Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmir'deki kedi evini kaldırttıran veteriner


Aceace

Öne çıkan mesajlar

http://www.hurriyet.com.tr/veteriner-hayvanseverlere-savas-acti-40378654

İllaki görmüşsünüzdür. Haber linki yukarıda. Ekşi sözlük hesabı olan birisi varsa kendisinden ricam bu yazıyı ekşi sözlüğe de koyması. (Benim yok) Çünkü bir kişi bariz bir şekilde sosyal medyada linç ediliyor. (Maalesef haberde ismi ve adresi de kullanılmış. DHA İzmir'in Taylan harici ne kadar saçma sapan işler yaptığının bir örneği. Ben ismini tekrarlamayacağım.)

Benim iki köpeğim var. İkisinin de kulakları delik. Birisini bu veteriner hekimin kapısının önünden diğerini bu veteriner hekimin İzmir'de çalıştığı barınaktan sahiplendik. Hatta ikinci köpeğin İstanbul'a olan uçak masrafını bizzat o veteriner ödedi. Kendisi bekar. Barınağa patileri ve kuyruğu yakılmış bir şekilde getirilen hayata döndürdüğü pug cinsi köpeği ile (Puki) birlikte yaşıyor. Puki şu anda iyi.

Kendisinin özel bir veteriner kliniği de yok. Belediyeye ait barınağın veterineri kendisi. Yani kliniğe gelen hayvanlara iyi davranıp, sokak hayvanlarını "tekmelemesi" gibi bir şey de yok. Eşimle birlikte köpeklerimizi sahiplenirken çok yardımı dokundu. Sadece bize değil başka kişilere de hem hayvanların sağlığına dair hem de sokak hayvanlarını sahiplenmenin bir zararının olmayacağına dair pek çok şey anlattı.

Gelelim şu kedi evi konusuna. DHA İzmir'deki çok yetkin muhabirler belediyede çalışan, evini dahi bildikleri, davanın öteki tarafı olan kişiye de sorsaydılar bunu benim yazmama gerek kalmazdı. Ama yapacak bir şey yok.

Bahsi geçen apartmanda benim bildiğim 3 köpek yaşıyor. Davacı olan ve koruma isteyen aile ise veterinerlerin "istifçi" şeklinde tabir ettikleri bir aile. Geçtiğimiz yıllarda evlerine 20 küsür tane kedi almışlar. 20 küsür kedi almalarında HİÇ BİR sorun yok. Sorun 20 küsür tane kedinin bakımını inatla yaptırmıyor olmaları. Bu kedilerin üzerinde yaşayan parazitlerin apartmana yayılması nedeniyle kediler evden çıkarttırılıyor. Bu aile de apartman kapısının önüne bir adet kedi evi koyuyor. Sorun şu ki... Kedi evi ciddi anlamda büyük ve kedi evini her akşam apartmanın içine alıyorlar. Kısacası istifçilik bu sefer apartmanın giriş kapısında yapılmaya başlanıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere apartman 2. defa parazit salgınına yakalanıyor. İki salgında da apartmanının ilaçlanması için bizzat uğraşan kişi şu anda sosyal medya üzerinden lince uğruyor.

Şimdi haberin iç yüzünü daha iyi bir şekilde biliyorsunuz. Evet bunu benim değil DHA'nın muhabirlerinin yazması gerekirdi ama yapacak bir şey yok. Tekrar etmemde fayda olduğunu düşünüyorum. Bahsi geçen veteriner belediyeye ait bir ---barınakta--- çalışıyor. Bu zamana kadar sahiplendirdiği evcil hayvanın sayısını ben bilmiyorum. Kendisi de eminim ki sayamamıştır.

(Gerçekten birisi ekşi sözlüğe koyarsa çok sevinirim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kendini hayvansever olarak niteleyenlerin cogu bu sekilde malesef. Hem hayvanlara hem de cevredekilere zararlari var aslinda. Toplum icinde yasamanin da bazi kurallari var, herkes kedilere karsi ayni tepkiyi vermek zorunda degil. Alerjisi olan da korkan da var yani.

Uzun lafin kisasi; respect.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Sorun şu ki... Kedi evi ciddi anlamda büyük ve kedi evini her akşam apartmanın içine alıyorlar. Kısacası istifçilik bu sefer apartmanın giriş kapısında yapılmaya başlanıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere apartman 2. defa parazit salgınına yakalanıyor. İki salgında da apartmanının ilaçlanması için bizzat uğraşan kişi şu anda sosyal medya üzerinden lince uğruyor.

şunu yazdın ya ALLAH SENDEN RAZI OLSUN. Bizim apartmanda da aynı tipler var gireken çıkarken kedilere basmayayayım diye dikkatli olmaktan gına geldi. Onu geçtim benim golden kedilere saldırıp parazit ve benzeri mikropları kapmasın diye kucakta geçiriyorum kapıdan sabah akşam aynı terane.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tamam parazit olayında haklısın. Ama adam belediye veterineri diyorsunuz. Elinde tüm imkanlar var. Hayvanların bakımlarıyla ilgili bir çalışma neden yapmıyor? Yada ne bileyim neden alıp barınağa götürüp sahiplendirmeye çalışmıyor?

Ortada sıkıntı yaratan bir durum var çözüme en yakın kişi bile çözümsüzlük içinde. Sadece sorunu başından savmaya bakıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu adam hasta hayvanlara aylarca evinde bakıyor sahiplendirmeye çalışıyor. Bizde barınaktan sahiplendik. 20 gün Saygunda kaldı bizim ufak it tedavisi bitene kadar. En çokta hiç bir işe el atmayıp sosyal medyadan sayıp küfredenlere kızıyorum. Önce bir işin aslını öğren değil mi ama nerdee
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sinera said:

Abi tamam parazit olayında haklısın. Ama adam belediye veterineri diyorsunuz. Elinde tüm imkanlar var. Hayvanların bakımlarıyla ilgili bir çalışma neden yapmıyor? Yada ne bileyim neden alıp barınağa götürüp sahiplendirmeye çalışmıyor?

Ortada sıkıntı yaratan bir durum var çözüme en yakın kişi bile çözümsüzlük içinde. Sadece sorunu başından savmaya bakıyor.


Bir doktor nasıl ki elindeki ilaçları kafasına göre dagıtamıyorsa veterinerde barınaktaki ilaçları toplayıp ilaçlama yapamaz. Yaparsa barınaktan aldığı ilaçları satıyor diye haber çıkmaz mı bir düşün. Hepsi sayılı numaralı ilaçlar. Hayvansever diye geçinmeyi bilen insanların o hayvanları alıp barınağa götürmesi orda ilaçlatması lazım. Bizim karşı komuşumuzunda nerden baksan 30 kedisi vardı ama kadın her hafta bir kediyle barınağın yolunu tutardı. Hadi barınağa götüremiyor öyleyse arayıp yardım isticek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Onu diyorum abi işte. İlle bir prosedürü vardır. Dilekçeyle baskı falan kurabilir belediyeye. Sonuçta bu belediyenin görevi ve bu konuda en yetkili isimde veteriner sayılır. İlaçları alayım kafama göre kullanayım durumu olmaz ama ilaçların ne için nerede niçin kullanıldığını gösteren bir prosedürü vardır elbet.

Yada dediğin gibi bir iki hayvanseveri örgütleyip, bakımları için kedileri belediye barınağına getirmesini sağlayabilir.

Demek istediğim bir çözüm aramış ama bu çözüm kedi evini kaldırtmak kadar basit değil. Çünkü o ev kalksa da o kediler alışkanlıkları gereği yine orada olacaklar.Üstüne üstlük hatalı çözüm sonucu birde havyan sevmemekle yaftalandı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvanseverler çoğu zaman olayı abartıyor,moda sahilinde koşarken bir sürü serbest dolaşan köpek görüyorum, sahibine efendim kopeginizi tutarmisiniz deyince standart *saldirmaz* diyorlar. Yaw ben veterinerim her köpek saldirabilir,yeterki provoke olsun deyince ancak tutturuyoruz.Toplu yaşam olan apartmanda vs kedi köpek serbest bırakılmaz,aşısının tam olması veya saldırgan olmaması durumu değiştirmiyor. Hayvanlardan korkan birisi her halükarda korkuyor ki bazen sebepsiz yere Saldıran kedi köpekte oluykr
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
Hayvan sevgisi diye mantığı yitirmeye gerek yok. Kedilerin evi sokaklar mı ki, ev mev yapıyorsunuz istediğiniz yere. Madem çok seviyor ilgileniyorsunuz alırsınız evinize. Sokaklardan hayvanları kurtarmak lazım. Ev yaptım su verdim oh ne güzel kafası baya sığ. İyiliği bile mantıksızca yapıyoruz, leş gibi yemek köşeleri oldu her yerde.

Sokak hayvanları tam bir kısır döngü, besleyip korusak da sonsuza kadar böyle devam eder çileleri bu hayvanların. Şehir sokakları hayvanlar için uygun olsaydı, su yemek ev gibi ihtiyaçlarını zaten biz karşılamazdık. Madem bu kadar hayvansever var, ona göre hareket edilip çalışmalarda bulunulmalı her yerde. Sonuç olarak şehir sokaklarında serbest dolaşan kedi ve köpek kalmamalıdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...