Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hamburgerleri sevemiyorum


Black-ice

Öne çıkan mesajlar

Black-ice said:

Akhlaur said:

Abi ekmeği ve peyniri güzelde eti kötü onların ya. Eti de güzel olsa zaten quarter baya iyi bence de.

Yani güzel dediğim tadı güzel. Yoksa tabi ki abi ıyy gerçek cheddar gerçek ekmek o değil ııyy.


abi açıkçası etine kötü diyemem ben ya. belki yanındaki ürünlerle beraber güzelleşiyor olabilir gayet iyi bence.

ha bazen kötü olabiliyor. mcdonaldsın zaten kötü yanı bu yani. her zaman aynı kalitede olmayabiliyor o quarter. ama oldu mu üstüne tanıyamıyorum.


kalite olarak kotu. Turkiyede etlerini nerden aliyorlar bilmiyorum ama Amerikada falan olay olmustu bir ara etlerin cogu islenmis yagdan olusuyor diye. Sanirim ama her ulkedeki mcdonalds kendi yerel kaynaklarindan aliyor. Ama tabi icine msg gibi tat arttiricilari abaniyorlar. sana abansalar o kadar sen de lezzetli olursun. msg iceren ve icermeyen tavuk bulyonlar arasindaki fark bile dag kadar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de en son Pınar'dan alıyordu.

ABD'deki McDonalds'ların etinin tadı gerçekten çok kötü, tatsız tuzsuz etleri var, resmen çiğnerken boşluk çiğniyor hissi yaratıyor. Et tadı konusunda Türkiye'nin çok gerisindeler.

Ama genel olarak ABD'de kıyma et yapmayı beceremiyor adamlar, onun da büyük etkisi var tabii.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kıyma et yapmayı beceremiyor olsalar en dandik yol üstündeki coffee shop'ta bile yediğin hamburger lezzetli olmazdı lan :D

mcdonalds'ın da tabii ki eti plastik gibi bişi ya. gidip o eti et diye yemeyin yani bi zahmet. fastfood, 1001 tane sosla ve yan ürünle tadı gayet güzel olan, ete benzer bişe yiyosun. bu yani. ayrıca evet pınar'dan alıyor etleri mcdonalds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İzmir için burger adına denediğim bazı yerleri değerlendireyim şöyle ufacık:

Ohannes: İlk açıldığında değişikti güzeldi, ekmeği köftesi falan farklı içinde güzel işte mantar vs. var diye yiyorduk. Giderek bozdu önünü alamadık.

Friends & Burgers : Yine eskiden lezzetli olmasına rağmen giderek kaliteyi düşüren, eh çok ta bir olayı yok dedirtecek cinsten burgerleri var.

Food Club Homemade Burgers: Karşıyaka/Nergiz taraflarında, orta-iyi derecesinde zincir restoranlara alternatif bir şey arayışında lezzetli burgerleri var sayılabilir.

%100 Restoran Kafe falan filan: Mavibahçe'de var istersen. 30-40 lira bandında burgerleri var. İçinde cafcaflı şeyler yok fakat oh burger yedim galiba dedirten bir deneyimdi, kesinlikle tavsiye ederim.

Artı Burger: Bu da demirköprü tarafında yeni açıldı. Dün gidip deneme fırsatı buldum. Ekmeği orta lezzette ama köftesi güzeldi, mantar falan konserve değildi en azından içine koydukları. Malzeme kalitesi iyi civarında, fiyatları da uygun. Denenebilir.

Burger No 7/Food For Love: Bu da demirköprü de, benim bir arkadaşımın yeri. Genel olarak beğeniyorum, ekmeği köfteyi falan kendileri yapıyorlar bir çok şeyi. Reklam amaçlı olmasın, gidip denemeni tavsiye ederim.

Beeves: Ortalama geldi bu da bana, ızgara vs biraz tat vermiş gibi olsa da bilmiyorum bir tırtlık var lezzetinde.

Dükkan Steakhouse & Burger: Lezzetli sayılabilir burgeri ama çok klasik. Gidip et yerim daha iyi, özellikle burger için tercih etmem.

Marmaris Büfe vb. yerler: Çoğun geçiniz kıvamında, en en iyisi pınar gurme köfte kullanıp premium burger kafasında pahalıya iteliyor. Geçiniz.

Sandovinci: Bu da bostanlıda yeni açılmıştı. Birebir Burger No:7 den arak. Ama lezzetsiz çipetpet olmuş. Kapandı mı noldu gerçi bilmiyorum. Tutmadı gibi pek, güzel de değildi zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

kumrunun suyu mu cikti izmirde ne hamburgeri..


Kumrular eski kumru değil artık ya. Leş gibi malzemeyi taş gibi kumruya dayayıp geçiyorlar. Adım başı "Kumrucu X" var ama hakkaten düzgün yapana rast gelmek zor. Ya malzeme kalitesi leş, yada kötü yapıyor net. Çok çok iyisi varsa bilemedim. Ama adı baya ünlü olanların çoğu ufacık getirip atıyor tabakla önüne.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

alla alla bu isler ilk yayginlasmaya basladiginda -kumrucular-yasarlarin pinar ozellikle butun urunleri bizden alacaksiniz diye tesvikliyordu..bir nevi burasi bizim kalemiz manasinda..ha onlarin urunleri bile salamda sosiste bir halta benzemiyor yurtdisinda sarkuteri yedikten sonra ama yine de eh iste..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İzmir'de özellikle Bostanlı her gün butik pizzacı, hamburgerci açıyor. Mesela Pizza Locale açtı bizim elemanlar; füme kaburgalı pizza çıkardı sonra bütün pizzacılar kaburgalı pizzamızı denediniz mi ? diye broşür dağıtmaya başladı. Müthiş bir taklit var. Neyse. Bir sayfa önce baya bir deneyim paylaşmış biri. Ben de o fikirlere katılıyorum ancak Beeves Burger'a ekstra yorumum var; hayatımda daha kötü bir ürün tüketmedim, askeriye hamburgeri bile daha iyi.

Aslında bu işler moda olmadan önce Friends'n Burger vardı senelerdir butik ürün yapan ama onlar da önünü alamadı bozma konusunda. Eve siparişte Burger No:7; mekanda yiyeceksen %100 Rest İzmir'de.

Çok büyük ahkam kesecek kadar 100 yerde hamburger denemedim ama ülke sınırları içerisinde şu ana kadar en güzel burgeri OX Wine&Burger'de yedim Bodrum'da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak islak hamburgerin yerini hic biri tutamaz, gömüleceksin kizilkayalara ver allah ver, ver allah ver :D

ikincisi, almanyada yedigin sey, soslu kiyma. döner ile alakasi yok. almanyanin en iyi döneri ile TR deki ortalama döner etini karsilastirmak mümkün degil.

1970 lerde almanyaya giden döner, fast food akimina kapilarak bayagi ünlü oldu ve simdilerde döneri onlar bulmuslar gibi bir hava yaratiyorlar.

bkz. avrupada bilinen TR yemeklerini, yunan isimi altinda buldugumuz gibi.

tabi birde soyle birsey var, TRde her türlü kalitede döner bulmak mümkün, en lesinden en iyisine. almanyada adamlar resmi olarak dönerin icindeki malzemelerin standartlarini belirlemisler. hep bir standardi koruyorlar ama bizde peyyyyy
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...