Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beles ve kaliteli Usenet hesabi


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
http://test.xennanews.com

Burada. Arada sirada kisitli hesap ile beles uye alimini acan bir sunucu. Bugun acmislar. Sabaha kadar kalmaz sanirim. Atlayin istiyorsaniz.

Bu beles hesapta retention bir ay kadar ama Sonarr kurarsaniz tum dizileriniz ve animeleriniz otomatik iner Usenet'ten ciktigi gibi.

Kisitli derken bir ay kadar retention ve 10 mbps hiz iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Usenet'i cizgiroman icin kullaniyorum ben bir, korsan indiriyorum haftalik yayinlari, sonra trade aliyorum kendime.

Rehber yazmak karisik ama. Oyle sunlari kopyala olur degil. NZBGet var indirmek icin, iyidir o. Bir suru var aslinda ama Usenet'te onemli olan otomasyon, onun icin sadece NZBGet ve SABnzbd var. Ikinci Python, birinci C oldugundan birinciyi tercih edin iste.

Dizi icin Sonarr, film icin CouchPotato, cizgiroman icin Mylar, muzik icin de Headphones var. Bunlarin hepsi NZBGet ile entegre calisip, takip ettigin dizileri, filmleri, cizgiromanlari ciktigi indirip, duzgunce arsivleyen programlar iste.

Bu programlari calistirmak icin bir de indexer gerek. Indexer da Usenet'e yuklenen dosyalarin arasinda kategorileme, otomasyan programi ile API araciligiyla calisarak bulma gibi seyler yapiyor. Kendin bulamazsin Binsearch gibi sitelerde arayarak cunku neredeyse tum uploadlar fkjasdoiaeshruioesgfr gibi isimlerle oluyor ve indexer'lar upload eden gruplardan aldiklari anahtarla bunlarin cozuyor. Indexer'lar ucretli, ama ya yilda 5-10$ veriyorsun, ya da bir kere 10-15$ verip bir daha vermiyorsun. Ucretsiz siteler de var NZBs.io (bundan baska bilmiyorum aslinda ben) gibi ama davetiye bulmak zor tabii.

Bunu tavsiye ederim: https://nzb.cat/
Ya da bunu: https://nzbgeek.info/index.php

Temel olarak 24 saat acik kalirsa maksimum verim veren bir sistem Usenet. Raspberry Pi gibi seylerle iyi oluyor. Acik kalmasa da olur ama Sonarr mesela RSS sistemine benzer bir sistem oldugundan otomasyon sorun yasar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Hala 800 hesap var.

Bu arada scene icin en iyisi burasiymis: https://omgwtfnzbs.me Gruplardan aliyormus direk. P2P icin de NZBgeek iyi diyorlar. NZBgeek'e davetiye gerekmiyor ama omgwtfnzbs icin davetiye bulmak zor bildigim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kavram karmaşası yaşadım ben

şimdi bu site bize usenet hesabı veriyor? bunlar ücretsiz mi? Yoksa aylık ücreti olan bunlar mı?

bir de bunlara ek indexleri arayan bir servisi kullanmak gerekiyor sanırsam? o da yıllık 10-15dolar gibi makul bir fiyat.

aramayı da bu indexleri arayan servisten yapıyorum muhtemelen?
ama bu usetnet hesabı olmadan arama/indirme olmuyor?

yok mu lan usenet for dummies gibi bişi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Yazayim. Programin kullanimlari icin RTFM diyorum ama. Reddit'te filan guzelce anlatiyorlar /r/usenet'te.

Ilk gereken Usenet saglayici. Bunlar farkli farkli sunuculardan baglanti sagliyorlar. Iki tane gerek. Neden iki tane olduguna girmeden once iki farkli tipte olduklarini da soyleyeyim. Ilk tip sinirsiz baglanti sagliyor (fiyata gore hiz sinirlamalari secebilirsiniz). Ikinci tip ise GB satin alarak oluyor, 500GB aldim gibi. Neden iki tane saglayici olduguna gelirsek, Usenet'ten indirirken indirdikleriniz binlerce dosya halinde geldiginden (bozuk dosyalari tamir sistemi de var, %90 saglam indirdiginiz surece sorun yok) bazen bir sunucuda bazi dosyalar eksik olabiliyor DMCA gibi nedenlerden, eksigi otekinden kapatiyorsunuz. Bir suru saglayici goreceksiniz ama cogu birbirinin resellari, iyi arastirin. Usenet.Farm ayrica en iyi sunucu su anda bence, uc farkli ana sunucu ile geliyor cunku, onu sinirsiz alip yanina bir blok hesabi konulabilir.

Bu konuda verilen ise ucretsiz, ama sadece son bir ay kadar bir surede upload edilen dosyalari indirebileceginiz bir sunucu. En buyuk Usenet sunucularindan birinin test sunucusu. Yeni seyleri filan burada deniyorlar iste. Ama guncel yayinlar icin (dizi-anime-cizgiroman filan iste) tamamen yeterli.

Ikinci olarak bir Usenet indirici gerek. Iki tane var denilebilir otomasyon sistemini kullanmak istiyorsaniz. Birincisi NZBGet, ikincisi SABnzbd. NABGet daha performansli, CPU kullanmiyor, hizli, scriptlerle gelistirilebiliyor filan iste. SABnzbd ise bir suru ek ozellikle geliyor NZBGet'e scriptlerle ekleyebileceginiz. Ama Python oldugundan CPU kullanimi filan iyi degil iste. Oteki C.

Ucuncu gereken bir indexer. Bunlar Usenet'e upload edilelenleri indexliyor iste, bu kadar. Kendim neden bulamiyorum derseniz; spam ve gizlenmis uploadlar. Ayrica bir indexer olmadan otomasyon da kullanamazsiniz.

Bu ucu yeterli Usenet icin. Ama daha da oteye gidip otomasyon isteyebilirsiniz. Bu beles server + Sonarr + SABnzbd mesela her gece otomatik olarak yeni tum dizi ve anime bolumlerini istediginiz kalitede indirir, Plex ya da Kodi'ye iste ne istiyorsaniz ekler, altyazi indirir, duzgence klasorler ve isimlendirir, artakalan dosyalari da temizler. Guzel yani. Cizgiroman icin kullandigimi soylemistim ben Usenet'i, bu dediklerimin hepsini de orada Mylar yapiyor. ComicStreamer diye bir program da o cizgiromanlari dogrunan iPad uzerinden okumama yariyor aktarmadan. Headphones var muzik icin, CouchPotato ve Watcher var filmler icin de.

Bu otomasyon icin iste bu programlari indexer'larin API'leri ile kullanmalisiniz. Ucretli olan da bu API erisimi zaten. Indexer'dan kendim indirip indirme programina yuklerim diyorsaniz indexer'larin cogunu ucretsiz kullanabilirsiniz. Ama bazilari bu lite moduna girmeden once en azindan bir kere odeme yapmanizi isteyebilir. Davetiye bulabilirseniz aslinda en iyisi NZBCat. Bir kere $10 veriyorsunuz, hep kullaniyorsunuz tum ozellikleriyle. Ilk uye olunca $15 diyor ve 60 gun sure veriyor. Ama bekleyin, bir sure sonra $10 postasi yollayacaktir. Freemium sitelerden de en iyileri davetiyesiz uye olabileceginiz DrunkenSlug ve NZBgeek. Bir de omgwtfnzbs var, en saglam scene indexer'i gruplarla dogrudan baglantili oldugundan; oteki seyler icin o kadar iyi degil ama. Davetiye lazim, API icin de odeme lazim yillik.

Tum indexer'lar farkli seylerde iyi hepsi ayni sifrelenmis uploadlari cozmedigi ve newsgroup (Wiki'ye bak) indexlerken farkli regexler kullandigi icin. Yapilacak en iyi sey iki tane indexer kullanmak en azindan. Bir tane NZBCat gibi sadece bir kere ode tipli, bir de isteginize gore omgwtfnzbs ya da NZBgeek kullanmaniz iyi olur. Dedigim gibi, omgwtfnzbs scene icin en iyi, NZBgeek de private trackerlarin internal release'lerini barindiriyor.

NZBgeek'in trial ile baslayin derim. Sonra reddit'in Usenet invites bolumunde dolanin.

Bu kadar. Bu beles ile guncel yayinlar icin deneyin, sonra isterseniz duzgun bir sunucuya gecersiniz arastirip. Bu isin temel forumu reddit.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biraz daha aydınlandım :)

o zaman
[list]
[*] usenet sağlayıcı için Usenet.Farm 'in yanına ne alalım GB limiti olan?
dediğin yedekliliği sağlayabilmek için
[*] indexer olarak tavsiye ettiğin ne? NZBCat'e davetiye olmadan para ile kullanabiliyoruz anladığım kadarı ile?
[/list]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Para ile davetiye ve hesap veriyorlar iste. Davetiye bulursan bir iki ay deneyebiliyorsun sadece.

NZBCat ve NZBgeek yeterli indexer olarak, o ikisini edin iste. NZBgeek en iyisi diye gecer hep, ama yillik $12, iki yillik $18 o da. $30'a lifetime veriyor ama bu korsan isinde neyin ne kadar acik kalacagi belli degil tabii. NZBgeek davetiye de istemiyor. Ondan bir yillik al, davetiye buldugunda da NZBCat'e gir derim.

Usenet.Farm tek basina bile epey yeterli, blok olarak yaninda Astraweb iyidir ama. Ya da SunnyUsenet gibi epey ucuz bir saglayici alip onu Usenet.Farm blok ile tamamlayabilirsin. Usenet.Farm'in Stingy hesabi en uygunu ama cok indireceksen. Blocknews var bir de block veren. Bir suru var aslinda ama saydiklarim benim bildiklerim iste. Buraya bak: http://www.ngprovider.com/best-usenet-provider-combo.php

Gordugum kadariyla Newsgroup.ninja + 500GB Usenet.Farm blogu epey populer. Ama Usenet.Farm da piyasadaki tek uc backbone ile gelen saglayici. 8 Euro'luk paketini alirsaniz ortaklasa da kullanabilirsiniz, 2-3 kisi girecekseniz o da dusunulebilir. Aylik 3TB indirince 8 mbps hiza dusuyor o da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...