Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İrlanda'ya taşınmak


Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Cork, Irlanda'nin Izmir'i gibi. cografi olarak degil tabii de, biz Cork'ta simite gevrek deriz gibi misal. kendilerini hep Dublin'le yaristirirlar

onun disinda guzel sirin bi sehir. Apple basta olmak uzere baya bi multinational sirket var dolayisiyla expat nufusunun yerli nufusa orani yuksek olmasi lazim. UK ve Avrupa'ya flight connectionlar da iyidir.

yerli Cork aksani baya agirdir, alisman uzun surebilir. unlu Cork'lular arasinda Roy Keane ve Graham Norton olmasi lazim.

ev bulma, expat ortamlarini falan orda yasayanlar yazsin. benim disardan gozlemlerim bu kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • Konu başlığı Cthulhu tarafından İrlanda'ya taşınmak olarak değiştirildi
  • 1 yıl sonra ...

Girilir de buyuk challenge. Ydisina tasindiktan sonra ilk 2 yil fln baya challenge. Ilk sene baya zorlu zaten. Aileyle gidenlerin durum farkli olabilir ama sosyal hayati fln oturtana kadar 1 sene rahat kaybettim diyebilirim. He degdi mi, dibine kadar degdi ama 27 yasimdayken fln giristim buna. 36 yastan sonra bir iki seneni yalniz ve uyum saglamaya calisarak gecirebilirim diyosan why not. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 33 yaşımda evli ve 2 yaşında bebekle taşındım Hollandaya 6 ay oldu. Aile olarak gelmek sosyal açıdan her ne kadar rahat ettirse de, kararları özellikle çocuk çerçevesinde veriyor olmak baya zorluyor. Avrupa güzel mi güzel, ama TR'de pandemi sebebiyle Kaş'a taşınmıştım dövizle kazanıyordum, buraya gelince biraz yaşam standartlarımız düştü ama o düşük yaşam standartları TR'de orta-yüksek yaşam standardına denk geliyor olabilir. 

Ekonomik anlamda bence TR'de refah içinde olan bir insanın ekonomik sebeplerle yurtdışına taşınması anlamsız. Evet enflasyon, araba fiyatları vs. ama TR'de daha refah içinde yaşıyordum diyebilirim evim vardı arabam vardı tekne falan almayı düşünüyordum biraz da teknede yaşam süreyim diye. Burda maaşımın yarısı kiraya gidiyo, geri kalanı market, sigorta, elektrik, gaz falan derken 100-200 euro kalıyosa kalıyo. 

Avrupanın her yerini bilemem ama Hollanda ve TR özelinde karşılaştırırsam benim gördüğüm en büyük fark ışıklarda dururken magandanın teki camlarınızı kırıp sizi dövmeye başlaması veya bu minvaldeki olaylar gibi geliyor.

monoscope tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...