Jump to content
Certhas

Ram problemi

Öne çıkan mesajlar

§ 21 Şub 2017, 14:20

Merhaba. 2x4 corsair vengeance ram vardı. Bugün 2x4 daha aldım ancak bilgisayar hala 8gb olarak görüyor. Anakart bios güncel, msconfig denedim, slotlar ve ramleri tek tek denedim bir sorun gözükmüyor. w10 un kendi memtest ini yaptım onda da birşey çıkmadı.

link: http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-8gb-2x4gb-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram.html Bundan 4x4 olarak var şu anda elimde. Birtek üstünde yazan versiyonları farklı onun dışında seri numarasına kadar herşey aynı.

2 ram dual, 2 ram single olarak görüyor. bütün ramlerin frekansı, markası vb. herşeyi aynı.

resimler

CPU Z











TASK MANAGER




Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 14:28
Anakart ne?
bios kaç görüyor?
kullandığın windows version ne?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 14:29
Misal windows 7 versionları

Starter: 8GB
Home Basic: 8GB
Home Premium: 16GB
Professional: 192GB
Enterprise: 192GB
Ultimate: 192GB

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 14:32
ad3m said:

Anakart ne?
bios kaç görüyor?
kullandığın windows version ne?


anakart asus h170 plus d3
bios sol tarafta slotlarda 4 ramide görüyor ama sağ tarafta system yazan yerde 8gb yazıyor.
windows 10 pro 64bit

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 14:34
bios update falan gerekiyor olabilir

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 14:34
bios sürümü güncel.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 14:55
aynı sorun bende de var, hatta burada başlığı var. 48gb ram var pc 24 görüyor. 16 taksam 8 görüyor, 8 taksam 4 görüyor. denemediğim windows versiyonu kalmadı. bios update flaan da ypaıldı. voltaj ayarı dediler yaptım, o da olmdaı. bıraktım artık peşini fasd

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 15:10
xmp profile açık mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 15:14
açık denedim onu ama işe yaramadı, kapattım. manual 1.5v denedim, 1600mhz e çıkarttım, 1066 ya indirdim. hiçbiri işe yaramadı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 15:23
Abi slot 2 ve 4 çıkar 1 3 e tak diğerlerini 2 4 e xmp leri 1.3 bunlar geriye dönük çalışıyor.ramlerin tam olarak aynı değil yanı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 15:26
Görmeme işiyle pek alakası yok ama bi dene yine de aklıma daha mantıklı bir çözüm gelmedi olmazsa bir de hard reset at biosa pil/güç çıkarıp.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 15:30
değiştirdim şimdi 1/3 dual 2/4 single çalışmaya başladı. pil çıkartıp takmayı da denedim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 15:33
Hala bios 8gb mı görüyor total?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 15:33
biosta 2 farklı kısım var. slot kısmında ramleri görüyor ama sağ tarafında system yazan yerde 8gb yazıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 15:39
Bios görmemesi garip cpu yu söküp tam olarak oturt fanınıda tam otursunlar. Sonra tekrar ramleri tak. dene olmazsa 2 ram ile bütün slot kombinlerini dene 1,2 1,3 2,3 2,4 1,4 vs bozuk bişi yoksa ggnore.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 21:43
ad3m said:

Bios görmemesi garip cpu yu söküp tam olarak oturt fanınıda tam otursunlar. Sonra tekrar ramleri tak. dene olmazsa 2 ram ile bütün slot kombinlerini dene 1,2 1,3 2,3 2,4 1,4 vs bozuk bişi yoksa ggnore.


(tu)
yalniz cpuyu soktugunde pinleride bi kontrol et.cpu pinleri yamuluncada ayni problemi yapiyomus.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 21:46
cpuyu söktüm pinler anakart üstünde 1151 oralarda sorun yok. gittim ramleri değiştirdim versiyonu farklı olan cl9 1600mhz vengeance aldım ama bir değişiklik olmadı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Şub 2017, 23:06
Corsair den farklı marka ram var ise birilerinde, onlarla bir dene bence.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 22 Şub 2017, 05:50
Asus kartlarda bu tarz problemler gırla var mlsf :(

Abi son olarak ramlere manual voltaj ver 0.005v+ olmadı tekrar unstable olana kadar

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 22 Şub 2017, 10:52
Diyorum ya anakartın ram seçiyor , başka marka ile dene.

Bende de var dı oyle bir Abit, meret Adata ile çalışmazdı, Corsair le çalışmazdı, G-skill istemiyor. Direk açılmıyordu makina.
Kingston takiyon canavar, hi-level takiyon canavar. Ucuyor alet.
Ramlerin hepsi, bildiğin aynı CL, aynı zamanlama, aynı hız, aynı kapasite.

Allahtan sonra bozuldu da kurtuldum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 22 Şub 2017, 11:00
oha abit diye marka vardı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 22 Şub 2017, 11:02
abi anakartın desteklenen ramler bölümüne baksanıza.

garanti olsun?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 22 Şub 2017, 11:05
certhas la aynı sorunlar hep çözüm bulun da ben de faydalanayım

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 22 Şub 2017, 11:27
Direk ram den düşünmemek lazım. Ram slotunda da sorun olabilir.
Düzgün çalışan 1 ram i tek tek takıp slotlardan gelen değerlere bakabilirsin.

Böyle bir sorunla XP döneminde karşılaşmıştım. O zamanki anakart Single Side ile Double Side ramleri seçiyordu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Kayıt olun ve aramıza katılın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap

×
×
  • Yeni Oluştur...