Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ginaly'nin Sigara Bırakma Günlüğü


ginaly

Öne çıkan mesajlar

7-8 yıl güzel sigara içtim, geçtiğimiz sene eylülde bırakırken e-cig alayım bari dedim onu da 2 ay içtim ve artık ciğerlerime temiz havadan başka birşey çekmem diyip hiçbirşey kullanmadan hepsini bıraktım , 1 yılı geçti sigara ve e-cig. içtiğim her güne lanet ediyorum.

Bırakmak dediğin şey o alışkanlığı kafada bitirmek zaten başka birşey değil.
Bu arada bildiğim kadarıyla e-cig.'in uzun vadeli etkilerinin ne olduğu ile ilgili bir veri yok , onun için o da çok masum mu emin değilim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Uplayayim lan.
Normal sekilde birakmayi basaramamistim,
Elektronikten de bir sure sonra sigaraya dönmüstüm.

Ve sonunda champix deneyeyim dedim.
1 ocaktan beri sigara icmiyorum.
Mevzu champixteymis.
Ilk paket ilac bitmek uzere, devam paketini de aldim.
Tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

Uplayayim lan.
Normal sekilde birakmayi basaramamistim,
Elektronikten de bir sure sonra sigaraya dönmüstüm.

Ve sonunda champix deneyeyim dedim.
1 ocaktan beri sigara icmiyorum.
Mevzu champixteymis.
Ilk paket ilac bitmek uzere, devam paketini de aldim.
Tavsiye ederim.


ee hayatın boyunca champix mi içiyon bu durumda noluyo?

bi de benim champixle bırakan arkadaşım vardı 2 tane, başladılar geri, gayet pöfür pöfür içiyorlar :D

inşallah bırakırsın bu arada. sigara kadar akla, mantığa ters bişe yok dünyada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hahahaha adamcağız biraz da kendini motive etmek için yazmış ama mevzubahis cinali olunca baltasını meşalesini kapan gelmiş.

ben de ekleyeyim.

hayatının ilk diyetinde ilk haftanın 3-5 ödem kilosunu verince "oha bu iş sandığımdan kolaymış, azim kazanacak" diyenler gibisin. ama o iş o kadar kolay değil...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Azıma sctınız lan.

Ya aslinda soyle, benim sikintim direkt olarak nikotin bagimliligiydi.
Psikolojik olarak zaten birakmak benim icin daha kolay olan kisimdi hep, nikotin yokluguna dayanamiyordum.
Ilac bana bunu sagladigi icin su an cok eminim biraktigimdan.

Ha ama ileride baslar miyim, elbette olasilik dahilinde. Ama baslarsam da ihtiyactan degil keyfine baslarim.
Kontrol bende yani bi nevi.
Sokayim sizin yaptiginizi yorumlara.
Destekleyin hibineler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

champix ile birkaç ay bırakan 2 arkadaşım oldu işte ama sonra başladılar. yani bu olay champix içtim beni arındırdı diil. senin "içmicem" şeklindeki mantaliteni devam ettirmen gerekiyor. yoksa yine başlayabiliyorsun.

champix'i sonra azaltarak mı bırakıyorsun peki nası oluyo?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cambazct said:

Ben de ayın 8'inde bıraktım bir şey de kullanmadım, öyle lök diye bıraktım, düşündüğüm kadar da zorlanmadım. Ölürüm, geberirim, milleti keserim sinirden sanıyordum ama yok, olmadı hiç biri, çok iyi oldu çok da iyi güzel oldu, hiç canım istemiyor artık.


Aslında bu çok doğru, ben de böyle bıraktım 1.5 sene. Sonra tek tük içtim ve tekrar başlamadım. Kafanızda büyütmeyin böyle ince hesaplar yapacak kadar. Nikotin bağımlılığı gerçekten öyle abartı bir bağımlılık değil. Sigaranın kafadaki imajı ve ona göre şekillenen düşünceler daha tehlikeli nikotinden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hep abuk sabuk postlar atan biri olarak bir abuk sabuk post daha atıyorum hazır olun.

sigara özelinde:

id=nikotin tatmini, superego=toplumsal sigara normu, ego=kişinin sigara hakkındaki düşüncesi

abstract: sigara içenlerin egoları yetersizdir, çevresel etmenlerden kişinin egosunun baş edemediği bir süperego oluşmuştur. kişi dolayısıyla bireysel olarak kendini arka plana atmak durumunda kalır.

main: kişi çevresinde reasoning açısından sığ örneklere maruz kaldığı için, etkileşimde bulunduğu insanlar tarafından sigara içme eylemini birtakım yanlış kavramlara bağlar.

sigara içmek rahatlatıcıdır, sigara içmek zevklidir, sigara sosyalleştirir, sigara içen karizmatik bulunur, herkes sigara içemez, sigara içen insan hayata bir tavır almıştır, yalnızca ölümden korkmayanlar sigara içer, entelektüel insanlar çoğunlukla zihinlerini sigara tüketerek sakinleştirir ve derinleştirirler, zenginler puro içebilir sigara fakirlerin işidir, puro görgüsüzlüktür tütün sararak gösterişten kaçınıldığı gösterilmelidir, sigara içen bağımlı değil iradelidir tercihini içmekten yana kullanır irade onun için önemsizdir gerektiğinde iradeyi şüphesiz gösterecektir.

bu kavramlar, sigara içmenin toplumda ve kişi çevresinde karşılığıdır. çevreden çevreye değişir. kişinin egosu sigara içmenin kendi çevresindeki karşılığı sonucu oluşur ve topumdaki sigara kavramını suprese edemez.

bunun sonucunda kişi superegonun ezdiği bir ego sahibi olur. superego o kadar geçmişten gelerek egosunu ezmiştir ki ego kişiyi hiçe sayar ve süperegonun doğruları üstüne bahaneler üretir. bu kişinin düşünemediği bir kabullenmedir. senin nikotine ihityacın var. nikotine bağımlı oldun. bu artık senin ihtiyacın. hayvansal olarak su içmek gibi, içmezsen huzursuz olacaksın, sinirli olacaksın.

ego herhangi bir regülasyon ile karşılaşana kadar ezilir. ne zaman toplum kavramlarını sarsacak seviyede biri, ki bu doktor olur yasa olur fiyatlandırma olur, devreye girer; kişinin egosunu oluşturduğu reasoning tekrar çarpışmaya başlar. "olm bırakmalıyız artık sene 2019 oldu" "sigaraya bayağı servet ödüyoruz lan aslında" "bu gibi havada bu zıkkımı içiyoruz akıl alacak iş değil" "çoluk çocuğu göremeden gidersin diyince doktor mecburen bıraktık valla" gibi.

- yukarılardan gelen darbe ile kullanmaktan vazgeçen kişi için sigara içmek nötrdür. background kötü ise regülasyon kalktığı anda tekrar kullanmaya başlar.
- maruz kalınan background kötü değil ise süperego dengelenir ve yorumsuz şekilde regülasyon kalktığında statüko korunur.
- eğer başlangıçta ego kendiliğinden çevresel etmenler ile çarpışıp nötrlük seviyesini geçmişse, reasoning etkilenmemişse zaten hiç başlamaz.
- eğer başlangıçta ego kendiliğinden çevresel etmenler sebebiyle çok güçlenmişse sigara içe eylemine savaş açılır. içenler hor görülür.

iş burada sizin ne kapasitede bir insan olduğunuzla alakalıdır. çapaya nasıl bakacağınız nereye vuracağınız size kalmış, lakin bilin ki nikotin ve bağımlık işin içinde dahil değil. bunu aşırı düzensiz sigara içen/içmeyen biri olarak söylüyorum.

summary: yukarıda açıkladığım üzere aslında sigara içenler mahalle baskısı altında kaldığını anlayamayan çomarlardır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...