Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kabzımal jQuery


Emre333

Öne çıkan mesajlar

high level dillerin kolay olması lazım değil miydi yahu? C ya da assembler bile daha az karışık geliyor. neyse problem şu:

-şimdi kullandığım tek jquery bir tane interval.
aldım bunu benim main.js ime ekledim.

-şimdi node server.js calıştırdım aleti.

-ReferenceError: $ is not defined

-sildim eklediğim functionu, node server.js alet calıştı.

-main.js ye tekrar ekledim functionu. sayfayı refreshledim çalışmaya başladı sıkıntı yapmıyor. sebep nedir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi basit bir interval, event listener koymak bu kadar kastırıcı olmalalı ya. resmen yarabandı language ya bu. sürekli bir onu yapmak ıcın şu framework var, o 2 framework çakıştıysa bu var. ben ne yaptım anlamadım tamamen stack overflow kafasında gidiyorum ney ulan bu dfsdjkhgs

admin ne önerirsin yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Emre333 said:

abi basit bir interval, event listener koymak bu kadar kastırıcı olmalalı ya. resmen yarabandı language ya bu. sürekli bir onu yapmak ıcın şu framework var, o 2 framework çakıştıysa bu var.


javascript mukemmel bir dil, web sayfasinda 3 satirlik yarabandi ariyorsan.

onun disindaki kullanim alani da hype kidler icin 2 hafta sonra breaking change'e maruz kalacak codebaseler yaratmak ve hic bir zaman tam dokumantasyonu olmayan kutuphaneler yayinlamak.

son olarak da bana sorarsan python kullan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 satirlik olmasin diyorsan javascript disinda seyler de kullanirim browser'da diyosun yani? :)

Sene 2017 arkadaslar. Bu kadar at gozluklu yaklasmayin olaylara. Javascript bir suru eksigine ragmen hemen her yere girmis durumda ve siz bu eksikleriyle kullanmak zorunda degilsiniz. Sikayetci oldugunuz, eksik oldugunu dusundugunuz kisimlari pek tabi bir TypeScript, bit Flow ile tamamlayip isinizi yapmaya devam edebilirsiniz.

Bir cok seyin over-engineered oldugu, left pad gibi olaylarin gereksizligi ve ES3-4-5 syntax'lerinin yetersizligi dogru, bilinen seyler ama ES6 ve 7 ve gelecek versiyonlarla birlikte pek guzel bir dil olma yolunca ilerliyor JS. Haliyle hype kid dili demek yanlis olur sanki.

Ha bir de language forecast'e goz atacak olursaniz 2020-2024 arasinda daha da cosacak gibi gorunuyor JS kullanimi ve hype'i. Simdiden alismanizda fayda var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica breaking change denmis de, js'in dil olarak breaking change'i yok. yeni cikan her sey dilin ustune ek olarak geliyor.

framework'lerde breaking change'ler oluyo o ayri konu. bu da ekosistemin ve framework'lerin relatively yeni olmasindan kaynakli.

Emre senin problem de nodejs'i yanlis anlamandan kaynaklanmis. nodejs js'in OS uzerinde calistigi bir runtime sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi functionu eger click harici bir şeyle ya da direk onload modunda cagırıyorsam

mesela var x = document.getElementbyId zımbırtısı çalışmıyor. document tanımlanmadı diyor bu seferde. neyse buyuk dert degıl sıldım uğraşamam daha.

bana bunu bilale anlatır gibi anlatıcak bir dokuman filan var mı? bak hacı node şu, jquery bu, express bu. serverla browserın connectionu bu şekil gibi gibi.

web işiyle uğraşacağımı pek sanmıyorum zaten de, yine de uğraşırsam şundan şundan uzak dur ya da şunla uğraş diyeceğiniz birşeyler var mı? mesela burda bile javascript kötü/iyi muhabbeti var. biraz daha açsanız?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadasim. document dedigin, window dedigin objeler browser'lara ozel objeler. DOM (document object model) icinde olan seyler. Sen server side'da javascript calistirirken, ortada DOM yokken, nasil document ya da window objesine erisebilmeyi bekliyosun?

Kafan super karisik, o konuda hem fikiriz de, eksik bilgi yuzunden yaptigin su atar o kadar gereksizki :)

nodejs = server side calisan javascript.
front-end isi yapacaksan iki secenegin var :

1 - virtual dom kullanmak
2 -front-end'de calisacak kodu front-end'e