Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2017 - 2018 Sezonu Genel Tartışma


Llama

Öne çıkan mesajlar

Ben Negredo ve Love'un da aslında doğru transferler olduğunu düşünüyorum ama maliyetlerinden bağımsız. Gerçi Love için devre arası konuşmuştuk, ilk fazla gelmişti ama sonra piyasada devre arası için normal demiştik ki daha yeni 23 milyon euro nakit girmiş kulübün kasasına kimse zaten o paralardan aşağıya adam vermezdi bize.

Love bize geldiğinde 12 golü vardı. Kapalı takımlara karşı da attı kontradan da attı. Kendi de yarattı attı, servis edildi de attı. Adam patır patır atıyordu hayvan gibi formu vardı.

Love'un kalitesinden ziyade neden olmadı olayını tartışmak gerek. Ya ŞG ile olmadı, ya İstanbul'a geldi yattı vs. bir ton seçenek var ama temelde oyun düzenine adapte olamadı orası aşikar.

ŞG hatası yine, - Dark yine ağlıyor -

Çok basitti. Bu takımın oyunu bu sezon Quaresma şişirsin Negredo vursun ya da alan açsın Talisca gelip vurur'a döndü bir ara ve Love tam o arada geldi.

Negredo çıkıp yerine Love girince bu adam tamamen çöpe döndü mesela hep. Çünkü aynı şeyi onunla yapmaya kastı takım, kenardaki öyle emretti. Herkes izledi maçı yani gördük.

Love mesela pozisyon üretmek için topu alıp taşımak zorunda kaldı ki bu da o yaştaki bir adam için ekstra yorucu eğer kondisyon basmıyorsa sürekli. Zaten maç sonlarını getirememesinin temel sebebi de buydu.

Cenk, Aboubakar hatta Gomez'in en iyi özelliği top ile kat etmesi ve fiziklerinin bunu kaldırabilmesiydi mesela.

Love hareketli, top ile mesafe kat ediyor ama destek çıkan olmayınca oyundan düşüyor. Negredo hareketli değil, top ile mesafe kat edemiyor. İleride topu tutuyor ama devamı gelmiyor çünkü kanatlardan ya da arkasından o da destek alamıyor.

Şişir, biri vursun ile buraya kadar bu adamlar ile.

Farklı bir oyunda da hiç kullanmadı mesela ŞG. Farklı oyuna geçtiğimizde ise takımın verimi zaten fazlasıyla arttı ama şampiyonluk gittikten sonraki son 2 maç ve Quaresma tabii ki tatile çıkmıştı.

Gider de gider. Bence ikisi de iyi adam ama zıt adamlar. Kulübede iki zıt adam varsa biri B planı olarak oyuna sonradan girecek şekilde kullanılmalı. ŞG onu hiç algılayamadı bu sene.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

yeni sezonun teknik direktörleri neredeyse full bjk'den çıkacak lel

said:
- Samet Aybaba (Bursaspor)
- Ertuğrul Sağlam (Kayserispor)
- Tamer Tuna (Sivasspor)
- Bayram Bektaş (Göztepe)
- Sergen Yalçın (Konyaspor)
- İbrahim Üzülmez (Rizespor)
- Rıza Çalımbay (?)
- Mehmet Özdilek (?)


Tamer Hoca TS ile anlaşıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tambjk said:

Dark, bu performans değerlendirmelerini ve istatistikleri sadece işine geldiği noktalarda dikkate alıyorsun. ŞG için; 3 yılda 2 şampiyonluk + ŞL'de 2 başarılı sezon + seviye atlattığı futbolcular + takımın 3 sezon boyunca istatistiği gibi değerleri nedense hiç ŞG'nin karnesine yazmıyorsun. Daha somut ne bekliyorsun?

Oğuzhan'a gelecek olursak, çok sevdiğim ve uzun yıllar takımda kalmasını dilediğim bir oyuncu. Oynatmadığı dönemlerde ŞG'ye kızsamda onun yerine giren/oynayan oyuncuları görünce hoca çoğu zaman hak verdim. Oğuzhan geçen senelerden farklı olarak bu sezon çoğu maçta çok güçsüz ve sıradandı. İleriyi daha az düşündü, insiyatif alıp tolgay gibi topu ileri taşıma noktasında yetersizdi, selçuk misali sürekli yan pas yapıp durdu. Bunda sistemin değişmesinin ve ilerideki oyuncu profilinin de etkisi muhakkak vardır ama bu oyuncu profili ile oğuzhan'ın üzerine oyun kurmak da çok mantıklı değil, oğuzhan kendini geliştirip yeni düzene adapte olamadı.

Bu sezon için istatistiklerine gelecek olursak da; hoca ağırlıklı olarak orta saha direnci düşük olan, zayıf rakiplere karşı oğuzhanı tercih ettiği için formuna kıyasla istatistikleri daha iyi "gözükmüş" olabilir.


Ben ilk sezon ŞG'nin hakkını fazlasıyla verdim. Benim ŞG'ye laf etmeye başladığım dönem geçen sezonun ikinci yarısı zaten. Umarım hoca toparlar, böyle olmaz diye diye gitti ama şampiyonluk için hiçbir zaman kötümser değildim çünkü rakipler aşırı kötüydü ve Başak ile kapışıyorduk. Alırız bir şekilde diyordum.

Yazın bir ton postum var mesela, hoca inşallah böyle devam etmez toparlar kendini diye. Baktık yeni sezonda bir şey değişmedi GG...

Benim postlar var daha 10. 11. haftada bu takımın bu kafa değişmediği sürece bu adamla şampiyon olma ihtimali yok diye.

Ben hak edeni hak ettiği derecede yorumluyorum. Ağıra kaçtığım dönemler oluyor kabul, milleti rahatsız edebiliyorum ama kötü alışkanlık işte kendi içimdeki nefreti kusabildiğim 2-3 platform var işte atıyoruz içimizden aksjdfhsda

Ben yine diyorum. Hoca toparlasın kendini, forma adaletini 15/16 gibi dağıtsın oynattığı oyun sonuca gitmese bile umut vaat etsin zaten eleştirenin kafasına sokayım. BEn arkasında dururum en çok.

Ama bu sezon ki hocanın arkasında durmak BJK'ye ihanettir benim gözümde. Bu kadar zorlu süreçten çıkıp, ayakta kalmış ve küllerinden doğmuş camiaya en büyük zararı bu adam veriyor birkaç yönetici ile birlikte çünkü şuan.

Neyse gider de gider.

Oğuzhan içinde detaylı istatistik çıkartacağım bir ara ama kolay maçlarla alakası yok. Aksine oynatılmadığı maçlarda aşırı derecede puan kaybetti hep takım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Stringray said:

yeni sezonun teknik direktörleri neredeyse full bjk'den çıkacak lel

said:
- Samet Aybaba (Bursaspor)
- Ertuğrul Sağlam (Kayserispor)
- Tamer Tuna (Sivasspor)
- Bayram Bektaş (Göztepe)
- Sergen Yalçın (Konyaspor)
- İbrahim Üzülmez (Rizespor)
- Rıza Çalımbay (?)
- Mehmet Özdilek (?)


Tamer Hoca TS ile anlaşıyor.


TS resmen Ünal Karaman ile anlaştığını duyurdu. Hatalı tercih eldeki kadro adına ama kulübün temel amacının altyapıdan çıkan gençlerle harmanlacak kadro olduğunu söylemişlerdi.

Kadroyu dağıtıp Yazıcı - Abdulkadir - Okay üçlüsü üzerine kuracaklarsa doğru tercih olabilir. Yerelde çok sevilen ve tapılan bi adam Ünal Hoca, oyun anlayışı da çok kötü değil bence Tamer hoca kadar olmasa da.

Umarım başarılı olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tambjk said:

Forma adaletsizliği konusunu biraz açsan? Kim daha iyi olup da şans bulamadı?


Quaresma'nın hak ettiğinden en az 3 kat fazla oynaması mesela en temiz örnek, onu oynatacak diye takımın bütün planını ve performansını etkileyen kararlar vermesi, oyunu köreltmesi adaletsizliğin temeli.

Mitrovic'e en kötü performansı bile ortalama iken hiçbir şekilde şans vermemesi; Orkan falan yine örnek. gitti konya'da ne yaptı denilecek şimdi ama oynadğı sürece yaptıkları ortada hem BJK hem Konya'da. TD değişikliği sonrası gg

Lens mesela hep dedim kötü transfer ama oynamayı isterken bu adamı Quaresma'sı için harcaması, kafada sezonu bitirdikten sonra q7 ceza alınca tekrar dönmesi ve kendini bulmaya başladığı anda tkerar kesip hiç süre vermemesi mesela yine iyi örnek.

Negredo'ya senelik 4 milyon bağlarken kulüp sadece Cenk daha fazla oynasın diye ikisine de bir sistem bulamamak ve Negredo'yu da kenarda yarım devre harcamak. Ha Cenk'in oynaması iyi oldu, güzel oldu iyi kazandırdı ama bu Negredo'nun da harcandığı gerçeğini değiştirmiyor. Ha madem Cenk'e bu kadar güvenip, onu full oynatacaktın "tek forvet" olarak niye bu kadar masrafa girdi kulüp, niye engel olmadın.

Love'a da aynısı yaptı. Süreklilik önemli diye kendi zırlarken gidip tam form tutmaya başlayna adamı kendi doğruları için kesti.

Oğuzhan'dan bahsetmiyorum bile artık. Adam ortada.

Neyse gider de gider. Hiçbir şekilde adaleti yok. Azıcık adaleti olsa zaten şu takımın bu sezon 10 puan fazlası vardı en az. Gİder de gider.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

saydığın adamların hiçbirinin yedeği kendisinden daha iyi performans göstermedi

quaresmanın yedeği lens

cenkin yedeği negredo, ama o varken de larin form tuttuğu gibi oynadı.

mitrovic tosicten daha iyi oynamadı hiçbir maçında

tolgay>oguzhan olduğu için oynamadı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Farklı maçları mı izledik acaba?

Quaresma'nın hataları oluyor fakat o hatalarına rağmen bastonla oynar lens oynamaz. Quaresmanın yedek soyunduğu maçlarda takım bırak pozisyon bulmayı rakip kaleye doğru düzgün gidemedi bile, bu nedenle neredeyse hazırlık maçlarında bile q7 siz galibiyet tehlikeye girdiğini, rakibin bastırdığı anlarda q7 yi alıp oyunu tekrardan rakip kaleye yıktı. Kanatlarımızda olmayıp(töre hariç) q7 de olan özellik, baskı kuramadığımız anlarda top ayağına geldiğinde karşısındaki adam çalım yeme korkusuyla sürekli geri çekiliyor ve oyunu rakip sahaya yıkma şansımız oluyor. Lens e gelince rakibin içinden geçmek istercesine akıldan yoksun şekilde üzerine sürüp, zor kazandığımız topu rakibe geri veriyor.

Mitroviç desen hava topuna çıkmaktan aciz, hımbıl, uyuşuğun teki. Bu takımda olsaydı tosic vida hatta necibin bile gerisinde kalırdı muhtemelen.

Lens ise hakketiğinden misliye fazla süre buldu. Dua etsin q7 habire cazalı duruma düştü, yoksa kulubede 2 battaniye eskitirdi. Abi hangi olumlu hareketini gördün, top ayağına her geldiğinde bir umut acaba bu sefer güzel birşey yaparmı diye bekliyoruz, değil çalım değil asist değil gol, 2 metre yanındaki boştakı adama pas atarken bile şiddetini yönünü ayarlayamıyor. Sezon boyunca aklımda kalan tek olumlu işi trabzona attığı goldu. Eğer töre fln daha erken iyileşseydi o süreyi bile bulamazdı. Hiçbir zaman kendini bulmaya başlamadı.

Negredo transfer karavanası, oyun zekası iyi ama zaten geriye sadece o kalmış. İkili mücadele kazanamadı, top indiremedi, pivot santraforu hiç oynayamadı, ver-kaç için istasyon bile olamadı(her seferinde rakip stoper topa koşup ondan önce müdahale etti), adam akıllı şutunu bile hatırlamıyorum, gs maçında kaçırdığı cabası. Larin'in bile gerisinde. Eğer cenk hatta ba olsaydı, kulubeden çıkamazdı. Hakkettiğinden fazla süre alanlardan.

Love ne ara form tuttu?

Özetle, ŞG nefretin yüzünden, ŞG'nin fazla süre vermediği mutsuz oyuncuların psikolojini kendinin ki ile özdeşleştirip, onlar ile bağ kurmuşsun ve o eksende objektiflikten son derece yoksun bir şekilde maç izleyip değerlendirmişsin. Eğer bu bahsettiğin oyuncular oynamış olsaydı, bu sefer de kalkıp süre alamadığı için mutsuz oyuncuların listesini hazırlamış olacaktın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Aceace said:

DarKRideR said:

adam tr tarihinin belki de en iyi 3 kadrosundan, hadi 5 olsun, biriyle dördüncü ancak olabildi. bu adamın yetersizliğini konuşmak tabii ki gerekiyor.


Dark şunu 10 kere yazdın. 10 kere neden yanlış düşündüğünü yazdım. 11. kere yine yazıyosun.

Şenol'un vasıfsızlığı konusunda sonuna kadar katılıyor olsam bile her seferinde şunu yazarak bana facepalm yaşatıyorsun. Tebrikler.


hangi kadrolar mesela örnek ver? 3'ü ben abartıyorum yüksek ihtimal onu kabul ediyorum da 5'e her şekilde sokarsın. bu kadro 2003 kadrosundan bile iyi bir kadro bjk'nin. devre arası forvetini 23 milyona satmış bi takım.

hani çıkart önüne desen 2000 gs zaten 1 numara, o seviyede belki anelka'lı alex'li appiahlı 2005 fb kadrosu mesela iyiydi o da şampiyon olamamıştı gerçi. 3'e ben şimdiye kadar hep 2003 kadrosunu koymuştum bjk'nin mesela ama bunu kağıt üstünde daha iyi gördüğüm için onun yerini veririm.

kağıt üstünde şu iki kadrodan sonra bu seneki bjk kadrosunun üstüne ne sayabilirsin ki?

kolay kolay çıkmaz bu kadar çok tecrübeli ve başarı görmüş adamın bir araya geldiği kadrolar.


Hala isimler üzerinden ilerliyorsun ve hala farkında değilsin. Beşiktaş'lı başka birisi yapsa anlarım ama bunu sen yapınca biraz ironik oluyor.

Kadroya tek tek bakarak "ON OYO BOŞ KODRODON BORO" diyorsun.

https://www.transfermarkt.com.tr/be%C5%9Fikta%C5%9F-jk/kader/verein/114/plus/0/galerie/0?saison_id=2002

Şu kadro belki bireysel olarak şu anki kadro kadar cafcaflı değildi. Ama doğru kurulmuştu. Taraftarın gözüne girmek için abidik gubidik dedeler doldurulmamıştı.

Sezon boyunca her maç haklı olarak Quaresma'ya ve Şenol'a giydirdin. Beşiktaş'ın kapanan her takıma karşı 750 orta açıp 749'unu rakibe vermesinin tek suçlusu Quaresma ve Şenol değildi.

Beşiktaş kadro kurulurken hata yaptı. Tamamen durağan oynamaya yönelik bir kadro kuruldu. Negredo-Talisca-babel-Quaresma-Atiba-Medel 'den oluşan hücum hattı ne topla ne de pasla takımı hızlandırabilecek tarzda bir 5'li değil.

Sakın yanlış anlama. Galatasaray sezon başında aydınlanma yaşadı da iyi bir kadro kurdu demiyorum. Türkiye'deki hiç bir takımın planlı bir transfer politikası olmadığına inanıyorum. Bizimki TAMAMEN şansa denk geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Hala isimler üzerinden ilerliyorsun ve hala farkında değilsin. Beşiktaş'lı başka birisi yapsa anlarım ama bunu sen yapınca biraz ironik oluyor.

Kadroya tek tek bakarak "ON OYO BOŞ KODRODON BORO" diyorsun.


-----



Sezon boyunca her maç haklı olarak Quaresma'ya ve Şenol'a giydirdin. Beşiktaş'ın kapanan her takıma karşı 750 orta açıp 749'unu rakibe vermesinin tek suçlusu Quaresma ve Şenol değildi.


İyi de isimler üzerinden konuştuğumuz için en iyi kadro diyoruz, aksini düşünsek en başarılı kadro derdik. GS'nin Drogba'lı kadrosu bence en başarılı 5 kadrodan biri. Keza ilk üçe koyacaksak ben de BJK 2003 koyarım.

Zaten sıkıntı kurulan "en iyi kadrolardan" birini başarıya taşıyamamış olması burada. En iyi kadro tartışmasını da tabii isimler üzerinden yapacağız. Eleştiri noktasını bunun üzerinden yaptım ben hep. He Drogba'lı kadroya gelene kadar da bir ton kadro sayılır mesela unuttuğumuz neler vardır.

---

31987392 orta açıp 1 isabet olayının suçlusu kesinlikle Quaresma değil bence de, tek suçlusu ŞG. Bunu da defalarca dedim. O emri uyguluyor, tembel bir şovmen olduğu içinde hiçbir şekilde yanlış bu diyip itiraz etmeden işini yapıyor.

He bu sisteme baş kaldırmadıkları içinde diğer oyuncularda en az Q7 kadar suçlu, bu sene şampiyonluk kaçtıysa oyuncu bazında bütün takımın kabahatı var sadece Q7'nin değil.

Bayern'de oyuncular ayaklanmasa Ancelotti kalacaktı. Adam gayet iyi start almıştı, bu şekilde ilerleyemeyiz dedikleri için yolladılar. Radikal kararlar alıp, mantıkla yönetilen kulüplerde büyük kulüplerde iş böyle oluyor. Seversiniz sevmezsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana göre en iyi kadro demek gerçekten ilk 11'in hepsinin lokal şartlarda kusursuz olduğu, her pozisyonda ligdeki en iyi veya en iyi 2. oyuncuya sahip olduğun kadrodur. Zaten 2000 GS kadrosunun önüne çok bir takım koyamazsın; Appiah, Anelka, Alex vs. Fener kadrosu da iyiydi de onun da forveti tırttı. Piyasa değeri olarak (Transfermarkt en doğrusu değil evet ama mesela o kadro 180 milyon euro idi, şu an BJK 80-90 birşey) muhtemelen en iyisi GS'nin Drogba'lı, Sneijder'li, Melo'lu, Burak'lı, prime Xelçuk'lu kadrosuydu ama orada da stoper ikilisi Semih-Dany idi sadjfsdjf.

Bu açıdan bakınca forveti Negredo, kalecisi Fabri olan takımı ben en iyilere sokmam. Ha tabii bu demek değildir ki BJK bu sene ligin en iyi kadrosuna sahipti. İlk 11 olarak GS'nin çok üstünde bir kadro değildi ama bench falan da devreye girince tartışılmazdı yani kadro değeri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fabri bu sezon açık ara ligin en iyi kalecisi ya, farkında değildik ama sezon bitince böyle bi geriye dönüp baktığında zaten ligin en az gol yiyen takımının kalecisi + en iyi kurtarış istatistiklerine sahip kalecisi. Hani 2 ön libero ve Pepe-Tosic-Adriano'lu defans hattınında katkısı yüksek ama işte geleni de içeri almıyor.

Muslera mesela bence kesinlikle en iyisi değil, ligin son döneminin ve belki de en önemli döneminin en iyisi tartışmasız ama sezon geneline yayılmış bir üst düzey performansı yok. Fabri'de var mesela, keza Beto öyle mesela hatta takım kalitesinden bakınca belki Fabri'den de iyi olabilir. Tek başına aldığı, kurtardığı çok puan var.

Negredo'da kesinlikle kötü adam değil ama bu takımın bu oyununun forveti değil, geldiğinde de belliydi işte de son yılındaki farklı rolünü belki burada devam ettirebiliriz kafasıyla bakılıyordu olmadı, denenmedi. Onun dışında adamın değeri de kalitesi de ortada. Yapmayın etmeyin asdfsda

Talisca'nın hayvani artan performansının en temel sebebi Negredo'dur mesela, onun açtığı alan ve dağıttığı stoper hatlarında avlandı Talisca hep, gitti ortalara kafa çaktı falan en temelinden. İstatistiksiz ama kaliteli katkı verdi. Ama işte istatistik de lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Atiba ayrıldı. Fırat kekosunun falan söylediğine göre de yönetim 1 milyon euronun altında bir para teklif etmiş o da haklı olarak kabul etmemiş.

Kulüpte Ahmet Bulut'un 32+ yaşındaki adamlarının tamamı 2 milyon üstü garanti para alırken 5 senedir hamallığını yapan adama gidip böyle teklif yaparsan bu basit ifadeyle şerefsizlik, haysiyetsizlik olur.

Menajeri Ahmet Bulut olsaydı çok 2 milyona imza atardı çünkü Atiba bunu da biliyordur tahminen.

Bu kulüpteki kırılmanın başlangıcı olacak, ben boşuna 1 senedir bunlar iyi günler demiyorum daha çok ararsınız son 2 seneyi böyle koşulsuz desteklemeye devam edersiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

He normal şartlarda Atiba'ya fiziken ihtiyaç yok. Sadece ligde oynayacağımızı düşünürsek Medel + Necip yeterli; düşük ihtimal ama bugün Mitrovic'in opsiyonunu kullanmazsa Brugge eğer o da geri gelecek ve hat gayet yeterli kalacak.

Ama işte olay zaten Atiba'nın fiziksel varlığı değil. Takımın bazen kimliğine ve bütünlüğüne hizmet eden adamlar vardır. Onları tutman gerek. Bu adam takımı buraya kadar getiren kilit adamlardansa hatta belki de en kilit adamsa bunca yıldır, ailesine kadar kulübün sembol ismi olduysa ve takım içinde de büyük saygı görüyorsa bazen fizikten öte şeyler yüzünden onu barındırmaya devam ettirmen gerekir.

2 sene önce ben de West Ham'a satılması gerek, yaşlandı diyenlerdendim ama o iki senede bile takım için olan önemini öyle katladı ki eğer çıkartıp şu adama 1.2 milyon euro vermek bile fazla geliyorsa Ahmet Bulut'un adamı değil diye işte diyecek bir şey yok.

( BJK muhabirlerinin dediğine göre Atiba'nın istediği para 1.2 milyon euro garanti, başka bonus vs. yok.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...