Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mining


serjuhan

Öne çıkan mesajlar

Mal said:

Benim merak ettiğim ve araştırmaya üşendiğim şey

Tamam gpu ve cpu işlem gücünü kullanarak para kazanıyosun. Ama bu işlem gücü ne için kullanılıyor esasında. Seti home gibi bir projemi var arkasında yani nereyi kazıyor işlemci. İşlemci gücünün kötü emellere alet edilmesi gibi bir olasılık var mı?


Gpu ve cpu işlem gücünü kullanarak para kazanmıyorsun esasında. Bitcoin üretiyorsun.
Darphane kağıt ve elektrik harcayarak para basar. Ama paranın değeri bu süreçten bağımsızdır.
Bitcoin aynı değil tabii, en başta gittikçe basması zorlaşıyor ama sorundan önce doğru varsaydığın kısım üstünde de düşünmeye değer.
Neden bu kadar enerji harcamak gerekiyor gibi bir soru daha verimli olabilir fikir alışverişi adına.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Mal said:

Neden bu kadar enerji harcamak gerekiyor gibi bir soru daha verimli olabilir fikir alışverişi adına.


Evet neden harcanıyor ve neden boşa harcanıyor

Yani şu anda öyle bir durum yoksa bile ilerde buna dönüşebilir. Atıyorum xcoin firması şu kadar minerımız var bu minerlarla şu kadar işlem hacmimiz var diye firmalara raporunu gönderir. Mesela nasa xcoin le anlaşır, analiz edeilmesi çok uzun sürecek verilerini para karşılığı xcoin minerlarına analiz ettirir gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baktım biraz ethereuma btc paraysa eth petrol gibi tanımlama var.

1 senede 10 dolardan 450 dolara fırlamış. O zaman almayanlar keşke alsaydık kaçırdık fırsatı diyor. Böyle durumlarda arkasından hep ikinci üçüncü pişmanlık gelir. Almadığıma pişmanken alsaydım keşke diye pişman olunur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diğer topakta da yazdım;

şöyle bir küp kasa var boşta. BOŞTA yani. kullanılmıyor bile...

ekran kartı çöp (gtx560ti galiba 6 yıllık kart)
i7 işlemci 7700 mü ne son nesillerden işte
16gb ddr
sıvı soğutmalı bir pc var.

şimdi bununla eth. / bitcoin veya herhangi x bir kripto para madenciliği olur mu? gpu vasıfsız baya ama söyle 200-250 dolar civarı bir gpu koysam içine getirisi ne olur. 7/24 çalışabilir yani indirimli elektrik avantajım var fabrikada duracak kasa.

getirisi ne olur? yani mine edileni baya tutarım. bir nevi yastık altı durumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
[video]https://www.youtube.com/watch?v=o3b1uOEr2z8?feature=oembed" width="459">


bir arkadaşımın oglu şu sistemi kurdu. 2 ayda sistem kendini amorti ediyor şu anki duruma göre. Resmen çılgınlık bu. 2000h/s kazıyor bir vega64 volta (titan v) bunun 3 misli hızda daha az elektirik harcıyarak kazıyor. millet arabasını satıp bu voltalardan alıcak kesin. Herhalde oyuncular cok uzun bir sure bu voltaları göremiyecek. Sanırım 20 günde kendini amorti edicek bir volta. (monero kazılıyor)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vega 64, Titan V'den hızlı kazmıyor mu XMR'ı blockchain driver'ıyla, öyle bir haber vardı geçen.

Titan V 3000$, mainstream çıkacak voltalar ondan daha düşük compute performansına sahip olur, daha yavaş kazar.

Ha Vega64 çok anlamlı şu an XMR için, orası öyle, 3-6 ayda kendini amorti eder de bulamıyorsun tabi satın alacak yer, minerlar kapmasa AMD fanboyları kapıyor vs.

Gene Vega64 kendi PC'nize almak için de anlamlı DX11'de 1080, Vulkan'da 1080Ti performansı veriyor, oyun oynamadığınız zamanda da arka planda XMR mining'e bırakırsınız.

Custom board bulsam alıcam ben de bulamadım. Blower falan bayar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ETH için NVidia kartlar zaten daha iyi de Titan V dediğin şeyin fiyatı Vega64'ün 4-5 katı, XMR'da daha kötü performans falan veriyor sdfsd

İlgili haber: Wccftech

Vega 64'ün güzel yanı AMD'nin blockchain driver'ı çıkarmış olması birkaç gün önce, aktif olarak optimizasyon yapacağa benziyorlar. ROI olarak Vega56/64 + XMR şu an herhangi bir ekran kartı için en üst seviyede miningde sanırım.

Whattomine Calculator

Hani elektrik fiyatı oynar da 100 gün ROI veriyor calculator, Vega64 MSRP 500-600$, ben 700$ girdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asiclerin sorunu çok. modası geçiyor kazdıkları alagoritma yok oluyor. yeni model çıkıyor zorluk cok artıyor gürültü, ısınma artı bozuluyor tamiri cok zor garanti yok. Ülkeye sokmak zor. 2 ay sonrasına gün veriyorlar. Kazıklanma, bozuk mal alma olayı riski çok yüksek. Gpu kral. Aksini iddia ediyorsanız beni bilgilendirin. Senelerdir kazıyorum. Ama tabii ki çok yanlış veya yetersiz bilebilirim. Beni düzeltin. Banada yardımı olur. Çok ciddi bir yatırım düşünüyorum.
Nicehash bu arada ödemelerini coin base üzerinden yapacak ki ülkemizde desteklenmiyor. Bu çok kötü. Bu ara solaris ve zero kazıyorum. Zclassic nedense coin yükseldigi halde getirisi o kadar düştü. Pooldan mı zorluktan mı anlamadım. Konuştugum kişiler ise aksini idda ediyor. Bu ara en iyi yakaladığım getiri zero idi 1080 ti ile kart başı 25 dolara kadar kazıyorum. Fakat ubuntu istiyor ve be tam hakimi değilim. Windows 10 da ise 20 dakikada kapanıyor. Solaris fena değil. Ama nicehash o kadar iyiki. Başka hic bir şeye ihtiyaç yok gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...