Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ginaly'nin Sigara Bırakma Günlüğü


ginaly

Öne çıkan mesajlar

kalp atışlarıma karşı bir takıntım var yani biraz sporda nabzım yükselse falan hemen durup soluklanıyorum çok fazla artmasın diye aslında halbuki sporun olayı nabzı yükseltmek gibi ama 150den sonrası bende acayip gerginliğe sebep oluyor hemen geri düşürmek istiyorum.

sigarayı da bu mantıkla kalbime zarar verir nabzım arttığında kalbim yeterli kalmaz ölür giderim diye bıraktım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
pulkas, 11.01.2023 09:50 tarihinde dedi ki:

1 sene 9 ay olmus. Biraktigimin 2. ayinda evde buyuk bardakla cam/metal pipet kullanarak su icmeye basladim. Canim sigara icmek istedikce su iciyordum. ilk baslarda hayattan mahrum birakircasina nikotin krizleri geliyordu. 20 sene boyunca neredeyse sigara icmedigim 1 gun bile olmadi. Ogrenilmis caresizlik olmasin diye sigarayi birakmayi hic denemedim. Birakmak istedigimde daha once denemistim bunu demek istemiyordum. Hasta oldugumda iyilesme surelerim uzamaya basladi. Surekli cigerlerimden nikotin/tar kokusu ve tadi gelmeye baslamisti. Gunde 1.5/2 paket iciyordum. Birgun artik bu kadar yeter dedikten sonra birakma karari aldim. 

Sigarayi birakirken elektronik sigaraya baslamayi dusundum baslarda. Fakat orada da metal aerosolu cigerine cekiyorsun. Kanserin temel sebebi bildigim kadariyla kontrolsuz hucre bolunmesi. Cigerinde nano boyutlarda metal zerreleriyle surekli acilan ve kapanan ultra kucuk yaralarin boyle bir seye sebep olmasindan korktugum icin hic elektronik sigara kullanmadim. Belki bunun minimize etmenin bir yolu olabilir. Atomizeri elle saracaksin ve atomizerde kullanilan metalin sicaklik dayanim karakterini bileceksin. Hangi sicaklikta hangi kalinliktaki metal tel hangi davranislari sergiliyor ne derece parcalaniyor yada parcalanip aerosol olmadan once ne kadar dayaniyor ve en onemlisi bu oluncaya kadar maruz kalacagi ani isinma ve sogumalara kac kere dayaniyor ... Her seferinde ayni metali bulma sansin var mi? Buldugun metalin ayni kompozisyonda oldugundan emin olma sansin var mi? Ote yandan kullanilan hazir likitlerin icinde ne oldugunu hic bir zaman bilmiyorsun. Kendin evde likit yapmaya kalksan malzemeleri karistirmasindan demlemesine uzun ve sikici bir is. Bunu ne kadar surdurebilirsin? ... Hepsinin otesinden en temel problem metal aerosol bir seyi cigerine cekiyor olmak. Burada kontrol ederek iyilestirebilecegin hic bir paratmetre yok cunku o incelikte sicakliga maruz kalarak calisan metal telin davranisini kontrol etmek ve oradaki parametrelerde surekliligi saglamak bence mumkun gorunmuyor. `Telin kalinligini arttirip amperle voltajla oynayip ...` bunlarla ugrasip kaybedecegin zamana ve alacagin riske nazaran birakip bir sure nikotin kriziyle ugrasmak daha mantikli.  

2 yil 9 ay 13 gun olmus.

(birakmaya karar verdigim gun kullanmaya basladigim uygulamayi hala telefondan silmedigim icin gunune kadar yazabiliyorum bu arada. Yoksa bana gore sigaraya birakali eonlardan eonlar oldu.)

 

Birilerine ilham olsun diye yaziyorum. Sigarayi birakmak mukemmel bir sey. Bunu kendiniz icin yapin. 

pulkas tarafından düzenlendi
eksik parantez
  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende yazayım madem. 12 sene olmuş bırakalı. Alen Karr ın kitabını ( Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu ) okuduktan sonra günde üç paketten, bir günde karar verip, bir günde bıraktım.

Canım sigara çektikçe 2 ay nikotin sakızı çiğnedim, sonra onu da bıraktım. Hiç canım çekmiyor. İyi ki bırakmışım. Bırakılabiliyor. Boşvermeyin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

Bırakalı yaklaşık 7 yıl oldu. Sigarayı bırakma motivasyonunun önemi büyük, ancak benim önerim, sigara ile birlikte alışkanlık haline gelmiş diğer aktiviteleri de bırakmaya odaklanmak. Örneğin, konunun başında bahsedildiği gibi, her sabah çay simit ritüelini sürdürüyorsan, öncelikle bu alışkanlığı bırakmanı tavsiye ederim. Bunun yerine alternatif bir kahvaltı seçeneğine yönelebilirsin. Gerçekten de bu tür değişiklikler, sigarayı bırakma sürecini önemli ölçüde kolaylaştırabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...