Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kızlarım


fenn

Öne çıkan mesajlar

3 yaşında ve komik olan kız yeğenimin annesi, yemek masasında kızını benim yanıma oturtturarak: ''Hadi oturun bakalım yan yana, kimin boyu daha uzunmus'' der.
Yeğenim elindeki kocaman hıyarı göstererek: ''Salatalığın'' der.

Kelime haznesi cok geniş, geçenlerde ''rutubet'' dedi sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o sirada kucuk oglun geldi ve "o potat mi dedi?" ve bu cok sevimli cunku patates diyemiyor??? AMAN TANRIM COK GARIP KONUSUYOR VE BU COK EGLENCELI HIHOHOHOHOHOHOHOH


boyle bisi olmasi lazim light kadinlar klubu olmasi icin.


cocugunuz normal, bazi seyleri yanlis soyluyor ya da tamamen sacma cumleler kuruyor. bunlar normal seyler.


(ayrica sikintida cocuk anisi anlatilmasi askerlik anisi anlatilmasindan sonra ikinci sirada gelir)

papapati diye bi yer acin aslinda bak.. MMORPG altina. orada oyle sakin sakin..

ne guzel bak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm sanirim kisisel olarak degisiyor bu siralama.

ben genellikle cocuklarinin ne kadar zeki oldugunu anlatirlarken cocuga bakip "dostum 10-15sene sonra seni saglam bir gercek carpmasi bekliyor" falan diye dusunuyorum kimi zaman.

bir tanesinin cocugu evdeki tuvalete, tuvalet kagidi (tum rulo bazen) falan atiyordu surekli. ustune sifon, KLONK! tuvalet tikaniyordu.

anasi-babasi COK ZEKI! DENEY YAPIYOR! kafasindaydi.

sonra cocuk telefonu tuvalete iphone atti..

cunku cok zeki.

zeki cocuk hayatinin ilk tokatini o gun yedi.

zeki...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Kızım :Baba ayağına ne oldu
Ben : Bir yerlere vurdum morardı
Kızım : Hayır, kola dökülmüş.
Ben : kola dökülmedi
Kızım: Hayır geçenlerde dökülmüştü ya ve sen bana kızmıştın
Ben : Düşünceli ve dalgın şekilde cevap veremedim.

Kola olmadığını tahmin etmesi lazımdı. :(


etmeyince noldu abi ben anlamadım burayı gerçekten. süper çocuk yetişmiyor mu şimdi ::o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Kızın sorularına cevap yetiştiremiyorum. Dün akşam kenarda daha açılmamış bekleyen dergiye bakalım dedim ve incelerken mercanlardan bahsediyordu ve bana sorduğu soru ise neden bunlar sabit hareket etse ne olur dedi. Mercanlardan önce suda serbest dolaşan plankton, kril ... görmüştü. Artık çocukca cevap yetiştiremediğimi farkettim ilk defa.

Ayrıca kafama takılan ve cevabını en iyi alacağım yer burası olduğu için soruyorum. Çocuk baktığı çizgi filmlerde haliyle cin, peri, uçan adamlar, konuşan kediler vs görüyor. Ben bunları şimdiye kadar onlar çizgi filmlerde oluyor diye cevap verdim ama bir yerde vicdanım sızladı. 3-5 yaşındaki çocuk bunların hayaliyle yaşaması daha uygun değil mi? Hayal dünyası katledicisi gibi hissediyorum kendimi. Evet kızım kediler konuşur ... dersem daha mı iyi olurdu ! Bu konuda fikir alabilir miyim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler doktorum. Bir keresinde evet cin peri var dediydim. Israrla nasıl var, nereden var, nerde gördün, nasıldı vs vs soru yağmuruna tutuldum ve kaçtım odadan. Israrla o an cevap istiyor ve merak ediyor çünkü. Niloya'nın kukla olduğunu ve banttan konuştuğunu görünce hayalleri yıkıldı gösteride. Açıkcası çocuk gerçek olmadığını tahmin ediyor ve bana lütfen gerçek olsun mantığıyla soru soruyor. Bende evet dersem bi dert, hayır dersem hayal dünyası katili gibi oluyorum.

Kız şu an biraz durgunlaştı ve bunun sebebi konusunda kafamda çeşit çeşit sorular.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çocuk psikiyatristi olarak,
bir çocuk gelişim uzmanı veya çocuk psikiyatristten destek almanı öneririm (devlet hastanesi değil de vakit ayırabilecek imkanlarda).

Telaşlanma çok normal şeyler bunlar. Çocukların fantastik düşünmesi çok normal, o yüzden çizgifilmler de fantastik. Basitçe doğrusunu anlattıktan sonra kabul edebilir, etmeyebilir. Sonuçta o da ayrı bir beyin bir sürü değişken ve uyarana maruz kalıyor. Ayrıca üzülmesi, hayal kırıklığına uğraması bunların hepsi normal. Hatta kaldıramayacağı kadar olmadıktan sonra faydalı da.

Normalde netten önerilerde bulunmam fakat biraz telaşlı gördüğüm için yazıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi doğru yaklaşım nedir, bilmiyorum, çocuğum da yok. Ama ben olsam asla net cevap vermezdim, yani evet ya da hayır demek yerine, ne bileyim konuşan kediler için, onları iyi dinlersen anlarsın, işte her canlının iletişim kurma şekli farklıdır felan gibi kaçamak cevaplar verirdim herhalde diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii ki doğru cevab, Allah (c.c.) isterse kedilerin konuşabileceği, istemezse de kendisinin bile bir sonraki soruyu dahi soramayacağı şeklinde olmalıydı muhterem. Soru sorabilecek kadar konuşabildiği için Allah'a (c.c.) şükretmesini telkin ederdin, mü'min bir çocuk yetiştiriyor olmanın iç huzuruyla dolardın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün kızımla (3 yaşında) eve dönerken arkadan gayet masum bi ses tonuyla "baba pasta yiyelim mi" gibi bişey duydum. Bi anda iki sevgili gibi pastahaneye gittik. Beraber pasta beğendik, limonata söyledik, yanyana oturup pastamızı yedik. Annemize selfie çekip göndermeyi de ihmal etmedik.
Bu sadece bugün yaşadığımız. 2 yaşından beri neredeyse her gün buna benzer özel anlarımız oluyoruz. Nasıl bi his olduğunu anlat deseniz anlatacak kelime olduğunu sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...