Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borneo- Tayvan


Trias

Öne çıkan mesajlar

  • 3 ay sonra ...
Konu başlığında yazdığım geziyi yaptım sayılır.

1 gün Kuala Lumpur, çok gidilen yer detaya gerek yok, Petronasa çıkıp bakıyorsun, bir kaç halk pazarı vsvs

daha sonra 6 güc Sipadan da dalış. Zaten dünyanın en iyi yerlerinden birisi, ancak 2 gün izin verdiler sipadan da dalmaya. Günlük 120 dalıcı limiti var. Kapalai ve Mabul adaları da dalış için çok iyi. Gidecek olan varsa kesinlikle Kapalai resortde kalmalı, diğer yerler mabul adasında ve konaklamak için pek iyi değil.

3 gece Sepilok. Borneo ormanı gece gezisi, maymun/orangutan görmece, nehir turu yapılmalı.

3 gece Siem reap. tapınakları geziyorsun. başka bir özelliği yok. bilindik uzakdoğu ve USD para birimi kullandıkları için pahallı.

6 gece Tayvan. Taipei merkez alarak yakın şehirler. Taipei gördüğüm en güzel uzakdoğu şehri.

Fotoğraf ve detay yazmaya üşeniyorum. Gidecekler soru sorarlarsa cevaplarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de ileride gitmek isteyenler olur diye fikrimi yazayım, çok zıt görüşlerim var çünkü :)

Kamboçya:

Bir önceki mesajın tersine Siem Reap gayet ucuz. Zaten yerel halkın aylık geliri 30 dolar ortalama, düşünün yani. Her akşam Hard Rock Cafe'de yemeye kalkmazsanız iyi fiyata çıkarsınız.

Tapınaklar normal tempoyla 2 gün, ben zorlayıp büyük + küçük turu tek günde bitirdim, ama 2 gün daha iyi olurdu tabii. Tapınaklar gayet güzel bu arada. Tuktuksuz gezmek pek mümkün değil.

Kamboçya'da genel olarak devletin turist yolma hakkı var. Girerken 30 çıkarken 20 dolar alıyolar kafadan.

Phnom Penh opsiyonel. O kadar vize parası vermişken görülebilir tabii. Tarihleri çok çok acı, orada onu görüyorsun, bir de halk fakirlikten kırılırken yapılan kraliyet sarayını. Şehir dışında ölüm tarlaları içindeyse hapishaneye çevrilen okul fena. Biraz daha para ve zaman varsa gezilir.


Tayvan

Sadece Taipei'ye gittim. Turistik olarak pek bi olayı yok. Son derece düzenli inşa edilmiş her yeri gökdelen dolu bir şehir. Zaten turist olarak geldim deyince komik komik bakıyorlar burada ne turizmi diye. Benim arkadaşlar vardı orada yaşayan, onları ziyarete gitmiştim. Acaip pahalı, özellikle dışarıda yemek yemek ve içki bayağı pahalı. Ama gitmişken parayı gömüp Carnegie's'e gitmek lazım. Çok güzel Long Island'ları ve dans şovları var. Bir de işte Pirelli yıldızlı restoranlarına uğramak şart. Onun dışında işte Taipei 101, alışveriş merkezleri falan. Bir de işte bi anıt mezarları falan var. Kafa dağıtıp görmeye belki gidilir de pek turizm beklememek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Foto istemeyin :).

Ne kadar tuttuğunu bilmiyorum, hiçbir geziyi hesaplamam. 13 uçak değiştirdik. Uçak ve otel paraları expedia dan bakılabilir. 10k yanlızca 5 gün kapalai resort fiyatı :) . Yemek istediğin fiyata var.

1995 den beri dalış yapıyorum. Nerelerde daldından çok, nereler kaldı diye sorarsanız, galapagos, sardine run, antartika.

@Rewendor , Siem Reap'de barlar sokağında dandik yemekler ucuz tabi :). Halk da turistik fiyatlardan çok şikayetçi. Kendi paraları yok olmuş, ancak birşey .5 usd tuttuğunda .5 doları kendi paralarında veriyorlar. Gittiğim en kötü HardRock cafe de Siem reap in di herhalde. Yerler banyo seramiği döşenmiş, duvarlarda tek tük müzik aleti, ve içkiler kesinlikle orijinal Hardrock ürünü değil.
Kamboçya çıkışta para almıyorlar artık. Girişte 30 usd ödedik.


Taipei için fikirlerine katılıyorum. Ekstra Elephant hill'a çıkılmalı, akvaryumcular caddesi gezilmeli (Hong kong daki daha iyi), bilgisayarcılar mahallesine gidilip fiyatlar ne ucuz yaa denmeli.
Taichung a gidip Kral ziyaret edilmeli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...