Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kurumsal mail hizmeti kullanan/bilen?


Oce4n

Öne çıkan mesajlar

6 saat önce, Aiko dedi ki:

@Gangren office 365 senelik kişi başı en uygunu 430 tl.senelik 20.000 tl mail hizmeti için biraz fazla değil mi? piyasasını bilmiyorum fakat şu an kişi başına verdiğimiz bedel ile sınırsız sayıda sınırsız kotada hizmet alıyoruz. sorun yaşıyoruz tabi o ayrı. daha makul birşey olmalı illaki. gmail'de office 365 ile aynı fiyat aralığında.

Değil aslında.

axedice da bahsetmiş; bu fiyatın içerisinde bir kere Office lisansı var. Biz Business Standard kullanıyoruz, kişi başına 5 farklı PC'de kullanma hakkı doğuyor.

OWA (Outlook Web Access) denen olay bence mükemmel bir çözüm. Outlook'un da ne varsa, aynı arayüzle Office yüklü olmayan bir bilgisayardan kullanabiliyorsun. Klasörler, taslaklar, kurallar, paylaşılan takvimler vs.

Teams, özellikle kurum içi kullanım için çok iyi iş görüyor ve sürekli geliştiriyorlar. Ekipler kurmak, bu ekiplerle kolayca (Outlook ile entegre olacak şekilde) ekibe özel dosya/takvim paylaşmak küçük proje takımları için çok verimli.

OneDrive ve Sharepoint'i de faydalı buluyorum, özellikle şirket içi departmanlar/ekipler için siteler kurmak ve bunları Sharepoint'in kendi plug&play modülleri ile yapmak hem zaman, hem maliyet açısından hiç yük gerektirmiyor. Ben şirket için çok vakit harcamadan, iyi de görünen/çalışan bir intranet sitesini Sharepoint üzerinde kurdum mesela.

Microsoft Forms (tam olarak Office365 özelliği değil bildiğim kadarıyla ama entegre) iyi iş görüyor. Online sınavlar veya anketleri kolayca kurgulayabiliyorsun. Sonuçları gördüğün dashboardlar da iyi seviyede.

Tüm bunları Microsoft'un güvenliğinde yapmak da bonusu. 

Fazlası da var, gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gmail'den yandex'e geçmek istesem o kadar maili nasıl çekebiliriz?

5 dakika önce, serjuhan dedi ki:

Ben iki küçük ölçekli şirketimizde Yandex kullanıyorum yıllardır. Birisi 10, diğeri 5 kullanıcılı. Ufak tefek sorunlar olabiliyor ama büyük ölçekli sorun yaşamadık şu ana kadar. 

 

+ info mailimizle 5 mailimiz var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şöyle kabul ettirebilirsin, yurt dışı ile yazışıyormusunuz? Özellikle hiç etkileşime girmediğiniz kişilerle?

cevap evetse yerli pek kullanmamak lazım spam filtresine takılmamak için. 2 katı da olsa, oradan alacağın bir işten daha değerli değildir muhtemelen

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet yoğun şekilde. Dün bakanlıktan gelen mail ne posta kutusuna ne de webmaile düştü gene sıkıntı yaşadık, aksilik işlerde yoğun ilgilenemiyorum. şuan çözecekler diye bekliyoruz ama bakalım 2 hafta olacak.

yaani mail denk geldi şimdi diğer yerli firmalara göre farkı var mıdır? çok ucuz değil aslında ama yerli işte. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Yaani büyük ihtimalle diğer yerli firmalarından daha iyi çalışacaktır. Ama Yaani de doğrudan tüm datanı devlete vermek anlamına geliyor yani.

Gerçi savcılar diğer yerli firmalardan da kolaylıkla alabilir hepsini, eğer yerli kullanılacaksa iyi bir çözüm olabilir. Deneyene sormak lazım sorun var mı?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Valla ben de bu konu vesilesiyle baktım bir başka bir sağlayıcıya geçebilir miyim diye kendi kişisel e-posta adresim için ama beğenemedim.

Exchange Online (Plan 1) en iyisi. Kişiler, takvim, yapılacaklar, notlar filan her şeyi oradan yapıyorum. Tüm cihazlarda senkronize çalışıyor. Outlook da hem webde hem de masaüstünde en iyisi bence. Ayda ₺28,80 veriyorum şu an, ortalama bir öğle yemeği parası işte.

Tüm takvim, kişiler filan entegre çalışıyor, asıl bundan bırakmak istemem. Geçersem Google'a geçerim ama pahalı o da.

İş için ama toplantılar, entegrasyon filan bırakmak mümkün değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dediğiniz rakamlar verilir verilmesine işyeri için çok büyük rakamlar değil belki ama şu an sınırsız kullanıcı/sınırsız cigolayt senelik 400 tl veriyoruz. ben bununla kıyaslıyorum daha doğrusu bununla kıyaslıyolar burada takılıyorum o yüzden.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

E-posta günümüzde şirketin temeli, böyle şeyler almak büyük risk. Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama örneğin gecikme cezası olan bir sözleme imzaladınız, talep e-postasını okuyamadınız diye ceza yersiniz. E-posta göremediniz diye iş kaçırırsınız. Her şey olabilir.

Sen düzgünce gidip Microsoft (₺28,80) ve Google (₺36) öner, diğerleri riskli posta alamayabilir ya da gönderemeyebiliriz ama isterseniz bakayım de. Eğer ucuz alacaksanız patron dediği için almış ol, sen iyileri söylemiş ol önceden.

En kötü Yaani alın, karşınızda Turkcell olsun muhatap. Reseller Club filan nedir yani, saçmalamayın. Böyle acayip şeyler yerine beleş Yandex kullanın. Kötü de değil yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 dakika önce, Aiko dedi ki:

https://tr.resellerclub.com/business-email-hosting

bir de bu çıktı. yerli değil senelik 100 lira.

araştırmaya devam

sırf para veriyorum diye kaliteli hizmet alacağını sanma. yandex bunlardan çok daha iyidir.

bilindik servisleri kullanmakta fayda var her zaman. yahoo'nun bile var yani böyle bir servisi https://smallbusiness.yahoo.com/mail 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Abi sen git, Microsoft ve Google budur, Microsoft önerilir de.

Ucuz olacaksa da ücretsiz olarak Yandex var, ama KVKK gibi hususlarda sorun yaşamayalım diyorsanız burada da Yaani var ama uzun vadede ne kadar kalıcı olur belli değil de. Turkcell her an Yaani kapandı ya da artık sadece kurumsal diyebilir bence.

Başka yok. Yok yani, yok. Ancak Rackspace gibi şeyler var, onlar da dolar üzerinden çok pahalı. Fastmail, Runbox filan bireysel müşteri odaklı. Ne olduğu belirsiz e-posta bir şirketin yapacağı en büyük hata olabilir.

PS. Bizim müvekkiller genelde kendi sunucularını kullanıyor veri güvenliği vb. nedenlerle (fabrika ile merkez arasına özel intranet çektiren filan bile var), arada kullanmayan varsa 2-3 tane onlar da Exchange'de istisnasız. Önüme IT sözleşmeleri geliyor, havalarsa uçan fiyatları görseniz... Daha SAP'ye girmeden.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Güncelleme yapayım.

Hala problemimiz devam ediyor. Servis sağlayıcı problem sizinle alakalı diyip kaçmaya devam ediyor.

Bu gün konuştuğum bi hosting firması sanal sunucu kiralamayı önerdi. bütün kontrol sizde olur çok fazla sorun yaşamazsınız dedi. 300 gb'lık bi server yeter dedi. server için aylık 350 tl, yedekleme için aylık 150 tl, hizmet için aylık 150tl istedi.

Bu fiyatlar normal mi? İlla vardır patide bu sektörde olan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok mu fikri olan ? verdiği sunucunun detayları da şunlar:

 

300GB disk

Aylık Limitsiz trafik 

Anlık (max=100Mbit) trafik

16GB Ram

İşlemci AMD Opteron(tm) Processor 6172

Directadmin veya plesk hosting kontrol paneli

SpamAssassin (Anti Spam) veya alternatif bir program

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Fikir vereyim abi, özel posta sunucu ne olursa olsun yapılmamalı. Çok büyük organizasyonların altından kalkabileceği bir iş bu. Hele hele küçük bir yerli şirkete asla verilmemeli . Çok başınız ağrır, postalarınız spama düşer. 

Yapmayın.

Kısaca fikir bu: hayır, yapmayın.

Yaani alın daha iyi.

300GB yeter ne demek bu arada? Exchange Plan 1'in verdiği 50GB yetmiyor burada bazı kullanıcılara ki hukuk bürosuyuz biz sadece. Tek tek Plan 2'ye geçişler yapıyoruz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerge haklı. Kendi mail sunucunuzu KURMAYIN arkadaşlar. Güvenli tutmanız, güncellemeleriyle falan uğraşmanız, spame takıldı takılmadı muhabbetleri, dedicated IT ekibi olmayan bir firma için zor ve gereksiz bir çaba. Alın exchange online olay geçsin bitsin. Mail kritik bir şey, yeri geliyor hakikaten rezil ediyor şirketi. Bi tane finansal transaction maili sizden geliyormuş gibi gönderilse (ki türkiyede çok yaşanan bi olay) o cloud parasının 100 katı dolandırılırsınız.

Patron buna bu parayı vermek istemiyorsa arada bir sistem kesintisi yaratacaksınız başka çaresi yok. Finansçı bakış açısıyla IT yönetilmez. Hele türk patronlarında risk yönetim kafası hiç yok. Arada bi fişi çekeceksin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sunucunun desteğini teklif aldığım firma verecek. Şu an halihazırda çalıştığı yurtdışıyla çalışan büyük firmalar var. 300 gb'ı sadece mail için sormuştum fakat şu an çoğu kullanıcı kendi bilgisayarında yedekliyor maillerini sunucudan siliyor otomatik. bu 300 gb'a 2 adet web sitesinin kurulumunu da yapmayı düşündüm.

30 aktif kullanıcıya bahsettiğiniz exchange planları ciddi maliyet çıkartıyor gerçekten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...