Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlendim


fede

Öne çıkan mesajlar

Law

Law said:

Şimdi anlatayım, boşanma davası ile davacı taraf, karşı taraftan ( yani evliğin sona ermesine sebep olan taraftan) boşanma davası ile birlikte manevi tazminat ve maddi tazminat ( o evlilik birliğinin sona ermesie ile kaybedeceği olası potansiyel gelirden dolayı) da isteyebilir. Manevi tazminat çok yüksek çıkmaz eşini defalarca aldatan ve başkasında çocuk sahibi olup eşini iki sene kandıran taraf 15 bin tl manevi tazminat ödedi mesela, istinaf yargıtay vs sonuna kadar bütün hukuki yollara başvumamıza rağmen. Maddi kısmı ise mahkeme bir takdirde bulunuyor çok abarık rakamlar çıkmaz.

Bunlarla bitmedi ayrıca birde borçlar kanunu gereği o evlilik birliği için harcama yaptıysanız bunun için birde ayrcıa maddi tazminat davası açabilirsiniz.

o açıdan 1 ay evli kalmakla 4 sene evli kalmak fark etmez bence. iki insanın anlaşamaması ve mutsuz olması için onlarca geçerli sebep olabilir ve gene birlikte olabilirler fakat maddi bir baseline gerekli bence sdf

Yine bitmedi dava boyunca tedbir nafakası, dava bitiminde kadına yoksulluk nafakası, çocuğa iştirak nafakası ödersiniz. Eş olarak kusurluysanız yani evlilik birliğinin sona ermesinde kusurunuz daha büyükse bunalr ödersiniz tek istisnası çocuğa verilecek iştirka nafakasdır bunu çocuk belli bir yaşa gelene kadar her halükarda ödersiniz.

Ha bitmed şimdiki evliliklerde mal ortaklığı rejimi geçerli (mal ayrılığı rejimini de seçebilrisiniz) yani evlilik briliği içinde alınan tüm mallar ortaktır (istisnaları var, bağışlanma vs ) Diyelim eşiniz çalışmıyor çocukalra bakıyor. Siz gelriniz ile kazanıp 10 tane daire alın sizin üzerinize olsun ama eşiniz hepsinin yarısına ortaktır.

Şimdi iyi dinleyin eşiniz sizi aldattı boşanma davası açtınız boşandınız ve zina sebebiyle boşandımız yani eşiniz kusurlu. Peki o evler ne olacak ? Evet bildiniz yarısı halen eşinizin. Boşanma ile birlikte eşiniz mal tasfiyesi davası açarak herşeyin yarısını alacak (eğer evler size bağış veya evlilik öncesi vs geçmediyse) medeni kanunda bir madde var eğer boşanmada diğer taraf ağır kusurluysa hakim diğer eşin payını eksiltebilir veya tamamen ortadan kaldırabilir diye. Peki uygulamada nasıl ? Anlatayım somut örnek vererek, eşini defalarca aynı adamla aldatıp ve aynı adamdan çocuk yaparak ve çocuk doğduktan sonra eşini 2 yıl boyunca çocuk senden diye kandıran kadının payından sadece %30 indirim yaptı büütün hukuki yollar yargıtay vs kullanılmasına rağmen.

Evet kabaca durum bu.



oyoyoyoy çok fenaymış.

işin duygusal birlikteliğinden daha çok insanlar nasıl ortaklıklara giriyor o çok daha acayip. garip sonuçlar çıkabiliyor.

mesela ilk evliliklerde 1 yıllık kazançları kadar total masrafla kapayan erkekler genellikte. daha üstü miktarlar da olabiliyor da genelde gold digger kurbanları oluyor. gerçi opportunity costları dahil etmiyorum. eşi için, ev, iş, şehir veya ülke değiştiren bolca insan var.

heralde evliliklerde/ilişkilerde kişi başına düşen masraf 1 yıllık kazancı geçiyorsa hemen sonlandırmaya doğru gitmek mantıklı. işin duygusal boyutu ne olursa olsun maddi bir bariyer çekmek lazım ya, yoksa çukurun dibi yok battıkça batabiliyor insan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yaparsan yap iç güveyssin.

Arkadaşım çap yaptı okulda da işte de köpek gibi calisti. Ama durumu belliydi. Kızın ailesi bi türlü seninle paran icin evleniyor dusuncesinden kurtulamadi. Hep bi kucumseme bi içgüveysilik.

Cekilecek cile degil yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genel bir durum degil bu ya. Tam aksi durumuna şahit oldum bende yakınımdan. Kızın babasında 5-6 tane yakıt istasyonu var sadece. 1 kızı var. Oyle severek evlendiler. Elemanda zaten parasında gozu oldugu icin degil kendi calisiyordu. Ama kızın babası işleri alsınlar karı koca idare etsinler istiyor mesela. Oyle ezme falan yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...