Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedinin Astım Olması


kisaadam

Öne çıkan mesajlar

Selam ahali. 3 yaşındaki tekir-british shorthair kırması kedim son 1 aydır aksırıp tıksırmaya başlamıştı. Aksırıp tıksırmanın ne demek olduğunu bilmiyorum ama vaziyete uyuyor sanırım neyse.

Ahan da bunun gibi diyim gözlerinizle görün

[video]https://www.youtube.com/watch?v=HIdsxHEgr1c?feature=oembed" width="459">



İlk zamanlarda iki günde, üç günde bir olduğu için tüy çıkartmaya çalışıyor zaar deyip dayadım kedi maltını, kedi çimenini vs. Lakin son iki günde bu olay günde 20 kere falan olmaya başlayınca lan bu işte bi yanlışlık var deyip biraz araştırdım ve yukarıdaki videoya denk geldim.

Neyse, küçük bir yerde yaşadığım için fazla veteriner yok olanlar da buna film lazım olur bizde xray neyim yok sen bunu medeniyete doğru götür dediler. 1 saat yol tepip bugün bir kliniğe götürdüm ve çekilen film sonrasında veteriner evet kedi astım olmuş dedi ve kedi kas yapsın badi çalışsın diye olmadığını düşündüğüm steroidi sapladı bizimkinin totosuna.

Bu konuda bilgisi olan birileri var mı acaba forumda. Astımda ilk şüpheli kedi kumu oluyormuş ki gayet olası gibi. Vancat ince kum kullanıyorum epey toz kaldırıyor. Diğer olası şüpheli sigara dumanı. Ben bir süredir sigara içmiyorum onun yerine e-sigara içiyorum lel e-cigdeki pg vg kedide alerji yapıyor olabilir mi diye de düşünüyorum. he bir de evin tozlu olması vs krizleri tetikleyebiliyormuş bu konu kolay.

Neyse bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de beni düşün esh. kedi kriz geçirirken gözlerime ''noluyo lan bana, bişey yapsana lan anten'' diye bakıyor ama veteriner kriz geçiren bir kediye sen müdahele edemezsin. Hırçınlaşır, kaçmaya çalışır falan dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=f0mtG6pmQ2w

Şunlardan alayım diyorum. TR'de yok amazonda 60 dolar. Gümrük sınırı kaçtı yav?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayvana gecici olarak kortikosteroid verecektir meslektasim muhtemelen.Kan alip eozinofil miktarina bakmasi lazim alerjik aksiyondanmi yoksa enfeksiyondanmi kaynaklandigini bulmasi icin.Oncelikle suphelendigin kedi kumu,mama ve kullaniyorsan oda spreyinin markalarini hemen degistir.Alerjikse kedinin tek caresi sebebini bulman,alerjik degilse kolay sagaltim,enfeksiyona gore antibiyotik verir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kan alıp almadığını bilmiyorum çünkü kedi bir süreliğine film için götürüldü orda aldılarsa bilemiyorum ama muhtemelen alınmadı. Dün veterinerden geldikten sonra 3 kez daha atak geçirdi. Gece de 1 kez. Tabi başka atak olmuş ve uyanmamış olabilirim. Şu saat itibariyle henüz atak yok.

Kumdan daha çok e-sigara'dan şüpheleniyorum çünkü odama girdiğinde kısa sürede atak geçiriyordu. Artık balkonda falan takılıyorum daha iyi gibi.

Şöyle bir şey buldum. Alttaki yorumlar beni iyice kıllandırdı.

http://ecigarettereviewed.com/will-vaping-pg-e-liquid-harm-my-cat

miyav33 seni senpaim ilan ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

genis kapsamli olan panel testi pahali ama yaptir. neye alerjik bir ogrenin.

ayrica everclean unscented kuma gecin, toz ve parfum alerjsi olmasi ihtimaline karsi. daha az toz kaldiriyor ve parfumsuz. Pudrali kumlardan kesinlikle uzak durun. Yalniz toz benzeri bir seye asiri alerjisi cikarsa buyuk taneli, less track tarzi ve parfumsuz kum bulacaksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim kedim asiri alerjik. surekli aksirik tiksirik. kas ve kulak cevresinde kasiyarak surekli yaralar acma. tonla seye alerjisi cikti, idaresi cok zor. allahtan kriz gecirten alerjik astim vb bir sikintisi yok.

bir donem kortikostereoid tedavisi gordu ancak uzun vadeli devam edilemiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kisaadam said:

Şöyle bir şey buldum. Alttaki yorumlar beni iyice kıllandırdı.

http://ecigarettereviewed.com/will-vaping-pg-e-liquid-harm-my-cat

miyav33 seni senpaim ilan ediyorum.


Alerjisi olabilir kedinin de ya, vape dediğin şey normal insanda bile alerji yapabiliyor.
Farklı aromalı likit falan dene veya kapalı alanda içme. PG'den çok içindeki aromanın alerji yapma şansı daha yüksek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

miyav33 senpai. tetikleyiciden emin olmak için kasıtlı maruz bırakma testi yapsam mı? ne bileyim bir süre odada bırakıp, tütüp ne oluyor diye baksam. Tıp öğrencisi bir arkadaşla konuştuğumda kedinin rızası olmadığı için etik olmayacağını söylemişti ama sen ne dersin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...