Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ginaly'nin Sigara Bırakma Günlüğü


ginaly

Öne çıkan mesajlar

cambazct said:

Ben de ayın 8'inde bıraktım bir şey de kullanmadım, öyle lök diye bıraktım, düşündüğüm kadar da zorlanmadım. Ölürüm, geberirim, milleti keserim sinirden sanıyordum ama yok, olmadı hiç biri, çok iyi oldu çok da iyi güzel oldu, hiç canım istemiyor artık.


Bravo ben de aynen böyle bıraktıydım baya son sigaramı yakıp vedalaştım ve 7 sene olmuş öhea
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...

10 sene oldu bırakalı, günde 3 paketten, bir anda sıfıra indirdim. 2 ay canım her sigara çektiğinde nikotin sakızı (Nikorette) çiğnedim. Ondan sonra bitti.

Ama bırakmak içi gaza gelmiştim. Birde ne kadar garip gelse de Allen Carr ın kitabını (Sigarayı bırakmanın kolay yolu) okuyunca, bırakmak daha kolay oldu. O gün bügündür içmiyorum, aramadım bile. 

14 yaşında sigara içmeye başlamışım. 37 yaşında bıraktım.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Sigarayı bırakmak zor falan demişlerdi. bıraktım hiç zor değilmiş . Laorx gibi iradesi zayıf adamlar da etkisi çok büyük oluyor muhtemelen . Günde 2 paket içiyordum. İlk defa bırakayım artık 12km koşamıyorum dedim. bıraktım gitti. 72 saati geçtim şuanda böyle ilk 2 gün zor falan yazmışlarda hiç anlamadım zor mu kolay mı yani çok hızlı geçti. Aklına geliyor da hani öyle içimde kopan bir mücadele de yok. Paket duruyor kenarda elimi sürmedim daha. 1 hafta geçince paketi de atacağım. Başucumda dursun ki her an yakabilecek durumda olup da içmeyeyim

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2. günün sabahında işe giderken bakkala uğrayıp abi camel soft verir misin deyip aa pardon ben sigarayı bırakmıştım deyip geri çıkmıştım sdsfds bunun dışında ilk birkaç gün zorlanmamıştım ama sonra fenaydı 2. 3. aya kadar. o yüzden öyle büyük laflar etmesen fena olmaz tükürdüğünü yalama sonra sdsfd

nisan 2012'de bırakmışım vay be, hoş mesela şu anda captain black var elimde yılda 1 kere falan böyle birşey alıp lan ne boktan şeymiş deyip devam ediyorum yoluma 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de 11 ay 25 gün olmuş. Bayram sonuna doğru 1. yılı dolduruyorum. Alkol almaya çıktığımda neredeyse 1 pakete varan bir tüketimim varken, bir sabah kalkıp yeter lan dememle başlayan bir süreç oldu. Bir fırt bile içmedim, ki bu süreçte baya sarhoş akşamlarım oldu ona rağmen ?  Spor zaten yapıyordum, iyice düzene de oturttum. Alkol de azaldı eskiye göre epey. İyi oldu iyi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk sokağa çıkma yasağı geldiğinde cuma 150 kişiyle bakkalda sigara sırasında "ulan ciğerlere saldıran virüs yüzünden global pandemi var, o yüzden sokağa çıkma yasağı geliyor ve sigara için kuyruktayım" diye bir aydınlanma yaşayıp bırakmıştım.

sigarayla ilişkilendirdiğim noktalarda ilk defa sigara içmeyince zorlanmıştım, mesela işte sigaraya çıktığımız arkadaşla çıkmamaya başlayınca bir zorlandım. işte alkollü ortamda içmeyince zorlandım vs.

sigaralı yaptığım her şeyi birkaç kez sigarasız yapınca alışıyor insan.

yalnız lanet bir şeymiş hakikaten. hala canım çekmese de, arada aklına geliyor insanın. düşünüyor yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de nisan da ramazan orucu vesilesiyle bırakmaya niyet ettim, çok şükür hiç bozmadım 3 aydır tüm ısrarlara, yemek sonrası ve kahve eşliğinde hiç içmedim. hala türk kahvesi ile beraber canım çeksede büyük ölçüde kafada bitirdim gibi. fakat kötü yansıması kilo aldım. aslında kendime bahane ediyorum, tıkınıyorum sürekli, abur cubur vs. 75 ten 87 ye çıktım ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ocak 2020'de bıraktım. bıraksam iyi olur diyordum, hem keseye hem sağlığa zararlı. 

şu kitabı okudum, bıraktım. sakız vs nikotin ağzı meşgul edecek hiç bişey kullanmadım. ha ama dikkatinizi çekiyorum zaten bırakmak eğilimdeydim. yani mucize bi kitap değil, sende zaten o niyet varsa kitap çok yardımcı oluyor. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 sene oldu bırakalı. 20 seneye yakın içmiştim. Bu 4 sene boyunca bir fırt bile içmedim çünkü bir kere içersem tekrar her şey geriye döner. İnsanın hayatında her an patlamaya hazır bir bomba gibi lanet şey. 3 sene boyunca hep bir şey eksikmiş gibi hissettim. Hani bir şey yapman lazım ama yapmamışsın hissiyatı. Ama son 1 senedir artık tamamen kafamdan silindi gibi. Ama ortamda sigara içen varsa yakın oturuyorum ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

1 sene 9 ay olmus. Biraktigimin 2. ayinda evde buyuk bardakla cam/metal pipet kullanarak su icmeye basladim. Canim sigara icmek istedikce su iciyordum. ilk baslarda hayattan mahrum birakircasina nikotin krizleri geliyordu. 20 sene boyunca neredeyse sigara icmedigim 1 gun bile olmadi. Ogrenilmis caresizlik olmasin diye sigarayi birakmayi hic denemedim. Birakmak istedigimde daha once denemistim bunu demek istemiyordum. Hasta oldugumda iyilesme surelerim uzamaya basladi. Surekli cigerlerimden nikotin/tar kokusu ve tadi gelmeye baslamisti. Gunde 1.5/2 paket iciyordum. Birgun artik bu kadar yeter dedikten sonra birakma karari aldim. 

Sigarayi birakirken elektronik sigaraya baslamayi dusundum baslarda. Fakat orada da metal aerosolu cigerine cekiyorsun. Kanserin temel sebebi bildigim kadariyla kontrolsuz hucre bolunmesi. Cigerinde nano boyutlarda metal zerreleriyle surekli acilan ve kapanan ultra kucuk yaralarin boyle bir seye sebep olmasindan korktugum icin hic elektronik sigara kullanmadim. Belki bunun minimize etmenin bir yolu olabilir. Atomizeri elle saracaksin ve atomizerde kullanilan metalin sicaklik dayanim karakterini bileceksin. Hangi sicaklikta hangi kalinliktaki metal tel hangi davranislari sergiliyor ne derece parcalaniyor yada parcalanip aerosol olmadan once ne kadar dayaniyor ve en onemlisi bu oluncaya kadar maruz kalacagi ani isinma ve sogumalara kac kere dayaniyor ... Her seferinde ayni metali bulma sansin var mi? Buldugun metalin ayni kompozisyonda oldugundan emin olma sansin var mi? Ote yandan kullanilan hazir likitlerin icinde ne oldugunu hic bir zaman bilmiyorsun. Kendin evde likit yapmaya kalksan malzemeleri karistirmasindan demlemesine uzun ve sikici bir is. Bunu ne kadar surdurebilirsin? ... Hepsinin otesinden en temel problem metal aerosol bir seyi cigerine cekiyor olmak. Burada kontrol ederek iyilestirebilecegin hic bir paratmetre yok cunku o incelikte sicakliga maruz kalarak calisan metal telin davranisini kontrol etmek ve oradaki parametrelerde surekliligi saglamak bence mumkun gorunmuyor. `Telin kalinligini arttirip amperle voltajla oynayip ...` bunlarla ugrasip kaybedecegin zamana ve alacagin riske nazaran birakip bir sure nikotin kriziyle ugrasmak daha mantikli.  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Shadow dedi ki:

ulan elinden bile çıkmıyor kokusu

elini birak sokakta yururken onundeki adam bir nefes uflesin ve 2-3 metreden yakinda ol aksam geldiginde les gibi kokuyorsun.

bilim adamlarina desen ki dunyanin en igrenc kokan ve en bulasici gitmeyen kokusunu ureten bir alet yapin, bunun kadar lanet bisey uretemezler 2-3 milyar dolara

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

allen carr'in kitabi gayet yararli. birakmak istegi icinde varsa kitabi okuyup birakiyosun sakiz falan da cigmeniyosun, hicbir destek yok. ben boyle biraktim 2020 ocakta.

edit: yukarda zaten yazmisim fsfds.

Seru tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...