Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

y.dışında turizm yükseği yapayım diyorum


yav

Öne çıkan mesajlar

yok be abi senlik bişey yok çok fazla, bence. oku sen karar ver tabi direkt kopyalıyorum


------------------------


abi uykum var uzun uzun yazmak istiyorum da hani cümleleri toparlayamayabilirim.

abi öncelikle şunu söyleyeyim. özel değiliz. sen de değilsin. yani şu yukarıda anlattıkların, ulan ne hayatım oldu bea dedirtiyodur sana ama. artısıyla eksisiyle, şuradaki en az %50'nin hayatı buna benzer şeyler yani; sınavlar, haksızlıklar vs vs. hani ilişkiler vs farklı olan noktalar vardır ama içerik farklıdır yani, benzer duyguları benzer çöküntüleri yaşamıştır, bir alanda olmasa başka alanda. hani bunu bir önkabul olarak almazsak buradan çıkamazsın abi.

ikinci olarak da bu özel olmama olayı üzerinden şunu sorayım. akademiyi gerçekten istiyor musun? hani ben de yıllar önce böyle aman akademisyen olayım vs diyerek atıldım bir yüksek lisansa. kendimi de gayet iyi bir üniversiteye kabul ettirdim. 3.75 ortalamayla bitirdim ama tez konusunda o kadar saçma sıktılar ki beni, eytere bea dedirttiler ve açıkçası zaten teze gelesiye kadar soğuttular beni akademiden. seni de yanlış hatırlamıyorsam geçmiş dönemde yazdıklarından hani mutlu olmayabilirsin akademide. seni yurt dışına kapağı attırabilir evet, dünyanın birçok ülkesinde çalışabilirsin evet. ama bu kadar yani, para getirisi. ötesinde akademiden de beklediğini bulamayabilir ve akademide de baya baya boğulabilirsin. bunu hem aklının köşesinde tut diye söylüyorum hem de buyrun yav bey doçentliğiniz hemen yarın gelin başlayın demeyecekler. önünde min 7-8 senelik zorlu bir süreç olacak. hem dersler zorlayacak, hem belirli bir süre en azından çalışamayacaksın falan filan yine öğrenci geçimi olacak, üstüne üstlük yurt dışında olacaksın. ve tüm bunlar bittiğinde yolun yarısını, 35'i muhtemelen geçmiş olacaksın yaşın kaçtı bilmiyorum (sincap smiling smiley ) .

tüm bunlar kafanda soru işareti oluşturuyorsa, hani bir seçenek olarak da direkt avrupa'da bir iş arama sürecini düşünebilirsin. evet belki 1 seneni alır (belki çok daha kısa sürer bilemiyorum) ama yani düzenli bir hayata başlarsın orada, daha büyük bir belirsizliğin içine girmektense. expat çevrenin olabileceği bir iş araman senin için faydalı olabilir zira, belli yaştan sonra okul falan olmayınca arkadaş edinmesi zor oluyor, iş arkadaşların da senin gibi expat'lar olursa tadından yenmez mesela. yani bilmiyorum çok büyük vasıflar gerektirmeyen işleri insanlar genelde hor görüyor, ben bunu mu yapıcam lan diyor da, ben bu hor görmeyi pek anlamıyorum. avrupa'da yaşıyorsun ennihayetinde ve de pompacılık falan yapmıyorsun yani yine bir dilini kullanabileceğin vs. fırsatlar var. bu da yine başta bahsettiğimiz özel olma noktasına geliyor sanırım. yurt dışına gideceksem mutlaka yüksek lisans olmalı, hoca olmalıyım, dekan olmalıyım. yok be abi, almanın köylüsü bizim dekandan daha güzel bir ortamda yaşıyor, ya da yaşar isterse.

bir de durumla ilgili benim çok sevdiğim, belki moral bozabilecek bir film sahnesi koyayım, moral bozarsa affola.

https://www.youtube.com/watch?v=DKUQS_aJGd8
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi biraz şu da var, sanırım insan 27 yaşına kadar geçmiş muhasebesini hiç yapmıyor. ben de 27'yim, bu yıl hiç olmadığı kadar vaktimi "lan şöyle olsa böyle olurdu, niye böyle yaptım, kaçan fırsatlar, x y z olabilirdim" falan gibi şeyleri düşünerek geçiriyorum. tek farkım iyi kötü bi yol seçip orada ilerlemeye çalışıyor olmam. bence geç değil yani, ama bi yol seçip oradan yürümek lazım artık vakit geçiyorç
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sektörden biri olarak diyebilirim ki; turizm yükseğine hiç gerek yok.
İktisat ve turizm olarak iki ayrı dal mezunuyum. Kempinski, Four seasons, Raffles, Fairmont gibi şampiyonlar ligindeki otellerde bile alalade insanlar çalışıyor. Yani amaç bu ise kasmaya gerek yok.

Ancak yurtdışında kolay iş bulabilmekse tavsiye ederim tabiki. Hiçbir şey içinde geç olmamalı ya. 31 yaşındayım yüksek yapıcam edicem derken ne ara bu yaşa geldim anlamadım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vazgeçtim galiba sdf
geçen hafta ufak bi motivasyon kırılması yaşayıp (realde ufak gibi ama beni çok bozuyo öyle şeyler) kendimi 7 günlük güzel kafada yaşama moduna aldım. o esnada bir ara da 5-6 yıl önce arada bi düşündüğüm fantezi tekrar geldi aklıma
dedim....yazacaktım vazgeçtim de kendi işimi kurmakla ilgili bi fantezi diyip geçiyorum.
NEYSE,
cv'mi düzenleyip random başvuru spamlicam galiba şimdi. spektrum çok geniş nerdeyse ne iş olsa yaparım kafası yine o yüzden bi türlü yapamadım zaten bu başvuru spamleme olayını aylardır.

en temizi tatlı bir iş(!?!) bulup minimum 1 yıl takılıp kafayı düzeltip sonra tekrar yoluma bakmak gibi duruyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...