Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Schengen - Macaristan


feverfeverray

Öne çıkan mesajlar

senin başına gelen farklı bir durumdur. manuel kontrol devri biteli çok oldu. ben göçmenlik kartı kullanıyorum mesela, ne zaman pasaporta gitsem okuttukları anda vizen yok diyorlar, kartı gösteriyorum onunla işleme devam ediyorlar. pasaportunun %90 ı dolu birisi hiç vizesiz istediği yeri gezer senin dediğin kafayla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vizenin üzerinde özellikle belirtmiyorsa "uçak only / hede sınır kapısı only" falan diye gemi-tren-bisiklet fark etmez. hani o günlük dediğin vizeyi "on arrival" kara sınır kapısında falan alıyorsan zaten farklı bir şey olur mutlaka. ppt içine basılan sticker vize formatıyla alakasız bi damga vs bir şey basıyorlardır "salın az gezsin" diye.

bu arada geçerli ve çift veya çok girişli schengen vizesi varsa hırvatistan için ayrıca vizeye ihtiyacı yok düz ppt'lu tc vatandaşlarının. yeşil, hizmet, diplomatik ppt da aynı schengen'e giriş gibi. kısaca elindeki türk pasaportu schengen'e giriyorsa hırvat'a da giriyor. bulgar ve romanya da öyleydi diye hatırlıyorum. kenarda duran "bitmeden son bi amsterdam yapiyim" dediğiniz schengen'ininiz varsa aklınızda bulunsun :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
oldun said:

Ilk kez schnegen alıyorsan(ki öyle demişssin) vıze aldıgın ülkeden giriş yapman gerekiyor.Sonrasında baska ülkelere geçiş yapabilirsin, bazı ülkeler sallamıyor ama yasal olarak içeri almama hakkı var.


Yasal olarak hiçbir sebep göstermeden de içeri almama hakkı var. Tamamen kapıda sınır polisinin bireysel insiyatifi. Zaten söylerler başvuruda da, ya da oradaki tabelalarda yazar, vize almanız girmenizi garanti etmez diye.

Benim bir iki kez ilk çıkan ülkeden girmediğim oldu vizelerde, henüz problem yaşamadım, ama bunu takıntı yapmaları da olası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben 5-6 kere fransa/yunanistan schengeniyle munih'e uctum.

hepsinde sunu soyledim:

tamam ben fransa vizesiyle munih'e geldim ama vizem fransa'dan, fransa'ya ucaklar cok pahali o yuzden burdan tren bileti alip gecicem vs.

+ burda sadece 1-2 gun kalicam donuste tekrar burdan donucez zaten donus biletim de bak bu

+ (bonus kolpa) ben bilerek fransiz vizesi aldim, cunku fransa'ya geciem bu aksam ve tatilimin buyuk cogunlugu ordayim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya yalan var yalan var, munih'te yasatan kiz arkadasim vardi. onun uzerinden baslattim genelde, gercekten var o yuzden skinti olmadi :D

yanimda getirdigim paralari saydilar her seferinde.
donus bileti check ettiler.
kiz arkadasimin adresini sordular vs.

genelde almanca bilmeyen amca/dedelere de yardim ederim, ordan da bonus gelmistir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...