Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve konusu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

4 saat önce, paramecium dedi ki:

Selam,Probadorcolectiva'dan alıyoruz biz kahveyi ama sıkıntımız büyük; sevdiğimiz kahvenin devamı noktasında sıkıntı oluyor. Sezonluk mu kahve işi?

İlk önce  Finca La Soledad (Guatemala) alıp çok sevdik ama bulamayınca Finca La Quejina (Guatemala) aldık. Şimdi de Valle De Chingama (Peru) aldık. Ben daha denemedim. 2-3 sipariş sonrası bitiyor kahveler. Bu normal mi?

asiri normal.

kahve'de buna "micro lot" diyoruz. ciftci basacikabileceginin uzerinde hasat yapmiyor.

genelde tek source'dan (ciftlik vs.) alinan kahvelerde boyle oluyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

İç tasarımlar çok iyi. Renkler olabildiğince soluk. Öyle olunca renk seni sıkıp yormadığından oturdukça oturasın geliyor. Rahat alanları sıkış tıkış değil seyrek koyuyorlar bilerek koltukları. 

Birde tek başınaysan başka yere gidip oturunca garip kaçabiliyor. Starbucksta gayet normal tek başına oturmak. Piyasa yapma şubeleri hariç tabi (beşiktaş barbaros üstünde olan gibi). Mal ergenler tip tip bakıyor sen neye geldin damsız, kızmı tavlıycan mekanımızda diye. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...

Buraya da yazayım.

Ben yakın zamana kadar nescafe falan içiyordum üşengeçlikten. French press falan vardı ama Eskişehir'e gidip kahve al, iki fincan kahve iç french press yıka vs. uğraşmak zor geliyordu. Neyse nescafe'den iyice midem bulanınca gittim güzel bir kahve makinesi aldım, kahve entisüyastı olmadığımdan starbucks'tan kahveyi alır evde yaparım diyordum.

Sonra işten bir arkadaş "abi sen niye starbucks kahvesi içiyorsun, Kahveci Orhan'dan alsana"  dedi. Kahveci Orhan + Kütahya birleşince "ulan ne kadar iyi olabilir ki kahvesi" dedim ama adam kilosunu 60 liradan satıyormuş Etiyopya, Guatemeala, Peru vs.. Fiyatı görünce "ULAN NE KADAR KÖTÜ OLABİLİR Kİ" dedim gittim mekana. Sonuçta Starbucks'ta göt kadar paket 40 liraydı.

Gittim... Adamlar bir dükkan yapmış küçük falan ama Starbucks'tan daha güzel içerisi o.O. Kahveyi öğüten adam şu kahveden şarap tadı alırsınız, bu kahveden şunun tadı gelir, bilmem nerde şekerle kavuruyorlar çekirdeği, kahvenin tadını bozuyor ama yapay bir karamel tadı veriyor falan diye anlatıyor, hangi kahveyi kaç derecede kavurduğunu söylüyor, zaten tüm makineler dükkanda. Kahveler lezzetli, taze, adam yeni bir çekirdek falan gelince söylüyor şu var bu var diye. Bir de kuyruk var her gittiğimde; amcalar teyzeler geliyor, bizim kahveci "AHMET BEY HOŞGELDİNİZ HER ZAMANKİNDEN ÇEKİYORUM" diye isimle hitap edip hazırlıyor.

Alternatif evrendeki Kütahya genel olarak böyle olsa gerek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
11 saat önce, Stringray dedi ki:

starfucks 44-48-52tl'ye zamlamış çekirdekleri 

latte ile güzel sonuç veren çekirdek önerisi olan var mı tchibo, kahve dünyası, buradankahveal.com falan?

Eskiden mobil uygulama ile hediye içecek veriyorlardı. Onu da değiştirdiler, belirledikleri 2 tane ayın kahvesinden biri mobil uygulama ile alınırsa ücretsiz hediye içecek veriyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de Gusto vardı bıraktım 5-6 ay önce şunu aldım https://www.hepsiburada.com/electrolux-ekf3700-filtre-kahve-makinesi-pm-HB000009FFTF

Schibodan Brezilya çektirip alıyorum gayet güzel oluyor.

Yazın da bir tane buzu kar kıvamında parçalayan blender aldım, az süt filtre kahve biraz dondurma ekleyerek acayip güzel frappacino falan yapıyorum tavsiye ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, -Bonesoul- dedi ki:

ben de bi kahve makinesi alayım diyorum dolce gusto kapsul kahvesınden baydım artık. soyle cok pahalı olmayan f/p ne var tavsiye edilebilecek.

https://www.amazon.com.tr/DeLonghi-15250-Filtre-makinesi-220-240V/dp/B00919Z52E/ref=asc_df_B00919Z52E/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=389149348272&hvpos=1o10&hvnetw=g&hvrand=4930292237552596891&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=21076&hvtargid=pla-422238234625&psc=1

Ben bunu almıştım ama 425 liraya acayip bir indirimden denk gelmişti. İyi demliyor, aroma özelliği gerçekten işe yarıyor, temizlemesi vs. kolay. Tek sorunu elektrikler kesildiğinde tüm ayarlarının resetlenmesi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Filtre değilde espresso için bende ağustos 2018 de altta ki makinayı almıştım 950 TL şimdi 1.550 olmuş. Şuana kadar düzenli kullandım , memnunum , kendi süt köpürtücüsü de var latte , flat white vb ürünler için sıkıntısız.

https://www.hepsiburada.com/delonghi-ec685m-espresso-cappuccino-makineleri-p-HBV0000095NY3?magaza=Hepsiburada

Narstil tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...