Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Multicooker / Slowcooker Olayı


boztu

Öne çıkan mesajlar


Mal said:

samaella said:

Mal said:

Şimdi yeni mercimekli bulgur pilavı yaptım. Kettleda su kaynat tencereye koy suyu, bulguru ekle fokurdat 1 dakika, kapağını kapa 15 dakka kaynasın, 15 dakika dolunca altını kapat, başka bi tencereye mercimek koy, kettldaki sudan koy üstüne, pilav dinlenirken mercimek haşlansın 15 dakika. Mercimek haşlanırken tavaya yağ koy. Yağ kızarken soğanı küp doğra. Tavaya at. Pembeleşene kadar biberleri doğra. Biberleri tavaya at. Biberler pişerken domatesi küp doğra. Domatesi tavaya at. Baharatı tuzu ekle 2-3 dakka pişsin. Bulguru mercimeği tavadakileri birleştir karıştır.

Yazarken yoruldum. 35-40 dakika sürüyor ama paso uğraşıyosun. Tava kısmını geçtim bu aletle zahmetsizce bulguru pilavı yapma ve mercimeği haşlama (ayrı ayrı yada beraber) ne kadar zaman alıyor normalden kısa ve zahmetsiz mi?


senin yöntem biraz uzunmuş. 1 bardak bulgura 1/4 mercimek kullanarak dün yaptım. Mercimekleri cezvede 5 dakika kadar kaynattım sadece dışı yumuşasın diye, bulgura bir şey yapmana gerek yok sadece süzmen yeterli.

Bundan sonrası tek tencere zaten. Yağ erit soğan biber öldür domates ekle. Bulgur ve mercimeği de koyup kavur 2-3 bardak sıcak su ekle gg.


Nasıl bulgura bişey yapmana gerek yok 15 dakka pişirip 15 dakka dinlendirmeden mi yiyceksin.



demek istediğim iki ayrı tencerede yapmana gerek yok. Mercimekleri hafif yumuşat sonra ıslatılmış bulgurla aynı tencereye koyup normal bir şekilde pilavını yap. Sen ikisini de ayrı tencerelerde haşlayıp, diğer tencerede de biber vs yapıyorsun ama normalde tek tencerede yapılabiliyor hepsi.

tereyağ soğan biber vs ne yapıyorsan pilav tenceresinde yap, ıslattığın bulguru ve hafif kaynamış mercimeği üzerine ekleyip kavur, sonra sıcak su ekle, çektir/dinlendir. Tek tencere ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...