Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neyi bozdum?


sadman

Öne çıkan mesajlar

Dün akşam çok eski bir oyunu kurarken başıma ne işler açtım amünyüm. Adım adım herşeyi yazim çünkü ben bişey anlamadım dün ne yaşadığımdan belki siz anlarsınız. Windows 10 kullanıyorum bu arada.

Oyun orjinal kutulu oyun. Cd'sini pas tutmuş cd-rom'a takıp yükledim. Oyun yüklenip bittikten sonra üstüne directx 9 yükletti, ondan sonra da ubisoftun şu fix register şeyi geldi ekrana. Evete tıkladım program çalışmayı durdurdu, task managerdan kapadıttım.
Sonra oyuna bastım cd-keyini falan girim diye, reboot yapmadan oyun açılamaz diye yazı geldi kendi temalı penceresinde.
İptale bastım gittim kendim kapattım. Ama bilgisayar bi daha düzgün açılmadı...

Windows yükleyemiyodu. Her türlü onar-geri yükle çabalarım sonuç vermeyince orda kişisel dosyalarınız kalsın yalnızca uygulamaları silelim kısmi format atalım falan yazıyordu ona tıkladım. Şimdi eski masaüstü aynen duruyor ve Old Windows diye bi dosya var şuan C'de. İçinde bütün eski program files ve windows var. Bu güzel haber. Hemen gittim eski program filesın hepsini kes yapıştır yaptım yenisinin içine bir heves.

Ama hiç bir oyun/steam açılmıyor. Şu hatayı veriyor:
Şu dosyaları tekrar kurmadan uygulamayı çalıştıramazsınız.
xinput1_3.dll
d3dx9_42.dll

Bu dosyaları arattığımda da ilk sayfada bir dünya saçma sapan scam siteleri çıkıyor işte şu clienti indirin sizin için hangi dll dosyaları eksikmiş tamamlayalım falan diye. dll-files .com dlldump .com bazıları. Bi girin bakın nolur. Resmen legal virüs bulaştırma siteleri. Marketing yapıyolar. Acayip işkillendim bu işten.

Sonuç olarak help
Full format mı atmak gerek? Yoksa bu durumdan kurtarabilirmiyim?
1 tb program files dosyası var asıl o sağlam kalır mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

old windows klasöründen eski windowsunun bütün registry girdilerini alıp yeni kurulan windowsun registry sine import edersen olur gibi. program files a yaptığın gibi eski windows klasörünüde yeni windows klasörüyle değiştirmen gerekir tabi bazı dll ler ordadır.

uzman tavsiyesi değildir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öyle kes yapıştır ile düzelmez. programları silmişsin işte abi. bütün registry entryleri cortlamıştır. baştan kurman gerek steam'i , oyunları falan artık.

steam'i baştan kurup, oyunları indirmeye geçip, eski dosyaları yeni steamapps'e kopyalayıp sonra steam'den verify integrity falan dersen düzelebilir belki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...