Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toefl ile ilgili 2 soru


pontipati

Öne çıkan mesajlar

1)Essay yazmayalı çook uzun zaman oldu ve Independent Writing kısmı ile ilgili bu sorum. Yalnız compare & contrast ve cause & effect hatırlıyorum hatta cause & effect nasıldı pek emin değilim. Sorum şu,
independent writing'de yazacağımız essay in türü ne olmalı?

2)Listening kısmında akademik parçalarda ve Integrated writing kısmında not alırken sıkıntı yaşıyorum. Hep belli bir yerden sonra kopuyor takip edemiyorum, yazamıyorum yani hem yaz hem dinle olmuyor. Nasıl yapmak lazım bu not alma işini?

Çok teşekkürler =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela ekşi'de şöyle bir mesaj var ki gözümü korkutuyor:
said:
discursive essay dahilinde bulunan for and against, opinion essay, suggesting solutions to problems tarzı essay türlerinin özelliklerini gözönünde bulundurarak yazmak. bunların hepsi opinion essay çatısı altında toplansa da hepsi format ve içerik bakımından farklıdır. örneğin opinion essayin thesis statement'ı "i strongly believe..." ya da "it's my belief that..." şeklinde yazılırken ve bu essay bir refutation paragraf içermesi gerekirken, for and against'de thesis statementda hangi tarafı tuttugunuzu belli etmemeniz, bunu ille de belirtmek isterseniz son paragrafa (bkz: conclusion) saklamanız gerekmektedir.


Sorunumu anlatabilmişimdir umarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim girdiğim sınavda writing'in ilk aşamasında deniz kaplumbağalarıyla ilgili bir okuma parçası vardı.
parçada deniz kaplumbağalarının karşılaştığı zorluklar ve onların türünün yok olmaması için yapılması gerekenleri 3 maddede sıralamış, işte denize plastik atılmamalı, yumurtalarını bıraktığı yerlerin etrafına teller geçirilmeli vsvs.

hikayeyi okuduktan sonra bir ders dinletiyo. derste profesörün biri bu parçadaki 3 maddenin de bi işe yaramayacağını ve sebeplerini anlatıyor.

essay'de sana profesörün savunduğu şeyleri örneklerle anlat diyor. başladım özet çıkarmaya. dispute, argues, debates tarzı fiilleri kullandım. hikayede böyle böyle diyor, profesör ise şunları iddia ediyor'u yazdım, tamamen durumun özetini istiyor yani.

ikinci essay ise kendi fikirlerini anlatman gereken bir essay'di. okul klüplerinden birine lider seçilecek. aday kişinin en önemli özelliği dürüstlük mü olmalı tarzı saçma bir konu vardı. onu da yazıp anlattım işte he başkan he diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...