sattim.. sonra daha da cikti, hatta 316 falan gordu ki hemen arkasindan crash geldi.. ben de en azindan gecen haftaki seviyelerine ulasacagini dusunuyorum.. bu da 13-15 arasi kar demek..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oke aldığım bilgiye göre strat'ın breeze wallet'ı çıkarmak için hayvan gibi kasıyorlar, roadmap'te june sonu diyordu o yüzden 2 günleri var. ama hafta sonuna kalma olasığı da konuşuluyor (hatta temmuz ilk haftaya). hafta sonları da genelde market sıçıyor o yüzden yarın ve cuma dikkatli olmak lazım. büyük olasılıla çıkartacaklar gibi yine de. ve wallet'ın alpha sürümü olacak(ben tam sürüm sanıyordum), belli bi artış yakaladıktan sonra tepede bırakmak lazım yani. sonradan sönedebilir, artadabilir. yine mis gibi kazancı kaybetmek istemiyorum.

alpha ile ufak bugları temizledikten sonra tam sürüme geçecekler. baya kasmalarının nedenlerinden biri de wallet'ta bi sorun çıkar da bir kişinin bile 1 btc'si uçarsa strat'ı yerin dibine sokarlar. baya bildiğin çöker yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

razz aynen devam et dostum. aman gaza gelipte hülooğğ potcoine giriyoruz 1 koyup 3 alıyoruz moduna girme. önerdiğin coinler iyi araştırılmış, sağlam temelli ve dediğin gibi düşse düşse %10 düşecek ama orta vadede %30-40 kazandıracak coinler.

zaten şunu söyliyeyim kimse şu coine para yatırın dedi diye para yatırmayın. şurda önerilen bir coin söylendiği gibi yükselse bile yanlış yerde girip çıktığınız sürece kaybedeceksiniz. o yüzden önerilen coinleri takibe alın, nerelerde direnç gösteriyor, ne kadar yükselip ne kadar düşüebiliyor anlayın kafanıza yattıktan sonra paranızı yatırın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...