Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prag - Viyana


barbu

Öne çıkan mesajlar

  • 2 yıl sonra ...

Prag standart turu haricinde üç öneride bulunayım. Kaleyi gez ama iş bitince kalenin arkasında kalan bahçeleri es gecme, bahçelerden dolana dolana aşağı inebilirsin, manzarada müthiş ve bomboş. Nehir kıyısında cumartesileri kurulan farmer markete mutlaka uğra, incirli geyik sucugunu tavsiye ederim. Yahudi Mahallesi ve klasik prag turunu çoklu (12 irgat ve bir sofor) bisiklet ile yap. Müthiş eğlenceli tür oluyor, geyik gırla. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayret buraya yazmamışım. İki kere gittim ben, bir daha olsa bir daha giderim. Şu anki kurda sanırım en iyi seyahat tercihi.

Prag'da yeme içme çok keyifli, bayağı av hayvanı var. Geyiğe, ördeğe, domuza doyarsınız. Eğer 5 gün kalacaksanız şehri keşfetmeye vaktiniz var demektir. Bence yürüyerek Kafka'nın mezarını https://tr.foursquare.com/v/franz-kafka-grave/52078ffc11d2b194a9554fa6 ve şehrin hemen dışında kalan Katedral'i ziyaret edin (adını unuttum buranın ama inanılmaz güzel, kulesini ağaçların arasında göreceksiniz zaten ırmak boyundan). Kafka'nın mezarına yürürken Prag'ın gerçek yüzünü görme şansınız da olur. Turistik sikiş çemberinden çıktığınızda hem fiyatlar bedavaya yaklaşıyor hem de insanlar daha güler yüzlü olmaya başlıyor.

Burayı göreceksiniz zaten, bayağı geniş bir park. Buradan kaleye ve arkasındaki diğer bahçelere falan yürüyebilirsiniz. Genellikle Prag'ın yerli gençleri takılıyor burada ayakkabılardan anlaşılacağı üzere. Manzarası da güzel. Tam içmelik.

Prag'da bu arada elde içki şişesiyle gezmek yasak gibi bir şey. Yürürken bira vs. içmek isterseniz plastik bardağa koymanız gerekiyor. Irmak kıyısı bira içmek için bayağı iyi bir yer, sosis falan da yapıp satıyorlar, cıvıl cıvıl. Ayrıca ırmak üzerindeki adacıklarda sürekli bir partileme durumu oluyor, ilginizi çekerse bakabilirsiniz. Yine oralarda yunus falan kiralayıp ırmakta dolanabilirsiniz de.

Eğer bilmiyorsanız Mucha müzesine mutlaka gidin.

https://www.mucha.cz/en/

Ben şehrin gece hayatını hiç bilmiyorum bu arada, pek ilgim de yok, ama kızlar güzel ve rahat. Sevişmek istekli birisi için çok zor olmasa gerek.

İyi eğlenceler.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...