Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmir'deki kedi evini kaldırttıran veteriner


Aceace

Öne çıkan mesajlar

Valeron said:

çözümünüz nedir peki abi ?

ne yapalım hayvanlara ?

şu an sokakta mevcut bi hayvan popülasyonu var ne yapılması lazım onlara ne önerirsiniz ?


topic hakkında kendi fikrimi söyleyeyim.

kedi neyse de, köpek denen canlıyı insanlar yaratmış. sokak köpekleri de, zamanında beslenmeyen köpeklerin sokağa atılmasından türeyen canlılar.
haliyle, hepimizin üstünde bir sorumluluk var.

belediyeler bu hayvanların kontrolünü üstlenmek yerine canice katletmeyi seçti ve uzun yıllar boyunca zehirlenerek öldürülen ve çöp makinelerinde sıkıştırılıp katledilen köpeklerin haberini duyduk.
hatta zehirlemeler öyle sıradanlaştı ki, sahipli köpekler, kendi evlerinin bahçelerinde bile zehirlenmeye başlamıştı.

haliyle insanların kediye-köpeğe karşı duyarlı yaklaşmasını eleştirmek veya bununla dalga geçmek çok yanlış.
çünkü çoğu kişi için günah çıkarmak oluyor bu (çoğu kişi için diyorum, gösteriş vs gibi sebeplerle de yapanlar vardır muhakkak)

bu işin sorumluluğunu kendisine "hayvansever" diyen herkese yüklemek de çok yanlış. "hayvansever" tanımınızın şartları nedir bilemiyorum. ancak ne olursa olsun, bir kişinin onlarca köpeği "evinde" bakması mümkün değil. her bir köpeğe belirli bir alan lazım, her bir köpeğe karnını doyuracak kadar mama lazım, her bir köpeği sabah-akşam gezdirmek ve dolaştırmak lazım. köpek beslemiş herkes bilecektir ki, köpek beslemek epey ağır sorumluluk. kedi öyle değil mesela, kısmen daha kolay.

haliyle köpekler için geniş barınak-çiftlikler gerekiyor. sokak köpeklerini toplayıp bu barınaklarda bakmak gerekiyor. ancak bu tip barınakların ne kadar kötü koşullarda çalıştığını da biliyoruz. Türkiye, geniş topraklara sahip bir ülke, barınak olarak kullanabilecek çok fazla alan var. Türkiye, fakir bir ülke de değil. ama özellikle belediyelerin kurdukları barınaklar, toplama kampından farksız oluyor, köpekler açlığa ve susuzluğa mahkum bırakıyor, bir çoğu o alandan kaçmak için uğraş veriyor vs...

yapılması gereken tüm köpekleri toplayıp, kısırlaştırıp, modern şartlarda kurulan barınaklarda bakmak. zaten ömürleri en fazla 15 yıl oluyor. bu süre boyunca gerekli masrafları yaptığın zaman, uzun vadede sokak köpekleri sorununu da çözmüş olacaksın.

aldığı köpeği beslemeyip sokağa atanlara da, 10 köpeğin ömrü boyunca masraflarını üstlenecek kadar ağır ceza vereceksin.
(öldürenlere çok daha fazla ağır ceza)

gerçi bunların hiçbiri yapılamaz. çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamıyoruz, Osmanlı İslam Devleti'nde yaşıyoruz. köpek ve resim, İslamiyet'e göre günah sayılmıştır, ve bu yüzden de yüce devletimiz sokak köpekleri sorununu gözardı etmeyi tercih ediyor.

haliyle insanlar bu köpekleri sokakta bakarak vicdanını tatmin etmeye çalışıyor. Türk halkını umursamayan ve İslam rejimi kaygısı güden bu Devlet düzeni değişmedikçe de, insanlar kendi çapında bir şeyler yapmaya devam edecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neredeyse tamamina katiliyorum +1

Yani surada sunu tartismak cok sacma zaten, kime ne anlatacaksin. Ugrasasim da yok o yuzden ama, TRde veya TR disinda dahil bu canlilara zaten yeterince eziyet edildigini dusunuyorum. Bu topicin konusu olan olay ozelinde konusmuyorum, ayrintisi varmis aceace anlatmis vs farkli durumlar var orada belliki. Ama insanlarin rahati icin sokak hayvanlarina soyle yapalim boyle yapalim diyen herkesi en basindan haksiz buluyorum zaten. Boneun soyledigi bir cok seye katiliyorum cunku adam oncelikle zaten insanin rahati/rahatsizligi uzerinden gitmemis. Zaten o hayvanin hayatini mahvedenler buyuk cogunlukla bizleriz, az biraz da onu dusunsun birileri.

Bu sirada ben sehreminide buyudum. Ozellikle sokak kedilerine yonelik cok guzel bir ortam vardi orada cocuklugumda. Herkes saygiliydi hayvanlara, cocuklardan kovalayan vs olursa buyukleri direk kizardi, hasta olani vs varsa direk ilgilenilirdi vs. Adeta bir kedi utopyasi gibiydi bizim mahalle :D Kediler cogalip mahalleyi isgal etmediler, apartmanlari parazit falan da basmadi. Cok guzel bir denge vardi arada, keskem her yer oyle olsa. Bence burada sunulan bir cok cozumun yaratacagindan daha iyiydi ortam. Eyyorlamam bu kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bone'un yazdıklarının çoğuna ve cicibeybe'nin yazdıklarının çoğuna katılıyorum.

neticesinde bu hayvanlar bi şekilde sokakta ve bi şekilde bunlara yardım etmemiz gerekiyor.

nasıl sokakta aç sefil insan gördüğümüzde yardım eli uzatıyosak aynısı bence hayvanlar için de yapılmalı zira benim gözümde hiç bi insan köpek diye aşağılanan o hayvandan çokta fazla değerli değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...